Најдобра инструменталка

• Креатор на темата Креатор на темата jamey jasta
  • Време на започнување Време на започнување
Dr. Dre ft Snoop Dog - Still Dre:vozbud::vozbud::vozbud:

Од кога песнава е инструменталка?

Инаку поголем љубител сум ан инструменталки отколку на музички дела со текст и пеење. Има голем избор на инструментални теми ама јас би издвоил сега за сега една:
Леб и сол - Бистра вода

pa ima poise ali eve nekolku so mi se na srce :pipi:
Death-Voice Of The Soul
Iced Earth-1776
Annihilator-Crystal Ann
Iced Earth-Solitude
Iron Maiden-Transylvania
Metallica-(Anesthesia) Pulling Teeth
Metallica-The Call Of Ktulu
Metallica-Orion
...

In Flames - The Jester's Dance ........ Ја открив песнава случајно од поодамна и редовно ја слушам, јака е!!!

кога сме кај класиката би ја додал и Fratelli d' Italia, химната на италија...
и свадбениот марш е доста добра...
Јесте да:smir:

Релакс...

In Flames - The Jester's Dance ........ Ја открив песнава случајно од поодамна и редовно ја слушам, јака е!!!

Ин Флејмс ви траст...

Морам уште една песна да напишам која ме воодушеви како инструменталка од најголемите Dream Theater - The Ytse Jam

Најдобрата не ја знам ни по име ни по изведувач, беше Интермецо на МРТВ многу одамна, а Једној жени од Златко Манојловиќ исто вреди.

Најдобрата инструменталка евр според мене. :smir:

Whitechapel - Death Becomes Him
Dedicated for Life - ...endless...
Apocalyptica - One (Metallica Cover)
Hans Zimmer - She never sleeps

Ако збориме за белакапела:pos2: ондак боље ќе ја ставам Of Legions, за спор бенг. инструменталка друга би ја ставил од In Flames-Man Made God, емоции и прогресија фрштат:back:

Ако збориме за белакапела:pos2: ондак боље ќе ја ставам Of Legions, за спор бенг. инструменталка друга би ја ставил од In Flames-Man Made God, емоции и прогресија фрштат:back:
Уффффф да дефинитивно најјака инструменталка шо сум ја чул до сеа иако не сум нешто многу по In flames али песнава е no comment :cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom