Најдобар антивирус?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е подобар АнтиВирус: Kaspersky или Norton?

• Kaspersky AntiVirus

Гласови: 192 29,7%
  • Norton AntiVirus

Гласови: 53 8,2%
  • Не знам, не можам да се одлучам.

Гласови: 30 4,6%
  • Што е тоа антивирус?

Гласови: 15 2,3%
  • AntiVir

Гласови: 39 6,0%
  • Некој друг (ќе наведам кој)

Гласови: 118 18,3%
  • NOD32

Гласови: 199 30,8%

• Вкупно гласачи
    646
Антивирус кој е најбрз и најмалку го успорува компутерот е Нортон 2009. Симни го од страниците на symantec или од softpedia. Побрз е и од Нод 32 и е забележитено побрз од касперски. И подобар од нод 32. скоро ист по детецкија колку касперси.
Може да се земе во предвид фактот што си пишал во 22 часот, па можеби и не си бил трезен:toe:
Иначе нод32 не зема ни една четвртина од ресурсите што ги зима нортонот. Не се исплати да го ставаш тоа чудовиште.

Norton 2009 е апсолутно успорувач на оперативен систем, каков што јас го паметам уште од порано, користни енормни ресурси и многу често зафркава апдејт.
ПС. Ве молам нема потреба од лични навреди, тука сепак се искажуваат сопствени мислења и гледишта :icon_bigg

види овде http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/main-tests
Има неколку тестови таму. Еве мали појаснувања
On-demand Comparative, Феб 2009 - Тест за детекција со свежи апдејти.
Retrospective/Proactive Test, Мај 2009 - Тест без свеши апдејти. Користени се апдејтите од претходниот On-demand тест (Фев 2009).

Во првиот, со свежи апдејти, Нортон ги победува и Нод и Касперски.
Во вториот, таму Нортон паѓа од ADVANCED+, добива само ADVANCED, а исотот се случува со McCafee, додека Касперски и нод успеваат да се задршат на ADVANCED+. Добро тука нортон е послаб. Ама со комјутер со интернет врска, тешко дека ќе дојди ситуација кога дефинициите за вирус ќе бидат стари 3 месеци.

Еве тест на перформаси. Добро грешка сум бил дека Нортон е побрз од Нод, ама барем е втор. Таму во пдф-то има повеќе тестови, и после има Overall Performase, каде се пресметани некои средни вдерности од направените тестови, и тука Нортон е втор.

Е сега, кога бирав Антивирус, мислев прво на нод32, ама тој има една рабпта која не ја сакам. За Надгледувачот на интернет, нот користи proxy на localhost. Така можат да настанат и некои проблеми со некои апликации, а и некои firewall-и не подржуваат вака (пр: Online Armor Free). Нортонот нема таков прокси, па затоа се одлучив за нортон. А за Касперски, па сегам сите ја знаеме таа работите сериските клучеви, па затоа не го избрав него.

@KORUN И за друг пат, немој така да реагираш, ко ти да си во право, а јас грешам целсоно.

Хех, дури сум го пишувал ова се наредиле уште два три поста. Епа еве, читајте се што напишав.
Norton 2009 е апсолутно успорувач на оперативен систем, каков што јас го паметам уште од порано, користни енормни ресурси и многу често зафркава апдејт.
ПС. Ве молам нема потреба од лични навреди, тука сепак се искажуваат сопствени мислења и гледишта :icon_bigg
Порано си е порано. Symantec го преправија 2009ката од корен.

целосно се согласувам со тебе..пред некое време имав проблеми со Kaspersky клучеви секој ден ми покажуваше blaklisted и ставив нортон 2009 целиот пс ми го заеба почна да излегува дека оперативниот систем не е активиран и секакви дурги глупости...... најдобри се Kaspersky Anti-Virus, Nod32 и АVG:toe:

види овде http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/main-tests
Има неколку тестови таму. Еве мали појаснувања
On-demand Comparative, Феб 2009 - Тест за детекција со свежи апдејти.
Retrospective/Proactive Test, Мај 2009 - Тест без свеши апдејти. Користени се апдејтите од претходниот On-demand тест (Фев 2009).

Во првиот, со свежи апдејти, Нортон ги победува и Нод и Касперски.
Во вториот, таму Нортон паѓа од ADVANCED+, добива само ADVANCED, а исотот се случува со McCafee, додека Касперски и нод успеваат да се задршат на ADVANCED+. Добро тука нортон е послаб. Ама со комјутер со интернет врска, тешко дека ќе дојди ситуација кога дефинициите за вирус ќе бидат стари 3 месеци.

Еве тест на перформаси. Добро грешка сум бил дека Нортон е побрз од Нод, ама барем е втор. Таму во пдф-то има повеќе тестови, и после има Overall Performase, каде се пресметани некои средни вдерности од направените тестови, и тука Нортон е втор.

Е сега, кога бирав Антивирус, мислев прво на нод32, ама тој има една рабпта која не ја сакам. За Надгледувачот на интернет, нот користи proxy на localhost. Така можат да настанат и некои проблеми со некои апликации, а и некои firewall-и не подржуваат вака (пр: Online Armor Free). Нортонот нема таков прокси, па затоа се одлучив за нортон. А за Касперски, па сегам сите ја знаеме таа работите сериските клучеви, па затоа не го избрав него.

@KORUN И за друг пат, немој така да реагираш, ко ти да си во право, а јас грешам целсоно.

Хех, дури сум го пишувал ова се наредиле уште два три поста. Епа еве, читајте се што напишав.

Порано си е порано. Symantec го преправија 2009ката од корен.

Пробај го "на твоја кожа" па да видиш што прави Нортон :)

Сум го пробал norton 2009 на своја кожа и можам да кажам дека е супер , и тоа на просечна машина,убаво брани и не кочи!

Хммм...Kaspersky е успорувач на оперативен систем , за нортон не би рекол

Кој сака нека ми каже и ако треба тие од Symantec нека дојдат неможат да ми кажат дека е добар антивирус нортон или најдобар како што вика некој. Го имав и одма проблем со Windows-oт немоев ни апдејти ни ништо зарад него. А за чистење вируси да не речам, Еден cookie ке ти најде и толку све друго и да имаш вируси си седат тие. Најглуп антивирус до сеа што сум го имал и видел. Ем комерцијален е ем нечини. Знам Нортон дека јак беше на времето што се вика и тоа некаде 2001/2002 тогај а од тогаш наваму за ништо не го бива.

Ај ако мојт некој нека ми дајт линк за NOD32 да спуштам и секако да е бесплатен..:helou:

Јас ја користам бесплaтната верзија на AVG.
Досега не сум имал поголем проблем.

Едно време кога не знаев дека постои нод32 користев касперски, добар анти вирус е ама многу ми го кочеше тогашниот компјутер и постојано ми ги ставаа на blacklist тие кодовите а како што гледам и до ден денес ги прави тие проблеми со кодовите...После преминав на аваст и тој беше добар ама не до толку, не ги наоѓаше повеќето вируси што беа штетни. Па сум користел и авг и нортон ама ниту еден не ми фати око да ми направи ќееф и да се задржам на него. После откако дознав за нод32 го ставив еднаш и се заљубив во него, перфектен анти вирус, кој не го кочи ниту комјутерот, ниту ќе ви прави главоболки и непотребни проблеми, ниту пак со username и password ќе имаш проблем. Го користам уште кога беше 2.5 или 2.7 верзијата и до ден денес не сум го сменил за ниту еден друг анти вирус. Башка во комбинација со spybot, и ccleaner оди перфектно, така да оваа комбинација мислам дека никогаш не би ја сменил.:toe::smir:

ЛОЛ: не ги наоѓаше повеќето вируси што беа штетни!!!!!!
А дали ги наоѓаше тие што беа корисни?

Nod32 сварно е добар ама од касперски нема подобар барем според мое мислење и користење на секјурити. Го користам подолго време и супер си е. Сеа го спуштив и 2010 КИС фура топ. Да не речам најтоп. ПОдобар и од 2009 е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom