Најдобар лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
Lap

Кога би бирал лаптоп најмногу би обрнал внимание на батеријата, прво што страда кај е нив е тоа.А која батерија е најсаглам тоа појма немам :?

Мислам

oxygenne напиша:
Кога би бирал лаптоп најмногу би обрнал внимание на батеријата, прво што страда кај е нив е тоа.А која батерија е најсаглам тоа појма немам :?
Мислам дека е Литиумска е сега со повеќе келии ќе ти трае повеќе. А уствари сите се литиумски не верувам дека се вградуваат или нудат други. Затоа ќе си земеш и резервна батерија. И то.

HP nx9105

0.jpg

najdobar e od prosta pricina zatoa sto e AMD 3400+64Bit ...podrzuva 64 bitni aplikacii

schtranga напиша:
aham procesorot podrzuva 64 - bitni aplikacii so znam moz sum i :lud:

eve zosto e najdobro da se zeme 64-bitni procesor

http://www.digit-life.com/articles2/amd-athlon64-m/
Знам дека поддржува, не сум до толку де, само ти не ме сфати...
Сепак, тоа не значи дека е најдобар.

Btw, наброј ми неколку 64 битни апликации кои што може да се користат : )

Сега-засега 64-битните апликации се бројат на прстите од едната рака. :)

high end: sony, ibm, toshiba, panasonic. Ovie se nesto kako Mercedes, BMW i lexus, poskapi se ama kvalitetni se i imaat dodatna oprema

middle: Dell, Acer, HP-compaq.

Value: Gericom..... i ostalo sranje

Фина споредба направи ZisDead, е сега зависи со колку коњи и кубици ќе изберете! : )

Mene pa od Toshiba mi se umiraat lugje od zalenje.
So znam jas sum IBM fan, od prviot Thinkpad dalecnata 97ma ne popustam i koga krahiraa pred nekoja godina pak ko masini najvekje gi cenam. Moze ne se tolku dizajn, pad na tast ili slicni raboti, tesko e za delovi itn itn, skapi se... ama meni najdrazi. Toj thinkpadot od 97ma 450 mhz, so samo 68 ram, seuste performira bolje od dell desktopot od pred godina dena. A sea gi cekam novite IBM-ovi shto gi spremaat, ke bide toa bomba, i Dell osekjam deka ke seta -ic gi nejkam pa tie, komercijalni parogrebaci :)

Potpolno se soglasuvam

OBDN напиша:
Mene pa od Toshiba mi se umiraat lugje od zalenje.
So znam jas sum IBM fan, od prviot Thinkpad dalecnata 97ma ne popustam i koga krahiraa pred nekoja godina pak ko masini najvekje gi cenam. Moze ne se tolku dizajn, pad na tast ili slicni raboti, tesko e za delovi itn itn, skapi se... ama meni najdrazi. Toj thinkpadot od 97ma 450 mhz, so samo 68 ram, seuste performira bolje od dell desktopot od pred godina dena. A sea gi cekam novite IBM-ovi shto gi spremaat, ke bide toa bomba, i Dell osekjam deka ke seta -ic gi nejkam pa tie, komercijalni parogrebaci :)
Potpolno se soglasuvam. Mojot so 256 MB RAM radi kako Porsche Carrera GT super neverojatno ali realno zadovoluva performans. :music3::sport1:

Jas kako sho sum go rintam so multitasking do beskraj i nema gajle radi kako magarence.

Сум го видел, твојот лаптоп е солиден! :wink:

Башка, малку оф топик - добар аватар.

Najmalku (доволно)

Acid напиша:
Сум го видел, твојот лаптоп е солиден! :wink:
Покрај тоа што без да уклучам некој програм имам 60- тина процеси, што од win што од IBM drajveri i dr programi, како и инсталирани антивируси и заштити кои работат константно со исклучок на некои кога не сум на веб. И премногу сум задоволен ова Centrino mobile technology е супер.
Сепак не е подобар од AMD 64 Turion но немаше таков кога го купував и IBM не вградува (сеуште) AMD во Notebook. Да биде со AMD- то така ќе беше супер. Во моментов моите потреби ги задоволува Centrino-во.:pijan::sport1:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom