Најдобар натпревар кој сте го гледале до сега

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми текнува некој посебно да издвојам. Еден кој не е толку одамна, Барселона 5-0 Реал Мадрид.
Тоа беше натпревар, во кој се до постигнувањето на првиот гол, ме фаќаше и страв дека тимот за кој навивам може и да го загуби натпреварот, но се виде дека на теренот приказната беше нешто сосема друго. Целосна доминација на Барселона.
Ама, ако, се исплашеше таа претпазливост, победата така беше многу послатка, плус 5-0(сосема неочекувано, ни во најубавите сонови не помислував на таков резултат), против најголемиот ривал.

Ок сериозно за утакмициве ?
Победи од 5:0, 7:1,8:2,4:0 , каде го глеате вашиот тим како демолира е дефиниција за најдобар натпревар ? :tapp:
Ако е така, тогаш да пишам Баерн - Фрајбург 7:0, многу јака утакмица. :drk:
-.-

Вердер - Валенсија ,утакмицата заврши 4-4,а според играта требаше 10-10 да биде.Буквално без одбрана се играше,додуше овие од Вердер кога стегаа поголемиот дел од утакмицата Валенсија играше со цела екипа во своја половина али џабе,шанси толку на една утакмица ретко се гледаат.Милина да ти е да гледаш фудбал.
Иначе не сум за ниту една од екипите,онака случајно ја фатив утакмицата,премногу ми беше досадно и решив да ја гледам.Испадно тоа можеби нешто најдобро што сум видел.Си гледаш добар,напаѓачки фудбал без нервози...... :D
Во живо најдобра утакмица......па можеби Вардар - Ренова пред 2 години.Тоа беше ретко добра утакмица во Македонија.Башка каков гол здрви тогаш Положани мислам..............уффф милина беше тој гол.

Милан-Ливерпул финалето во Истанбул од Лигата на шампиони дефинитивно !!

Интер-Барселона 3-1
Лион - Марсеј 5-5 :cuc:

Милан - Ливерпул (лига на шампиони финале)
Mилан-Интер 0-4

Манчестер Сити 2-3 Манчестер Јунајтед Комјунити Шилд
и скоро сите утакмици на Вердер.Чим игра Вердер нема утакмица под 3гола

barcelona-valencia 3:2 rivaldo majstore
i barcelona so milan i manchester (i dvete igri so gavolite) 3:3 zavrsi so dvete ekipi
rivaldo glaven vo site utakmici

Убедливо најак натпревар што сум го гледал беше тотнем-манутд 3:5, кога на полувреме мислев дека ќе умрам од инфаркт и секако челзи-ливерпул 4:4 во лш пред некоја година, мислам 2008ма да не беше, небитно. Зборам за мечот каде чех не смееше да прими гол од аурелио и каде алекс со шут од 984км на саат го здроби голот на реина. Е такво утакмичиште одамна немав гледано, прва лига. Имало уште милион добри мечеви, ама слабо меморијата..
И се слагам со колегите од погоре, да пишам 8-2 арсенал, 7-1 блекбурн итн..е повеќе тема за ремет и изживување, него за добар фудбал од двете екипи.

Барселона 5 - 1 Челзи, ЛШ 1999/2000

Втор натпревар во ЛШ...Челзи го доби првиот со 3-1 дома. Се оди по план, Барса води 2-0, има шанси итн и тогаш оној очаен голман што го имаа тогаш (ако не се лажам се викаше Хесп) му ја дава топката право на Фло и овој намалува за 2-1. 2-1 е до 83та минута кога Барса погодува за 3-1, а неколку минути подоцна Клајверт постигнува гол за следната фаза но судијата суди пенал поради фаулот над Клајверт претходно. Ривалдо го промашува пеналот на 2-3 минути до крајот и натпреварот оди во екстра време. Тука Ривалдо успеа да погоди од пенал и Клајверт само зголеми на 5-1.
Страшни играчи имаа и двете екипи тогаш: Гвардиола, Клајверт, Ривалдо, Фиго мрсниот, Фло, Зола, Десаи...штета што повеќето навивачи на Челзи денес не го паметат овие два натпревара, Абрамович сеуште не беше во Челзи :icon_lol:

Еве и видео, не најдов на YouTube ама Гугл помогна

http://www.myvideo.de/watch/4516638/FC_Barcelona_5_1_Chelsea_FC_Champions_League_99_00

Дефинитивно ќе ги изфвојам овие 2 натпревара а има и многу други
Манчестер Јунајтед - Манчестер Сити - 3-2 полувреме 0-2!
Тотенхем - Манчестер Јунајтед - 3-5!
Фантастичен пресврт и на двата натпревари!

site el klasika vo poslednite 3 godini kade sto gi melime realovcite :)
--- надополнето: Oct 6, 2011 7:56 PM ---
site el klasika vo poslednite 3 godini kade sto gi melime realovcite :)

Манчестер Јунајтед 4 - 3 Реал Мадрид ( Роналдо даде 3 гола и си излезе по сендвич)
Барселона 3 - 3 Реал Мадрид (Меси ми го поквари расположението откако во судиското продолжение ни ја одзеде победата)
Реал Мадрид 4 - 3 Еспањол ( откако Реал губеше 1-3 )

United 4:3 City беше ептен јака утакмица.. Има ептен многу, и меѓу помали екипи, ама ме мрзи да мислам сеа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom