еееее,ама ќе преживеам...и најнеболно ќе поминам!!!:smir:
Колку само луѓе годишно загинуваат преминувајки улица? Без разлика дали на пешачки премин или не?
Премногу.
А и нозете не се превозно средство
A ништо не е сигурно би кажала.
Авионот статички е најсигурен, но не се чуствува секој сигурно во водух. Друго е кога се движи нешто на копно друго е во воздух. Јас би се умочкала од страв ако некогаш патувам со авион
Бродот не може во секоја ситуација да се користи. Сум патувала со брод не ми е страв, освен ако е немирно морето е тогаш лошењето е проблем. А многу ми е страв ако некогаш сум на брод и има јако невреме аууу страшно.
Велосипедот не е сигурен пред се зашто не ги почитуваат луѓето велосипедските знаци. Ај велосипедистите може повеќе внимаваат али останатите во сообраќајот не баш. Мора многу да се внимава да не те собере некој автомобил, камион....
Моторот може и е најнестабилен. Сите што возат мотори возат со огромни брзини и ризично. Оние што возат скутери кај нас возат катастрофа. Ем невнимаваат ем повеќето нелегално возат.
Автомобилите и автобусите си ги сметаме за најсигурни повеќето. Најмногу се користат, си знаеш на копно си. При несреќа имаш шанси за преживување

Али статички најмногу луѓето загинуваат од сообраќајни несреќи со автомобили.
Во секој случај иако воопшто не се сигурно без превозни средства не се може