Најдобар шампон?

Член од
22 април 2005
Мислења
1.339
Поени од реакции
505
Од многутте, кој според вас е најдобар? Можете да кажете пример за сува коса, за мрсна коса или универзален.

0000003036.jpg

Од повеќето шампони што ги пробав од познатите марки во Македонија овој ми помогна најмногу во врска со перутот.

nivea-for-men-shampoo.jpg

Јас користам само Wash and Go, со другите осеќам како да не ми ја мијат косата до крај.

Schauma does a great job. И алпецинот е добар исто, само што е малце поскап, али чим е за коса нема штедење.

Јас лично многу ги препорачувам GUHL (имаат разни, обичен, за мрсна, сува коса, виткана, права, оштетена, плава, црна, бела, мажи, жени, осетлива кожа, првут итн), е сеа врска неам дали се продаваат во Македонија, ама претпоставувам би требало да ги има барем во DM со сигурност (оти в..

Порано во принцип користев Schauma или некои од тој ранг, али откако почнав со GUHL сега неможам да се вратам на другите...

А тој Алпецин горе што го спомнавте го немам пробано али колку што знам и тој би требало да е многу добар, ама ако не се лажам е и доста скап...

Јас лично многу ги препорачувам GUHL (имаат разни, обичен, за мрсна, сува коса, виткана, права, оштетена, плава, црна, бела, мажи, жени, осетлива кожа, првут итн), е сеа врска неам дали се продаваат во Македонија, ама претпоставувам би требало да ги има барем во DM со сигурност..

Порано во принцип користев Schauma или Wash&Go или некој од тие, али откако почнав со GUHL сега неможам да се вратам на другите...

А тој Алпецин горе што го спомнавте го немам пробано али колку што знам и тој би требало да е многу добар, ама ако не се лажам е и доста скап...

Алпецинот е за оштетена коса која што е во опаѓање, ја регенерира. И да поскап е за разлика од другиве, цената на Alpecin C1 беше 490 денари ако не се лажам.

Човече секакви шампони пробав..... Алпецин, Афродита, Ваш енд гоу, Пантен, Хеденшолдерс, Палмолајв, Херба, Фрукта, на Алкалоид, на Бонес фарм.... на се....... и никако шампон да ми се погоди.

Во летото земав свински сапун и до сега само со него ја мијам косата, ама кај и да е ќе ми се потроши...... од кога го земав да го користам, косата ми се зајакна, поубава ми стана, првути и слични ствари никогаш сум немал, а од ова не се ни појавува :)

Зависи од исхраната која ја тераш и косата како ти се понаша во сето тоа. Ете горе гледам некои посочија Wash and go, Head and shoulders, што според мојата коса е исто како да џапнам по две таблети плутониум и после да пеам Nothing compares to you. Што значи дека се прејаки. Ако имаш коса која многу се мрси, може да пробаш со овие погорниве. Шаума ти е нешо измеѓу. Тука би ја ставил и Нивеа и Гарние. Џонсон се далеку помеки. Своевремено користев Recept заедно со лосион пошо косата ми се сушеше и пукаше но у принцип овој важеше исто како послабите шампони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom