Најдобар производител на матични плочи?

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299
I moze li nekoj na nekoja postapka da mi objasno ovie dve raboti od slikata so se potcrtani so crvena linija ?

I moze li nekoj na nekoja postapka da mi objasno ovie dve raboti od slikata so se potcrtani so crvena linija ?

Prvoto OC Jumper ti znaci deka na plocata mozesh da i pravish overclock so pomosh na dzamperite koj sto se vgradeni na nea, znaci so premostuvanje na dzamberite mozesh da ja menuvash rabotnata frekfencija i naponot, a vtoroto ti znaci deka na plocata se postaveni pokvalitetni kondenzatori t.e. celi se aluminski i se siva boja, ovie kondenzatori gi postavuvaav na poskapite ploci (pokvalitetnite) zs i samite kondenzatori se drasticno poskapi od obicnite koj se crni, violetovi, plavi i tn. Ovie kondenzatori se poizdrzlivi na temperatura, koja se zgolemuva pri overclock, a so toa istotaka imaat i pogolem raboten vek (vek na traenje).:wink:

U je :smir: Sum ja pogodil plocata. I zatoa ja plativ 6iljadi da ja ubam :pusk:\
Znaci dobra e.
Slika:

prod_c860c42bfdea7318c910315ed8c90a86.jpg

Socket 775 CPU (Max Support) Core 2 Extreme FSB / Hyper Transport Bus 800/1066/1333/1600 Chipset Intel® P45 DDR2 Memory DDR2 667/800/1066 DDR3 Memory N/A DIMM Slots 4 Max Memory (GB) 16

ASUS дефинитивно.

EDIT: Гледајки перформансите.. а не бојата или мирисот. :)

Малце тоа за мирисот... може некоја да ти мириса на шиТ и да си ја користиш.

Инаку си имам ASUS и супер е.
Мојот глас оди за ASUS

Intel si e intel :) za mene se naj izdrzlivi i naj kvalitetni.

asus plo4a za 2 meseca nova 24h uklucena bese i mi rikna :(

Intel прават најшкарт плочи у свет. Ама ептен се шкарт!

богами не би рекол дека се шкарт припазија плочава,за мене е nr.1 сеа за сеа :pipi:

богами не би рекол дека се шкарт припазија плочава,за мене е nr.1 сеа за сеа :pipi:

Прво тоа е сервер плоча, второ и таа е ептен шкарт, ги има само основите, па и тие не функционираат баш како што треба.

Кај мене еве го ја работи 8мата година од како е купен сосе компјутерот!

Ништо до сега ми нема прегорено или нешто слично...
Матичната ми е Via ...абе лудило е...процесорот ми е Intel(r) P4 1.4GH(меѓу првите P4 у Македонија)....нормално ми има заглавувано комов,се имам нервирано и со него(дури на 2-3 пати го шутирав куќиштето низ соба)....ама еве го веќе 3години лета без престан!(пу пу да не го урочам)

Инаку сеа глеав на Wikipedia....ASUS ,Foxconn , Gigabyte Technology, Micro-Star International(MSI)...сите биле Тајвански...само Интел бил чист американски...така да за тие што се скептични спрема источниот продукт најверојатно би се одлучиле за Интел!

Зашо скептични? Тајван е најдобар и најквалитетен производител на хардвер во светот, заеби ти Америка.

Intel si e intel :) za mene se naj izdrzlivi i naj kvalitetni.

asus plo4a za 2 meseca nova 24h uklucena bese i mi rikna :(

Се согласувам со тебе интел си е интел нема гајле имам постар комп..незнам која година е турка 98win има 166mhz процесор 16 мб рам и 2 мб графичка целиот е интел што не му имам правено нема гајле работи како будала а овај поновиот што го имам и тој е целиот интел нема дефек еве 3 години целиот е интел....а комшијата има амд со asus плоча па до сега има повеќе пари дадено од што го купе.и матичната нова ја зеде и пак нешто не штима кочи...
интел си е интел

Дали приметувате дека луѓе што не се разбираат многу гласаат за интел? Ви кажува тоа нешто? :pos2:
П.С. А да не зборувам за објаснувањата од типот „ компјутерот ми работи веќе 5 години и супер е“... полаичко објаснување- амин.

Мојот глас иде за Gigabyte...
Користам P35-DS3L и све иде ок..
mb775gap35ds3pm2.jpg

Gigabyte рулз, особено DS3R-ките.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom