B
BooBojan
Гостин
Тоа е невозможно да кажеш тоа беа најдобрите 11.Секој од личен аспект ќе си состави тим и ке си вели најдобар е.
Мојот би бил нешто вака.
Голман.Има навистина многу но според мене број еден голман е Оливер Кан.
Десен бек.Многу добри фудбалери,како Кафу,Ф.де Бур,Гери Невил,Дани Алвеш(во последно време ги поместува стандардите за силен десен бек).Овде би го ставил КАФУ како мој избор.
Лев бек.Дефинитивно Роберто Карлос,силен во секоја смисла.Нема да има некој како него никогаш повеке.
Централни дефанзивци.Кога би бирал би бирал секогаш помегу Турам,Малдини,Бекенбауер.Сепак ќе оставам двајца и тоа Бекенбауер и Малдини.
Централни везни.Многу феномени,за еден кај сите нас ќе има место верувам Зидан.Како партнер негов во средина има голем избор на играчишта во потесен круг за едното место од мене.Рој Кин,Сколс,Чави,Пирло,
Марио Кемпес(иако не е класичен везњак),Виера.Но би го ставил ЧАВИ.
Десни везни(десно крило).Лионел Меси,едноставно МОРА!Бидејќи тешко дека некој во иднина ќе го достигне неговото ниво,а богами и малку се играчите во минатото како него(само Марадона и Пеле).
Леви везни(лево крило).Диего Армандо Марадона,познати причини.
Напагачи.Двајца треба мојот избор ќе падне на Пеле и Роналдо феномено.
Па формациски би ми изгледал нешто вака.
----------------------------Кан-----------------------------
-Кафу-Бекенбауер-Малдини-Роберто Карлос-
-------------------Зидан--------Чави--------------------
-Меси----------------------------------------Марадона-
------------------Пеле-------Роналдо--------------------
Тренер дефинитивно Сер Алекс Фергусон.
Мојот би бил нешто вака.
Голман.Има навистина многу но според мене број еден голман е Оливер Кан.
Десен бек.Многу добри фудбалери,како Кафу,Ф.де Бур,Гери Невил,Дани Алвеш(во последно време ги поместува стандардите за силен десен бек).Овде би го ставил КАФУ како мој избор.
Лев бек.Дефинитивно Роберто Карлос,силен во секоја смисла.Нема да има некој како него никогаш повеке.
Централни дефанзивци.Кога би бирал би бирал секогаш помегу Турам,Малдини,Бекенбауер.Сепак ќе оставам двајца и тоа Бекенбауер и Малдини.
Централни везни.Многу феномени,за еден кај сите нас ќе има место верувам Зидан.Како партнер негов во средина има голем избор на играчишта во потесен круг за едното место од мене.Рој Кин,Сколс,Чави,Пирло,
Марио Кемпес(иако не е класичен везњак),Виера.Но би го ставил ЧАВИ.
Десни везни(десно крило).Лионел Меси,едноставно МОРА!Бидејќи тешко дека некој во иднина ќе го достигне неговото ниво,а богами и малку се играчите во минатото како него(само Марадона и Пеле).
Леви везни(лево крило).Диего Армандо Марадона,познати причини.
Напагачи.Двајца треба мојот избор ќе падне на Пеле и Роналдо феномено.
Па формациски би ми изгледал нешто вака.
----------------------------Кан-----------------------------
-Кафу-Бекенбауер-Малдини-Роберто Карлос-
-------------------Зидан--------Чави--------------------
-Меси----------------------------------------Марадона-
------------------Пеле-------Роналдо--------------------
Тренер дефинитивно Сер Алекс Фергусон.