Набројте барем пет нешта за кои сте благодарни на Господ

Што ме создал
што ми дал слободна воља сам да си го кројам животот
што пострадал за мене на крстот
што е семилостив и ми простува покрај моето постојано грешење
и што ме создал како македонец

Господ те создал?! Не би рекол....

Татко му и мајка му многу нормално!!!

А еве чисто хипотетички, некој експеримент тогаш СФРЈ претпоставувам, некое истражување научно и овој е производ на тоа. Некое клонирање да речеме.....Кој го создал, тогаш во тие услови?

А еве чисто хипотетички, некој експеримент тогаш СФРЈ претпоставувам, некое истражување научно и овој е производ на тоа. Некое клонирање да речеме.....Кој го создал, тогаш во тие услови?

Научниците...

Аха,епа така е во право си,све потекнува од универзумот,а универзумот кој го создал?
:)

Би го цитирал Планк :)
“All matter originates and exists only by virtue of a force which brings the particle of an atom to vibration and holds this most minute solar system of the atom together. We must assume behind this force the existence of a conscious and intelligent mind. This mind is the matrix of all matter.”
--- надополнето: 2 октомври 2013 во 17:48 ---
Инаку по повод темата, на што би бил благодарен?
На самиот себе?

Би го цитирал Планк :)
“All matter originates and exists only by virtue of a force which brings the particle of an atom to vibration and holds this most minute solar system of the atom together. We must assume behind this force the existence of a conscious and intelligent mind. This mind is the matrix of all matter.”
Добро,а тој интилигентен ум кој стои позади сите материи што го создало?:D

Инаку по повод темата, на што би бил благодарен?
На самиот себе?
Не знам на што би бил благодарен,всушност никој не знае :)

Добро,а тој интелегентен ум кој стои позади сите материи што го создало?:D

Претпоставувам дека тоа е надвор од времето кое е дефинирано преку класичната физика, така да нема создател. Во рамките на planck scale е:)

Претпоставувам дека тоа е надвор од времето кое е дефинирано преку класичната физика, така да нема создател. Во рамките на planck scale :)
Сепак,ако е надвор од времето, мора да има создадител на нештото,неможе да е создаден тој интилигентен ум од ништо.
Едноставно,неможам да си го замислам тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom