Најдобар бурек според вас прават во...

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Локација
Usa
Веб-сајт
meettomy.site
Според мене???

па не знам колку членови биле во Чаир и јаделе од старата фурна, ама бурекот го праат со традиција повеке од 30 години.
исто така убав бурек има и кај беко т.е. карши палома бјанка една стара бабичка прави добри пити и бурек.
А можам да го пофалам и бурекот Жу-Жу...

а дефинитивно најгаден во Жито лукс и оние о дколички што продават хахха... не за друго дека е бајат и ладен... и гаден! :toe:

300px-Burek_trokut_3.gif

Хммм... таму на млечен едно што е Милениум или како и да се вика има добар бурек...и тука кај мене јас у Гичо си јадам, на друго место не знам, не ми се сигурни пошто праат бурек со кромид, не со месо :)

Бурек со месо и пица бурек ми се бљак...јадам само со сирење...но овде станува збор кај прават најубав бурек...епа не знам,претпоставувам у некоја американска бурекчилница има сто пати подобри од нашиве...а за нашиве во скопје не сум јадел бурек на многу места...во гевгелија во жито лукс има многу убав бурек:smir:

ja najdobar burek do sega sto imam jadeno.. vo struga :)
sprotivno od parkot go praat vo edna malecka burekdzilnica ali burekot e... sho da ti kazam pica burek se iznajadov...
a vo skopje... na pazarce bunjakovec i na rekord ali na rekord koga kako ke im se pogodi.. ne e sekogas dobar.

Бурек, топол, не многу мрсен, со сирење... мммм...
Кај нас најубав прават дефинитивно во Бело Лале и Младост!

vi se molam bez vakvi temi pa taman na dieta se staiv.. i sea burek
kako bre... :)
mnjam mnjamm so sirenje... i jogurtce :)

најдобар бурек во Ваташа во Ново Лисиче и во Кичево(после утакмица си седнавме и си се најадовме)

СпаЈдеР напиша:
Бурек со месо и пица бурек ми се бљак...јадам само со сирење...но овде станува збор кај прават најубав бурек...епа не знам,претпоставувам у некоја американска бурекчилница има сто пати подобри од нашиве...а за нашиве во скопје не сум јадел бурек на многу места...во гевгелија во жито лукс има многу убав бурек:smir:

напротив, бурекот е Македонски специјалитет.
Познат е во Македонија уште од турското време, и исто така ние макдонците најдобар симит и бурек прајме.

Сум јаде бурек од Турција, Србија, Хрватска, Грција - Праат пита али сепак го викаат бурек, али дефинитивно од Македонскиот нема подобар.

а најинтересен бурек ми било во Турција го праат со секакви зачини, исто така имаат и бурек со салама, со магдонос, со кашкавал, со кајмак итн...

Негде околку тафталиџе пазарчето... од мал јадам таму и за мене е тхе бест. :smir:

Necrophilia напиша:
Според мене???

па не знам колку членови биле во Чаир и јаделе од старата фурна, ама бурекот го праат со традиција повеке од 30 години.

samo da popravam Furna vo Cair ima tradicija 100 i 5-6 godini :zver:
i da FURNA RULZ :vozbud:

Necrophilia напиша:
напротив, бурекот е Македонски специјалитет.
Познат е во Македонија уште од турското време, и исто така ние макдонците најдобар симит и бурек прајме.

Сум јаде бурек од Турција, Србија, Хрватска, Грција - Праат пита али сепак го викаат бурек, али дефинитивно од Македонскиот нема подобар.

а најинтересен бурек ми било во Турција го праат со секакви зачини, исто така имаат и бурек со салама, со магдонос, со кашкавал, со кајмак итн...
Во грција дефинитивно многу повеќе ми се допадна од сите досега буреци што сум ги пробал....така да според мене и да е и да не е македонски специјалитет и на други мести знаат да го направат прекрасен...:smir:

BAMARGERA напиша:
samo da popravam Furna vo Cair ima tradicija 100 i 5-6 godini :zver:
i da FURNA RULZ :vozbud:

еј, реков повеке од 30 години, што не е исто и да сум рекол околу 30 години.

Кога некој ке каже повеке од 30 години се мисли на 40/50.
Иако не верувам дека е појке од 6-70 години стара таа фурна. :toe: :zlo: :smir:

Ne sum mng po burek,ali ponekogas jadam(vo posledno vreme se pocesto) pa taka da si jadam u Жу-Жу tuka vo biser kaj mene,sum jadel i na mng dr mesta ali ova nekako najvekje mi fatilo...jazik :D

Уф, во Скопјево најдобар бурек што имам јадено е во Вегера - до Песталоци, посебно ги сакам тие вртените пити со зелка и со праз мх мх мх! Од останатите врсти најмногу го сакам бурекот со спанаќ :) За во Битола, се знае - Лавандија :)

А најлош бурек EVER што имам јадено е во Рекорд бурекџилницата. Беше недела, гарантирам дека бурекот беше од претходниот ден, едвај успеав 2 залаци да изедам. Погадно нешто не сум јадел, после тоа имав бурекџиска траума која ме држеше 2-3 месеци, од самата помисла на бурек ми се :pov:

outcast напиша:
А најлош бурек EVER што имам јадено е во Рекорд бурекџилницата. Беше недела, гарантирам дека бурекот беше од претходниот ден, едвај успеав 2 залаци да изедам. Погадно нешто не сум јадел, после тоа имав бурекџиска траума која ме држеше 2-3 месеци, од самата помисла на бурек ми се :pov:

јас имам јадено многу пати посебно после школо во таа бурекџилница и морам да се пофалам дека и таму имаат многу добар бурек, некако им е мрсен ама сепак е добар, а ти си го одбрал најубавиот ден за бурек да купиш. хаххаа....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom