Најдобра младинска школа?

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вест Хем,Лидс,Ајакс,Лион....

Пребарав низ цел форум и не најдов слична тема со оваа, доколку има одма бршете ја темава...

Што мислите која европска или светска екипа има најдобра младинска школа ? Јас би набројал 3 екипи:

1. Барселона
2. Ајакс
3. Лион

1.Секако, на прво место би ја кажал Барса, не затоа што навивам за нив, туку затоа што секогаш излеваат одлични играчи... Пујол, Чави, Иниеста, Меси, Кркич, Дос Сантос... од овие сега што играат таму би ги издвоил Асулин и Виктор Васкез.

2. Како втори ги пишав Ајакс затоа што знам дека секогаш или поголем дел од тимот им е составен од играчи од младинскиот тим. За пример би го посочил Снајдер...

3. Секако тука е и Лион којшто на секој 2-3 години вади по еден-два ГОЛЕМИ таленти... Бензема и Бен Арфа се чист пример за тоа....

Кажете вие ваше мислење за тоа кој тим има најдобра младинска школа.
1Ajaks- Definitivno najdobra mladinska skola koja ima proizvedeno nevideni talenti.
2.Barsa-Ajde neka bide taka stom vikas, no ima timovi koj vagaat mnogu povece talenti od Barsa
3.Lion - E ova ti nema veza posto Lion gi zema na 18-19 godine talentite od pomalite kluboj od Francija i gi prodava posle 2-3 godine.Ako e Lion 3 togas Arsenal treba da bide prv.

A spored mene:
1.Ajaks
2.Boka i River Plata
3.Flamengo, Sao Paulo, i drugite brazilski klubovi

Kaj nas mislim deka :
1Belasica
2Pelister
3Vardar

Aјакс имаа добра младинска школа но и овие Аргентинскиве екипи како Бока Ривер дават многу млади таленти и ако имате забележано на свои 19-20 години прават огромни милионски трансфер по големите клубови низ Европа.

Од странските добри имат Ајакс, Барса и аргентинските.

Иначе во Македонија на прво место е Беласица се знае Струмица полна со таленти, па потоа идат Вардар, Пелистер .............
Иначе од Беласица сега ќе излезе еден многу голем талент, ако го знаете на форумот е зачленат Енерџи Но1 ! Така ли е Енерџи ?:vozbud::vozbud:

ajax ima najdobra mladinska skola,istoto vazi i za psv i sporting

Според мене, овие италијанциве имаат најдобра младинска школа. 99% од играчите играат во Италија, и сите се некој големи таленти: Дел Пјеро, Пирло, Бориело, Тоти, Тони, Буфон сите тие се излезени од младинските школи.

П.С. ај сите што велите Ајакс, набројте ми кој играчи се излезени од таму ?

П.С. ај сите што велите Ајакс, набројте ми кој играчи се излезени од таму ?

Стивен Пиенар, Арон Мокоена, Михаел Рајзигер, Ван дер Сар, Франк и Роналд Де Бур, Едгар Давидс, Кларенс Сидорф, Патрик Клајверт, Рајан Бабел, Денис Бергкамп, Јохан Кројф, Франк Рајкард, Весли Снајдер.

Да барам уште? :)

Ајакс си е Ајакс....Секогаш има добри таленти,но во последно време добива во конкуренција...Спортинг вади мошне талентирани играчи кој еве погледнете до каде стигнаа....

П.С И нашта Беласица не е лоша многу талентирани играчи вади а погледнете во какви услови...Не би рекол лоши услови но ако ја погледнеме школата на Ајакс како секој месец децата патуваат низ цел свет,како тренираат со какви тренери и слично...Колку се вложува во децата тама а колку овде....А сепак и од Беласица излеваат добри играчи со не многу добри тренери и услови како што ги имаат ГОЛЕМИТЕ КЛУБОВИ ...Позз...

Ајакс и Беласица! Во странство дефинитивно Ајакс во Македонија Беласица! Димитар не е така. Не зеј ного . :)

Ajax, PSV, Sporting Lisabon i Porto spored mene :)

Ајакс и Беласица! Во странство дефинитивно Ајакс во Македонија Беласица! Димитар не е така. Не зеј ного . :)

Интересен играч си те имам гледано само многу си агресивен така во таа лига кај што настапуваш сега со Беласица такво понашање на гостински терен си наебал има нешто во тебе сепак споре мене добар играч си :salut:може да биде нешто од тебе само да тренираш.

od stranstvo se slozuvam deka e na ajax ,od balkanot e na zvezda a od makedonija ne znam....belasica mozebi....ama ne ne ne, skopje si e skopje pa zatoa vardar..........

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom