Надоградување на озвучување

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
Ако е стварно така - супер!
Значи само струја ќе треба да се донесе од акумулатор и готово.

Ако зимам, ќе земам активен вуфер (со вградено појачало). Нормално дека треба засилувач да има... :)

Jas imam staveno aktiven vufer i mora da se postavi instalacija za nego od akumulator, na istata instalacija mi e povrzano i pojacaloto za elipsite. Inaku kabelot sto go pustaat od akumulator so montaza e okolu 1500-2000denari, tolku bese koga stavav jas, ne veruvam deka e nesto smeneto okolu cenata.

Jas imam staveno aktiven vufer i mora da se postavi instalacija za nego od akumulator, na istata instalacija mi e povrzano i pojacaloto za elipsite. Inaku kabelot sto go pustaat od akumulator so montaza e okolu 1500-2000denari, tolku bese koga stavav jas, ne veruvam deka e nesto smeneto okolu cenata.
Па со оглед дека кабелот кошта 200-300 денари метро во зависност од квалитетот а ти требаат некои 5-6 метра испаѓа дека за работна рака даваш 300-500 денари.

Па со оглед дека кабелот кошта 200-300 денари метро во зависност од квалитетот а ти требаат некои 5-6 метра испаѓа дека за работна рака даваш 300-500 денари.

Toj kabel sto go stavija kaj mene ne se prodava na metro, ne e eden kabel tuku 5-6 kabli se, so pinovi za radio, drugi kabli se povrzuvaa kaj osiguracite, glavniot kabel sto se povrzuva so akumulatorot na nego ima na 2-3 mesta plasticni kutii so nekoi osiguraci vnatre, debel e okolu 1cm... i mislam deka cenata mu bese 1000 ili 1500 denari taka spakuvan vo kutija so site dodatoci.

Озвучување за автомобил

Moже местото за темава и не е баш прикладно, ама сепак мислам дека пришаѓа овде бидејќи звучниците се дел од хардверот кај компјутерите, иако тука станува прашање за во кола.

Ми требат совет, ваше мислење за комбинација на звучници за во автомобил. Што би било најдобро?
Еден другар вика најдобро било со 2 баса позади, и 2 високотонци напред. Ја мислам со еден бас, еден високотонес и еден „среднотонец?! :toe:

Нејќам ништо посебно. Не сакам да ме слушаат на 368 метра, само сакам да го подобрам амбиентот внатре. :)

*hint: Не барам брендови, туку комбинација од звучници. Кратко и јасно. :D

До модератори: Доколку не и е местото тука, префрлајте - само не бришете плисс. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom