Најдобар антивирус?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е подобар АнтиВирус: Kaspersky или Norton?

• Kaspersky AntiVirus

Гласови: 192 29,7%
  • Norton AntiVirus

Гласови: 53 8,2%
  • Не знам, не можам да се одлучам.

Гласови: 30 4,6%
  • Што е тоа антивирус?

Гласови: 15 2,3%
  • AntiVir

Гласови: 39 6,0%
  • Некој друг (ќе наведам кој)

Гласови: 118 18,3%
  • NOD32

Гласови: 199 30,8%

• Вкупно гласачи
    646
Дали некој има искуство со a-square anti malware?

Си користам NOD32 и немам замерки сеа за сеа ;)

сум користел касперски, па нод32. и двата попуштиле и ми влегло некое црфче.
веќе скоро две години користам авира и е најдобар, според мене =)
до сега, ништо нема влезено.

Користам NOD32 2.7 :) и Avast 4.8, супер комбинација...

а оти Аваст го нема во анкетата ? :)

Jaс имам Аваст4,8 и многу е добар.Ништо не пропушта:wink:

На сите компјутери имам лиценциран AVG (купен), добар е, не се жалам.

На Windows 7 подолг период бев без антивирусна програма и немав никакви проблеми, исто со Нод32 сум долг период одлично функционира за разлика од АВГ и Нортон докажано најдобар во однос на перформансите за скенирање и процесите односно малите хардверски побарувања.
Сепак и Касперски го сметам за еден од најдобрите но сепак не можам да го користам.

Користев KIS 2009, кој сметам дека е повеќе од обичен антивирус.
Е сега имаше големи "напињања" со клучевите, цело време на блек-листа, поточно на секои 2-3 дена.
Исто знаеше некогаш да забега и да почне да ми го јаде бендвитот, па морав да го гасам при играње на онлајн игри.

Денес го инсталирав KIS 2010, засега не ми влегол вирус :)
Шала, не можам да кажам што и како е подобро, секако освен што е посекси "твикнат" во изгледот.

Но бар со registry hack направив да ми го чита како бета верзија, и сега имам неограничен број на користење бета-лиценци од по 30 дена. Барем ќе нема главоболки со клучеви веќе, да не го замарам The_man.

не си го пробал Trail reset ? ке го имаш легално до следната верзија на kaspersky

И јас пред 2-3 дена инсталирав KIS 2010. Користам KIS веќе 7-8 месеци и презадоволен сум од него. Клучови симнувам од еден на јутуб. Редовно ги апдејтира па не ми се проблем.

И јас пред 2-3 дена инсталирав KIS 2010. Користам KIS веќе 7-8 месеци и презадоволен сум од него. Клучови симнувам од еден на јутуб. Редовно ги апдејтира па не ми се проблем.
Да не ја згреши страната или ...:kesa:Иначе користам веке подолго време КИС 2009 па супер е иако знае некогаш да заебава на некои игри какш што вика Мац:toe:

Касперски е одличен во секој поглед тука нема збор, ама има проблеми со лиценците сепак не би развивал дискусија за тоа но е важен елемнт зошто многумина не го користат или престанале да го користат. Тоа е за гага сакаме ние Македонците се :)
Сепак како што кажав за мене Нод32 е одлична замена. Но доказ е дека постојано се менуваат антивирусниве програми и тешко човек да одлучи што е најдобро еве пример за тоа е значитечното подобрување на Авира во последно време или катастрофалните резултати на АВГ што сепак не беше случај до пред некој период.

Најдобар антивирус е тој што седи пред и гледа во мониторот т.е. ако добро знае што прави и што може да очекува за последица од преземените активности, се друго (софтверот) е само помошно средство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom