Најдобар избор на TV

• Креатор на темата Креатор на темата goce_gogi
  • Време на започнување Време на започнување

koj e najdobriot tv na pazarot so najdobra cena i slika

• Вкупно гласачи
    179
Ми треба препорака за телевизор (досегашниов треба да се смени веќе 10 години тера. еве каков е https://www.neptun.mk/categories/televizori/PHILIPS-43-PFS-6808).

Спецификации што ми се битни -
40 инчи(поголем нема да го собере на постоечката место)
да може да се конектира на домашното ВИ-ФИ.
Да не сецка при менување канали или да биде минимално(тука мислам на тоа кога менуваш канал затемнува па наредниот го прикажува, како воздух да зима).
Да биде андроид да може да се логира на нетфликс и да пушта филмови директно преку интернет.

Цената не е битна, марката не е битна(барем мене не ми е важно дали е самсунг, филип или ST ако е добар) продавницата не е битна Нептун/Сетек/Ананас сеедно ми е тоа.
Планирам неделава да купувам ако испадне некој попуст во меѓувреме или има слободно додадете го и тоа.

Ми треба препорака за телевизор (досегашниов треба да се смени веќе 10 години тера. еве каков е https://www.neptun.mk/categories/televizori/PHILIPS-43-PFS-6808).

Да не сецка при менување канали или да биде минимално(тука мислам на тоа кога менуваш канал затемнува па наредниот го прикажува, како воздух да зима).
Да биде андроид да може да се логира на нетфликс и да пушта филмови директно преку интернет.

Цената не е битна, марката не е битна(барем мене не ми е важно дали е самсунг, филип или ST ако е добар) продавницата не е битна Нептун/Сетек/Ананас сеедно ми е тоа.
Планирам неделава да купувам ако испадне некој попуст во меѓувреме или има слободно додадете го и тоа.
https://riversoft.mk/product/111419

Google TV барај не андроид. За најдобра слика OLED, ама цената ќе биде солена. Mini led ти е малку полошо, ама пак солидно. Марката ти е битна дека не се сите со лиценциран OS.

Google TV барај не андроид. За најдобра слика OLED, ама цената ќе биде солена. Mini led ти е малку полошо, ама пак солидно. Марката ти е битна дека не се сите со лиценциран OS.
Зашто гугл тв преопорачуваш, мене во една продавница ми рекоа само смарт
Автоматски споено мислење:

Инаку скоро сум одлучен за овој модел ама отворен сум за сугестии во тој ценовен ранг

Од овој муабет се пазев. Значи мене ми е битно кога ќе притиснам на копчето за апликации да испадне Јутјуб и Нетфликс да селектирам едно и одма да ми отвори, е сеа дали е Google или Смарт не ми е битно, отворен сум за било која опција која ќе исфрли подобар резултат. Истовремено, кога одам од канал 43 арена на канал 44 арена да не чекам да свичне на темно па да префрли, туку одма да се појави следниот канал, за брзо скролање по каналите ми е додека барам на која арена е фудбалот.

*Мал проблем е што ограничувам на 40 инчи(43 инчи) затоа што физички простор нема за поголем телевизор тука.

LG како фирма ми ги препорача и еден другар, гледав по дуќаниве, само НЕПТУН ги имаат кај нас, а во тие димензии имаат 5 понуди.
Ги отворам
Најефтиниот - https://www.neptun.mk/categories/televizori/LG-43-UR-75003-LK
Најскапиот - https://www.neptun.mk/categories/televizori/LG-43-NANO-81T-3A

и тука не можам да препознаам која е разликата освен во цената, спецификациите доле што се дадени ми значат многу малку затоа што нити имам школо во оваа област нити купувам често технологија да знам што да барам.
Пример овој поскапиот има - AI Sound Pro (Virtual 9.1.2 Up-mix), додека поефтиниот има LG Sound Sync. што е разликава?

Еве ги еден до друг по цена од најниска лево кон највисока десно.
1743958354329.png

Фала братко, ќе влезе во анализава пред одлука. Истовремено фала и на другиве што се вклучивте у дискусијата.

Инаку скоро сум одлучен за овој модел ама отворен сум за сугестии во тој ценовен ранг
Нептун ги фураат LG зашто Техномаркет нема LG. Иначе не се разбирам премногу во оперативните системи, ама братот сака Андроид, а Гугл ТВ е понова верзија од Андроид ТВ. Му препорачав тоа за да земе понов модел.

Од овој муабет се пазев. Значи мене ми е битно кога ќе притиснам на копчето за апликации да испадне Јутјуб и Нетфликс да селектирам едно и одма да ми отвори, е сеа дали е Google или Смарт не ми е битно, отворен сум за било која опција која ќе исфрли подобар резултат. Истовремено, кога одам од канал 43 арена на канал 44 арена да не чекам да свичне на темно па да префрли, туку одма да се појави следниот канал, за брзо скролање по каналите ми е додека барам на која арена е фудбалот.

*Мал проблем е што ограничувам на 40 инчи(43 инчи) затоа што физички простор нема за поголем телевизор тука.

LG како фирма ми ги препорача и еден другар, гледав по дуќаниве, само НЕПТУН ги имаат кај нас, а во тие димензии имаат 5 понуди.
Ги отворам
Најефтиниот - https://www.neptun.mk/categories/televizori/LG-43-UR-75003-LK
Најскапиот - https://www.neptun.mk/categories/televizori/LG-43-NANO-81T-3A

и тука не можам да препознаам која е разликата освен во цената, спецификациите доле што се дадени ми значат многу малку затоа што нити имам школо во оваа област нити купувам често технологија да знам што да барам.
Пример овој поскапиот има - AI Sound Pro (Virtual 9.1.2 Up-mix), додека поефтиниот има LG Sound Sync. што е разликава?

Еве ги еден до друг по цена од најниска лево кон највисока десно.
Прегледај го приврзокот 447977

Фала братко, ќе влезе во анализава пред одлука. Истовремено фала и на другиве што се вклучивте у дискусијата.
Ова наноцел да ти било ЛЦД екран. Ја не би го земал, сооднос цена и тоа што добиваш не ми се допаѓа, ама многу е битно и да ги видиш во живо да си споредиш.

Последно уредено:
Нептун ги фураат LG зашто Техномаркет нема LG. Иначе не се разбирам премногу во оперативните системи, ама братот сака Андроид, а Гугл ТВ е понова верзија од Андроид ТВ. Му препорачав тоа за да земе понов модел.

Еден од првите луѓе кои почнаа да увезуваат и да сервисираат Голдстар - подоцна ребрендиран во ЛГ (ЕлЏи), кратенка од Лаки Голдстар - од осамостојувањето на Македонија, од поодамна е пензиониран и си работи одвреме навреме хонорарно во сервисите за електроника за да си има занимација бидејќи е таков човек, не знае за пензионерски живот, ми даде информација од прва рака дека во Нептун се` што продаваат од ЕлЏи е докажан квалитет.

Доколку продаваат нешто на попуст, тогаш или станува збор за постари модели кои ги распродаваат за да ослободат простор за нови залихи, или станува збор за минимално оштетени производи, во буквална смисла: некоја ситна гребнатинка, но квалитетот е неспорен и ја оправдува цената.

А и јас цел живот сум на Голдстар, односно на Лаки Голдстар - ЕлЏи, па од лично искуство можам да потврдам дека е докажан светски квалитет кој вреди за сите пари до последен денар.

ЛГ почнаа да вадат Андроиди? или Гугл ТВ? Знам дека имаа сопствен Веб ОС.

Истовремено, кога одам од канал 43 арена на канал 44 арена да не чекам да свичне на темно па да префрли, туку одма да се појави следниот канал, за брзо скролање по каналите ми е додека барам на која арена е фудбалот
Ова е повеќе до Телекабел отколку до самиот телевизор, порано и на Магента ТВ од Телеком имаш вакво успорување но го оправија со последниот апдејт.

Тоа можеш да го пробаш во самата продавница на изложениот модел, обично има мал делеј кај промената на дигиталните канали, аналогните одма одат.

Ова е повеќе до Телекабел отколку до самиот телевизор, порано и на Магента ТВ од Телеком имаш вакво успорување но го оправија со последниот апдејт.
Да ама не сум на телекабел, на А1 сум. Не сум размислил баш дали има улога тоа на која телевизија си претплатен не ни знаев дека може да има улога тоа, повеќе мислев дека е до фреквенции на кои работи телевизорот на колку херци е. Планирам утре после работа да свртам еден круг до нептун и до сетек да се распрашам и да видам на лице место.

Што мислите за моделот? Или предлог некој во тој ранг, 50-60к денари

Attachments

• Screenshot_20250406_194145_Chrome.jpg
    Screenshot_20250406_194145_Chrome.jpg
    422,5 KB · Прегледи: 23
Да ама не сум на телекабел, на А1 сум. Не сум размислил баш дали има улога тоа на која телевизија си претплатен не ни знаев дека може да има улога тоа, повеќе мислев дека е до фреквенции на кои работи телевизорот на колку херци е. Планирам утре после работа да свртам еден круг до нептун и до сетек да се распрашам и да видам на лице место.
Да ама исто ти е тоа, исти принцип, ДОСЦИС е и едното и другото (под претпоставка дека си директно врзан на антена, а не преку сет топ бокс апарат). Провери кај пријатели што се на А1 со различни модели на телевизори дали е исто.

имам ограничен буџет од 30-35.000илјади денара и можност да земам Тв од сетек на рати преку фирмата каде работам.Одамна не сум во тек со денешниве технологии а сакам да го фатам велигденскиот попуст па ми треба совет за избор на Тв од сетек и да е со поголем екран.

Za mid range televizori hisense ili tcl, za isti pari ti nudat mini led televizor so 120/144 hz za razlika od niv lg i samsung najmnogu sto ke dobies e obicen led so losh kontrast. Za operativniot sistem imate android boxovi od 2-3k iljadi sto se pobrzi od samiot operativen na televizorot i so podolga tehnicka podrska. Tcl mislam se google a hisense pocnaa so nekoj niven OS.
Na rtings.com imate ocenki na televizorite, ako barate tcl nema da gi najdete deka razlicni iminja imaat tcl modelite na evropski so amerikanski pazar.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom