Фала ти. А каде се продаваат Valijant?
Ги има во Бриколаж, Сетек , Техномаркет и Нептун ама Valijant (германски) потешко се наоѓа сега има други марки АЕГ (француски)и некои кинески
Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фала ти. А каде се продаваат Valijant?

sdk.mk
КУПУВАМ СТАРА ПЕЧКА НА ДРВА...
Не се токму!![]()
ЗА ДА СЕ ДОБИЈАТ СУБВЕНЦИИ ЗА ИНВЕРТЕРИ ЌЕ ТРЕБА ДА СЕ ДАДАТ ВО ОТПАД ПЕЧКИТЕ НА ДРВА - Сакам Да Кажам
За да може да се аплицира за добивање владини субвенции за набавка на инвертери за греење ќе треба сопствените печки […]sdk.mk

snaogaj se kako mozesКУПУВАМ СТАРА ПЕЧКА НА ДРВА...
Не се токму!![]()
ЗА ДА СЕ ДОБИЈАТ СУБВЕНЦИИ ЗА ИНВЕРТЕРИ ЌЕ ТРЕБА ДА СЕ ДАДАТ ВО ОТПАД ПЕЧКИТЕ НА ДРВА - Сакам Да Кажам
За да може да се аплицира за добивање владини субвенции за набавка на инвертери за греење ќе треба сопствените печки […]sdk.mk

Toj termin ON/OFF sto go spomnaa pogore ima dvomisleno znacenje, a pogore ne se misli na On/Off klima koja ne e Inverter.Dali i novive na koi ima oznaki DC INVERTER se isti rabotat kako on/of posto toa e oznaka za ednonasocna struja na kompresorot i moze dase regulirat vrtezite osobeno pri greenje me interesira i so funkcijata (I FEEL) kolkava bi bila potrosuvackata ako raboti 6 saata vo soba od 15 kvadrata so vnatresna izolacija so stirodur 2

Мислиш во затворен простор да ја монтираш ? Демек ке је пригреваш ?Се работи за клима уред кој не е инвертер и надворешната единица нема да биде изложена директно на надворешни услови (во просторија), фала многу за информациите околу потрошувачката!
24 klima nije za grejanje sobe. To je za fabriku, halu, itd. Za kuću se kupuje 12, maksimalno 18, jer velika klima duva jakoЗдраво, заинтересиран сум за овај клима уред:
GREE FAIRY GWH24ACDK3NNA1A
Прегледај го приврзокот 219294
Ме интересира каква ке биде потрошувачката на струја на овај уред кој ке се користи само за греење за 45м2 со солидна изолација при надворешна температура од -7 а тоа е и максимална на која би работел уредот, а внатрешна максимална да се добие +23.
Се работи за клима уред кој не е инвертер и надворешната единица нема да биде изложена директно на надворешни услови (во просторија), фала многу за информациите околу потрошувачката!
он оф клима или панелка
Многу јака дилема
Имам стара Он-Оф клима, а имам и инвертер... а станот мал. Треба да ги покривам надворешните со ќебе! Кој несака гага, макар да е и трета!?Имам некое старо ќумбе. Малку е пропаднато, ама не бараат да биде здраво.
Колку плаќаш?![]()
...Надворешната единица, МОРА да биде надвор (затоа и се нарекува надворешна)... во спротивно може да си направиш беља, таа за работа ќе работи, ама ќе троши премногу. Ќе го олади просторот каде е сместена со пониска темп. од надворешната, а можно е тоа да вијае и на ладење на станот... НЕ ДЕФИНИТИВНО НЕ НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ВО ЗАТВОРЕНА ПРОСТОРИЈА... барем јас така мислам.Здраво, заинтересиран сум за овај клима уред:
GREE FAIRY GWH24ACDK3NNA1A
Прегледај го приврзокот 219294
Ме интересира каква ке биде потрошувачката на струја на овај уред кој ке се користи само за греење за 45м2 со солидна изолација при надворешна температура од -7 а тоа е и максимална на која би работел уредот, а внатрешна максимална да се добие +23.
Се работи за клима уред кој не е инвертер и надворешната единица нема да биде изложена директно на надворешни услови (во просторија), фала многу за информациите околу потрошувачката!
A sto se mislis ne vikaj 2pati ....!Најтрагично ќе биде да ги кренат сега цените на климите![]()