Начисто ги утепавме децата

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Не се фаќајте само за ова, не им е случајна грешка.
Ретардирани се учебницине.
На внука ми кога и да и отворам учебник, мене ми паѓа жал од глупостине шо ги учат.
Еве на пример, во учебникон по англиски јазик паралелно им се преведувани песничките.

"Old Macdonald had a farm" им ја преведуваат "Дедо Коле има фарма"
И по дифолт сега си зема дека old значи дедо.

Во учебникон по Македонски јазик има текст демек две другарчиња се караат, едниов на другиов му вика "ти си провинција", па изразине шо ги користат "брату"

Прво одделение е, а учителката еве шо ги тера да учат
Kabinet_2_slikaD1.JPG

Kabinet_Drugarce7.JPG

Oвие текстови им ги дава учителката за дома да ги учат, од детско списание.
Тие азбуката уште не ја знаат, инфлација ќе учат.

Тодоров има многу голема среќа, да беше министер у Косово, до сега ќе го ликвидираа, ќе им ги кочеше децата во развојот, тие таму на 5 годишна возраст прават успешни пресадувања на органи а овој нашол уште основни "погрешни" поими да им дава за тоа кај се наоѓаат бубрезите.
Very funny....

Да ама не се во градниот кош и тоа па со ребра заштитени. Да беа позади ребра онака како на сликана немаше да има толку повреди на бубрезите.

п. с. видете ја последната реченица, орган за отстранување на потта, нејќам да знам како гласи целата.

За аргументирано да напаѓаме, би требало да знаеме за што зборуваме, чисто онака...

Последната реченица е за кожата како орган:

upload_2014-2-27_18-51-33.png

Инаку, да, има секакви глупости по учебнициве, секакви пропусти, ама ова со бубрезиве не спаѓа во тоа.

Па ја отстранува потта, што е тука чудно?
Се создава во жлездите и се пробива низ кожата која што е единствен транспортер на секакви материи, ја исфрла преку порите и тоа е тоа, потта исто така е солена поради количеството на соли кои што се исфрлаат. Не гледам ништо грешно.

Не се фаќајте само за ова, не им е случајна грешка.
Ретардирани се учебницине.
На внука ми кога и да и отворам учебник, мене ми паѓа жал од глупостине шо ги учат.
Еве на пример, во учебникон по англиски јазик паралелно им се преведувани песничките.

"Old Macdonald had a farm" им ја преведуваат "Дедо Коле има фарма"
И по дифолт сега си зема дека old значи дедо.

Во учебникон по Македонски јазик има текст демек две другарчиња се караат, едниов на другиов му вика "ти си провинција", па изразине шо ги користат "брату"

Прво одделение е, а учителката еве шо ги тера да учат
Kabinet_2_slikaD1.JPG

Kabinet_Drugarce7.JPG

Oвие текстови им ги дава учителката за дома да ги учат, од детско списание.
Тие азбуката уште не ја знаат, инфлација ќе учат.
Учат за платежна картичка и слични глупости, значи не се нормални. Ова значи дека ако детето добива кецови е супер интелигентно, затоа што сфаќа дека ова се глупости и не се мачи да учи.

Па ја отстранува потта, што е тука чудно?
Се создава во жлездите и се пробива низ кожата која што е единствен транспортер на секакви материи, ја исфрла преку порите и тоа е тоа, потта исто така е солена поради количеството на соли кои што се исфрлаат. Не гледам ништо грешно.

Tokmu toa velam i jas, bese kazano kako da ima nesto glupavo vo taa recenica, a nema, kožata sluzi (megju drugoto) i za toa.

За аргументирано да напаѓаме, би требало да знаеме за што зборуваме, чисто онака...

Последната реченица е за кожата како орган:

Прегледај го приврзокот 85416

Инаку, да, има секакви глупости по учебнициве, секакви пропусти, ама ова со бубрезиве не спаѓа во тоа.
па од бубрег на кожа веднаш се префрлиле, откај да знам експертите што го правеле учебников дека сместиле и бубрег и кожа во еден параграф. Коа бев како децана, после бубрег за мочоводи следеше лекција.

кај мене во трета учебникот пишуваше хепатитис Б дека е болест на нечисти раце, ништо не ми е чудно за учебнициве веќе.

а за бубрезиве не сте во право пошо ако е точна сликана, дијафрагмата под мишка треба да ни е.

Учат за платежна картичка и слични глупости, значи не се нормални. Ова значи дека ако детето добива кецови е супер интелигентно, затоа што сфаќа дека ова се глупости и не се мачи да учи.
Не е само да одбегнува да учи, треба да учи нормални работи наменети за деца на нивна возраст.
Кога седнав да и објаснувам, после тоа само и се ствараше аверзија ко ќе седнеше да учи, не сакаше и цело време ова како е, дали е стварно вака.
Тоа во ред е? Да се сомневаш во знаењето(глупоста) шо ќе ја стекниш од мал?

Учителката им е посебна прича.
Азбуката да не се пишува во тетратка со тесни и широки, туку само со линии, сами да се ориентирале за големината на буквата, ова на родителска го стресила.
Од среда за четврток им дава да раскажат радио-драма, ама да не била од јутјуб, туку на радио да слушаат.
Ај таа нека ми најди во среда после 5 сатот кога се враќаат од на школо детска радио драма.

Дечки, јас креирав една анкета, се однесува на образованието кое сте го имале во основно, а и сега во средно. Работиме на проект за подобрување на вашето образование, па потребна е ваква анализа, која ќе се трае неколку месеци, за да има подобар увид. Ова не е поврзано со Влада, Министерство и сл., туку е проект на неколку ентузијасти :)
Ќе ве замолам да одговорите на прашањата што поискрено, ние работиме за вас.
Поздравче :)
https://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=C95AiW62NXXUvGQ1NT6Qcw%3d%3d

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom