Најдобар/а во една работа или просечен/а во повеќе работи?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Што мислите што е подобро?
Човек да се насочи само кон една работа и константно да ја прави таа работа и да биде најдобар само во тоа, додека пак другите ствари ги занемарува или подобро е да се знае помалку но за повеќе работи?

Што мислите вие што е подобро: Ескперт за едно нешто или просечен во повеќе сфери?

Во Македонијава ако си експерт само за едно нешто си свршил работа. Во странство да знаеш дека си пример дизајнер и тоа го работиш, а кај нас да си дизајнер шансите се големи да завршиш со редење кануФ и местење плочки.

У едно, ја цел живот од се помалце и на крај нишо све у пм

Имајќи во предвид дека сите успешни луѓе на светов, го посветиле својот живот на една работа, истото би го избрал и јас.
Проблемот е што во повеќето случаеви се трудиме да бидеме подобри во повеќе работи, а не на секој му оди од ракав тоа.

Не ми се допаѓа тоа начнување од се по нешто,орото до крај се игра,и тоа што побргу,оти нема време,краток е lifespan-ов за да шараш со паметот.

Животот е премногу краток да се концентрираш да бидеш најдобар само во една работа.

Клетва е да те бива само за едно. Тоа е ментално ограничување. Робување.
Само човек што ѕирнал од се по малку е слободен. И во душата и во мислите -да избере да го работи она што најдобро умее од сите работи кои ги умее.

Најдобар во една работа и натпросечен во друга. :):)

Сестран сум јас, се ме интересира само што некои работи ги знам и ги правам повеќе т.е. ми се најомилени.

Мислам дека треба да се знае од се по нешто, нема што да изгубиш но сепак да се специјализираш за некоја област.

Kaко беше таа поговорка, ако мислиш дека си добар во се значи не си добар во ништо, така некако беше, заборавив у пм.
Подобро е според мене да си најдобар во една работа отколку просечен во повеќе, зошто просекот е средина, медиокритет, невидлив, незабележлив.

Просечен во повеќе работи. Ако не друго бар искуство ќе се наполниш од се` по малце ќе работиш.

Јас сум просечен у повеќе сфери и подобро ми е и се согласувам со членот над мене:smir:

надпросечен во една работа.. Просечен во сите свери..

Најдобар во една работа. Си се посветуваш максимално, или успеваш или не. А цел живот од се по нешто и на крај ништо.

Најдобар во една работа се знае експерт за таа и крај....знаеш кај и да отидиш ќе бидеш експерт за таа работа и ќе бидеш повеќе од тиа просечни во повеќе работи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom