Надал vs. Федерер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393
Abe dobar e Federer ne vikam ne ama ne moze so Nadal na nikoja podloga da igra.Momentalno Nadal e 1 klasa podobar igrac.A ako ostane u taa forma so e uste 3-4 godini mozebi ke osvoe i poveke grend slem tituli.

:tapp:
Јес да годинава е подобар играч од Федерер (како и зошто, имам пишано пред некој ден), ама 1 класа подобар?!
Немој, срамота е...:kesa:

Abe dobar e Federer ne vikam ne ama ne moze so Nadal na nikoja podloga da igra.Momentalno Nadal e 1 klasa podobar igrac.A ako ostane u taa forma so e uste 3-4 godini mozebi ke osvoe i poveke grend slem tituli.

Оф леле,темава комедии стана!:pos2::pos2::pos2::pos2:

Јас сум за Федерер од ко слушнах за тва име иако не се разбираах многу од тенис.. Ама на подолги игри Федерер е мн подобар надал у еден удар троше мн енергија и побрзо се изморува..

Deka be malak pomina mu vremeto na Roland Garos na zemja Nadal e broj 1 ako mu bese pominano vremeto nemase da igre so Nadal 5 saati na Wimbldon i nemase da go osvoi Us Open ne govori zajnat

Abe druze! Mislis taka e! Go osvoil WIMBELDON i sea go fatil gospod za muda! Nema vrska! Federer 5 pati po red go ima osvoeno ako e za taka! Koga Nadal ke go tepa Fed za 59min ko so Fed go tepase nego, ke se cueme!:helou:

za mene nadal, bidejki covekot ima stil i navistina poslednive godini dokaza deka e broj 1.

Скоро сигурен сум дека никој од вас не ја знае причината за лошите успеси на Федерер оваа година. Се разбира има исклучоци.

Федерер дефинитивно.Тоа што Надал го покажа годинава е за респект но не може со Роже.Секој има пад во форма и кризи во кариера можеби ова е она што му требаше за да му се фрати гладта за титули, апетитот за победи и нормално мотивацијата со која ќе го постигне сето тоа.Надал ја користи само неговата брзина и јакиот форхенд што не е случај со Роже кој буквално има се што еден тенисер треба да има за да освои толку титули и собори многу рекорди а и најважно што мислам дека е психолошката стабилност на Федерер. После дојди кажи ми дека Надал е цела класа подобар играч од Федерер.
Федерер :zver:

Скоро сигурен сум дека никој од вас не ја знае причината за лошите успеси на Федерер оваа година. Се разбира има исклучоци.

1. Мононуклеоза
2. Пораз во најтешкото финале на сите времиња на Вимблдон.

Е вака: едниот е искусен а едниот допрва треба да биде... сега за сега сум повеќе за Федерер, така да мојот глас отиде за Федерер....

za mene nadal, bidejki covekot ima stil i navistina poslednive godini dokaza deka e broj 1.

Не сум сигурен за ова...последниве години знаеш и самиот кој е бр 1 на АТР...Федерер претставува икона на тенисот последнава деценија,тоа е факт,најдобар е, и ке треба мнооогу некој да ја стигне неговата блескава кариера...:smir:

До сите фанови на Надал!!!!
Глејте го клипов погоре и едноставно уживајте!!!!!!
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Зборови не се потребни пошто на зборови ве растуривме!!!

Федерер е подобар зашто е тенисер во секоја смисла на зборот а Надал е обичен сељак.

Незнам точно каде ама прочитав "Федерер ме натера да гледам тенис ..." што до некаде важи и за мене, кога го гледаш него ти дава инспирација за елеганција и мотив за успех, наспроти глупата навика на Надал да ја пикни раката во задникот пред секоја серва ;), заради што стана цел на имитација и исмеванје од многу негови колеги .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom