Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.002
- Поени од реакции
- 61.832
Отварам тема за сите оние направи, играчки, апарати, изуми... од S.F. филмовите. Сите оние работи кои се плод на човековата имагинација и кои се толку добри што посакуваме да беа измислени и да ги имавме денес, како и оние кои се толку глупави што за време на филмот се прашувате: па добро, на кого му паднало на памет ова...?
Еве неколку изуми кои мене многу ми се допаѓаат:
1. Hoverboard-от од Back to the future II, дефинитивно најдобриот скејт-боард кој се појавил на филм.
2. Neuraliser-от од Меn in Black, со кој можете да си ја ресетирате меморијата.
3. Phaser-от од Star Trek, за да пецнете некој ако ве нервира. Има повеќе нивоа оваа cool направа
4.Невидливата наметка од Predator. Нема потреба од коментари, мултипрактик направа
5. Ласерскиот меч од Star Wars. Незнам што ќе ми е, ваљда да се чувствувам моќно

И секако, мал список од најглупавите изуми кои се појавиле на филм:
1. Теренско транспортно возило од Star Wars. Ако ви се верува дека една така напредна цивилизација може да направи вака глупаво преносно средство во форма на Слон со тенки нозе:
2. Бомбата - тиква од Spiderman. Онаа која кога ќе се распрсне, ги дезинтегрира луѓето до скелети. Мислам, ајде...
3. Тракерот за мобилни телефони од The Dark Knight. Магична направа со која Бетмен во исто време може да ги следи сите разговори во Готам Сити. Направата визуелно ги лоцира оние кои муабетат. Машина која на многу луѓе им го расипа филмот.
И така... вашите посакувани и апсурдни апаратчиња од S.F. филмовите, овде...
Еве неколку изуми кои мене многу ми се допаѓаат:
1. Hoverboard-от од Back to the future II, дефинитивно најдобриот скејт-боард кој се појавил на филм.

2. Neuraliser-от од Меn in Black, со кој можете да си ја ресетирате меморијата.

3. Phaser-от од Star Trek, за да пецнете некој ако ве нервира. Има повеќе нивоа оваа cool направа

4.Невидливата наметка од Predator. Нема потреба од коментари, мултипрактик направа

5. Ласерскиот меч од Star Wars. Незнам што ќе ми е, ваљда да се чувствувам моќно

И секако, мал список од најглупавите изуми кои се појавиле на филм:
1. Теренско транспортно возило од Star Wars. Ако ви се верува дека една така напредна цивилизација може да направи вака глупаво преносно средство во форма на Слон со тенки нозе:

2. Бомбата - тиква од Spiderman. Онаа која кога ќе се распрсне, ги дезинтегрира луѓето до скелети. Мислам, ајде...

3. Тракерот за мобилни телефони од The Dark Knight. Магична направа со која Бетмен во исто време може да ги следи сите разговори во Готам Сити. Направата визуелно ги лоцира оние кои муабетат. Машина која на многу луѓе им го расипа филмот.

И така... вашите посакувани и апсурдни апаратчиња од S.F. филмовите, овде...