Начин на слушање на музика

• Креатор на темата Креатор на темата theTinule
  • Време на започнување Време на започнување
T

theTinule

Гостин
Секој од нас секојдневно слуша музика. Дали на радио, дали на мобилен, дали на телевизија ќе начекате нешто, неизбежно е музика да се слуша во денешно време. Мелем за душа.
Музиката буди разни емoции во нас додека ја слушаме, па така способна е да ни смени расположение.
Прашањето ми е:
Како вие слушате музика? Со внимание или онака...меех?
Дали тоа е на компјутер додека седите па таа си тече во позадина?
Дали имате снимено на мобилен па пред спиење во кревет?
Дали се шетате како повеќето (се повеќе ги забележувам) со слушалки во уши додека се шетате во град или се возите со абтобус некаде?
Дали ви е важен текстот на музиката? Можда потповнувате на глас? xD
Еден дечко пред некој ден идев накај школо и идеше пред мене, се утепа од пеење (( :

Јас лично ги правам сите.
Имам тонови музика во компјутер, обично симнувам целосни дискографии, и додека седам на компјутер постојано ми врти нешто во позадина. Додека пишувам домашна, додека дремнувам на пладне...цело време свири нешто од компјутер.
Навечер пред да заспијам, ако не ми се спие, си пуштам некое такво музиче..мммх.
Кога ќе излезам од дома заборавам на музиката. Не се поврзувам емоционално со музиката што ја слушам во школо, на кафе, у друштво...тапич ми е.
Тапа ми е исто секогаш, секаде да имам слушалки во уши. Тоа ми е за антисоцијални персони.
Се шетаме навечер пример, и една персона од друштво, место да си праиме муабет ил нешо, типката си стаила слушалки и си потпевнува мелодија. Знаеме дека слушаш музика, сега можеш слободно да ги извадиш слушалките и да се спуштиш на земја меѓу нас, смртниците, да направиш два реда муабет. Каков кретен го праи тоа?
Или ко бев помала, ќе се збереме во парк, ќе седнеме на трева, и некој ќе пушти дет метал од те-ле-фон и сите ќе седнеме околу телефонот и ќе ќутиме. њтф?
Ми беше филм едно време, ко се враќам пешки од школо, да ми тече некој лајт рок во позадина, ама сфатив дека побрзо се стига ако пуштиш некоја електроника, па сеа си пуштам електроника ко се враќам сама и пешки ( :
Текстот...битен ми е, само ако е на некоја балада. По правилно никад не ги учам на памет. Ме мрзи. Некои фрази едино, ако ептен си се пронајдам. Нормално, ако некоја песна ми е на рипит 3 дена, и да не сакам да го научам, ќе го научам.

Ај срциња сте, напрајте ја убава темава пошо може многу убава да биде ^^

По дома не толку, најчесто слушам музика кога сум у школо, и тоа прва смена. Слушалките во уши, капуљачата на глава и... кома.

Како вие слушате музика? Со внимание или онака...меех?
Дали тоа е на компјутер додека седите па таа си тече во позадина?
Дали имате снимено на мобилен па пред спиење во кревет?
Дали се шетате како повеќето (се повеќе ги забележувам) со слушалки во уши додека се шетате во град или се возите со абтобус некаде?
Дали ви е важен текстот на музиката? Можда потповнувате на глас? xD
Еден дечко пред некој ден идев накај школо и идеше пред мене, се утепа од пеење (( :

Претежно рок, може и метал(од "понежниот", нејќам дерење), може и некој друг сличен жанр, турбо фолк никако. Од друга гледна точка, најмногу слушам балади, но понекогаш пуштам доста побрзи песни. Сакам песни во кои се "кинат" жици на гитарите.
Имам во компјутер и ги пуштам нонстоп, си фурам некоја игра најчесто, а песните си течат.
Имам и на мобилен. Обавезно пред спиење пуштам песни. 2-3 сигурно. Спори песни, балади. Полесно се заспива(ваљда).
Каде и да одам, слушалките на уши и музиката си пее. Без разлика дали пешки, или пак со автобус.
Текстот и не ми е којзнае колку битен, побитна ми е музиката, а и ритамот. На глас никад не си потпевнувам, освен кога сум дома, нормално :D

И то :)

Слушам и преку ден и пред да си легнам обавезно :D А онака на слушалки дур се шетам не, некако тапа ми е :pipi: И обично некоја нова песна шо ми се свиѓа ја оптеретувам, само неа ја слушам недела дена дур не ми здосади :LOL:

Кога слушам музика, не правам ништо друго. Целото внимание го посветувам на композицијата, поинаку не можам. Исто како кога гледам филм - не може и филм да гледаш, и да работиш во Word или на интернет. Не знам зошто, ама кај мене е така, да свири музика у позадина додека сум посветен на нешто друго, ми е како... непочитување, како песната да треба да пополни некаква акустична празнина. Како да си отишол да гледал филм у кино а си понел лаптоп за да работиш некој проект.

Тоа пак значи дека ретко си пуштам музика, дали еднаш во денот, по 20-30 минути најмногу.
Имам сосема малку песни на листата, ама пак затоа секоја композиција е посебно патување на душата.

Baaaah.... sounds little bit gay... :icon_lol:

Ја на пример не можем да седим на компјутер ако немам музика пуштено па макар и една песна да ми се врти на рипит. Иначе слушам дома, во автобус, пред спиење... секогаш кога ќе посакам.

А текстот ми е од особено значење :)

Јака тема.. Заслужува мое опширно опишување, пошо music is my life..али утре сеа ми се спие..:coffee:

Најако ми е сам во соба,седнат на фотелја или легнат на кревет,ролетните спуштени,столното ламбиче дава малку светлина,термото в’крај(доколку е зима),винце или коњаче,пура...и на винамп некој амбиент псај или ориенталистика...неколку часа отсечен од светов. :) И во кола ми е филм кога возам на подолга релација,надвор да е облачно,да врне уште поубо,на радивце било каква музика,битно во моментот да ми е по ќефот.(y)

Секогаш кога сум сам си слушам музиче, дур учам, дур дремам, кога седам на компјутер си пуштам радио и си свирит то.:D
Кога одам на факс, чаршија, или каде било ако сум сам попат слушалките вуши и си вртит музика.
На сабајле најчесто слушам радио, ама зависит од расположение. Иначе во последно време многу слушам рок, од оние постарине, си слушам и рап, метал, техно, транс......само турбо фолк не.:P

Па слушам музика постојано и тоа од сите стилови, сеа сепак зависи од расположение. Слушалки лупнам ептен коа не можам да ги поднесам овие околу мене инаку не. На компјутер нон-стоп си тече музика, без разлика дали сум кај компјутерот или не. Понекоаш и додека спијам остаам цела ноќ некоја плејлиста и онака баш за сабајле дојдат на ред Rammstein, ви ги препорачувам доколку сакате да се рашените на брз начин.

Цело време кога сум на компијутер, а порано кога имав друг телефон каде и да идев со мене беше телефонот и слушалките... :D Без музика не би можел да живеам, тоа за мене е како храна мора да ја конзумирам секој ден, иначе не би можел да живеам. ♩♪♫♬♩♪♫♬♩♪♫♬

Музиката ме љуби, музиката ме милува, музиката ме убива, музиката ме храни, музиката ме воздигнува, музиката ме ежиииииииии, музиката ме воскреснува...

И тоа демоните у мене ко се накурчат... Знаеш, скршен и пијан и пјевам на сиот глас, и музиката ги силува и звучниците и тапанчињата и комшиите... Па мани тоа па и едно агресивно плешање ко мавам, бооооооооооооооооооооо. Многу сакам гласна музика ( ко напален тинејџер знам) али еден клининг шо мава на лоши мисли, пробајте... Тихо музиче ( лаган ерективен џез и ориентал стриптиз) само за љубов и за солзи али онака сам најмадафакерски, и да се напиеш и да и плукнеш на дестини у фаца ( ин јур фејс бич)... Значи не можам без музика, озбилно.

Па нема ден а да помине без слушање музика. Кога сум дома претежно слушам музика, без разлика што ќе работам мора да има пуштено музика. Кога сум на компјутер обавезно мора да имам пуштено музика, единствено кога учам сакам тишина. Во последно време имам еден ритуал, кога се враќам дома после напорниот ден најпрво правам кафе, пуштам музика и заземам некоја удобна положба. Па нема поубаво чуство, кое уживање и опуштање е тоа...

Музика слушам 24/7 кога сум дома на стереото,пред да си легнувам ако е веке касно си ставам слушалки и секојпат кога сум во движење слушам музика дури и у школо како во еден од претходните постови....буквално 24/7 само во последно време слушам зуење ,зедов појаки in ear слушалки

Кога слушам музика, не правам ништо друго. Целото внимание го посветувам на композицијата, поинаку не можам. Исто како кога гледам филм - не може и филм да гледаш, и да работиш во Word или на интернет. Не знам зошто, ама кај мене е така, да свири музика у позадина додека сум посветен на нешто друго, ми е како... непочитување, како песната да треба да пополни некаква акустична празнина. Како да си отишол да гледал филм у кино а си понел лаптоп за да работиш некој проект.

Тоа пак значи дека ретко си пуштам музика, дали еднаш во денот, по 20-30 минути најмногу.
Имам сосема малку песни на листата, ама пак затоа секоја композиција е посебно патување на душата.

Baaaah.... sounds little bit gay... :icon_lol:
Баш не ! ( :
Ми се свиѓа ова ( :
Се кладам дека живците ти се у боље состојба него на кој било друг шо пишал на темава ( :

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom