На Скопско Кале се гради Исламски молитвен дом?!

• Креатор на темата Креатор на темата Казаки
  • Време на започнување Време на започнување
Дур не видам,не верувам дека ќе градат џамија!Башка официјално нешто не сум слушнала сеуште на ниту еден медиум.Ако само се обновува кулата,ок е тоа е сепак еден историски белег, не сум многу за,али ајде ...алиииии џамија мислам тешко дека би прошло у комбинација!

Нема да се гради џамија, туку молитвен дом, нешто како мала џамија, но без минаре! На медиум нема да слушниш, зошто 90% се под контрола на власта, а јас и ти не сме некој фактор да кажиме дали ќе пројде тоа или не (n)

Нема да се гради џамија, туку молитвен дом, нешто како мала џамија, но без минаре! На медиум нема да слушниш, зошто 90% се под контрола на власта, а јас и ти не сме некој фактор да кажиме дали ќе пројде тоа или не (n)
Епаа штом е без минаре,не е толку страшно...кај смее до амбасада да има ракети??Молитвен дом во смисла некој мал објект претпоставувам како што има у Клинички Центар Скопје?Се надевам повеќето од вас го виделе...

Дали е црква или џамија исто :гомце:. Каде и да се свртиш верски објекти никнуваат како печурки, а не дека истите се градени од верски чувства или незнам ти што, туку се знае, ќе мериме чиј е поголем.
На крај краишта што се чудите не ми е јасно, државава не е од вчера отидена во пичку си секс.
И патем, сите оние кои јадевте гомна дека не постои радикален ислам во Македонија, pozdrav4e.

Дали е црква или џамија исто :гомце:. Каде и да се свртиш верски објекти никнуваат како печурки, а не дека истите се градени од верски чувства или незнам ти што, туку се знае, ќе мериме чиј е поголем.
На крај краишта што се чудите не ми е јасно, државава не е од вчера отидена во пичку си секс.
И патем, сите оние кои јадевте гомна дека не постои радикален ислам во Македонија, pozdrav4e.
Секако дека си во грешка..Или заблуда..Поентата ми е дека твоето право е фактички криво и нема теоретски шанси да биде лево..

Абе јас атеиста сум, ама во Белица, струшко градеа џамија над црковно место и сите мајстори во рок од една година умреа а имаше и 20 годишни деца во мајсторите.... така да...

Абе јас атеиста сум, ама во Белица, струшко градеа џамија над црковно место и сите мајстори во рок од една година умреа а имаше и 20 годишни деца во мајсторите.... така да...
така да...ебате атеистот :D

... ич не се упорни.Не знам зш не пробет пак, да скршат малер :icon_lol:

Секако дека си во грешка..Или заблуда..Поентата ми е дека твоето право е фактички криво и нема теоретски шанси да биде лево..

Има право дечкото. И кога изнесуваш контра мислење ти требаат и контра аргументи. Но бидејќи си стандард необразован и интелектуално неразвиен, знаеш само да пишуваш претпоставки дали некој е во право или не.

Принципот на обраќање ти е стандард уличен сленг со желба да звучи интелигентно. Но звучи ништо поразлично од Латас конверзација. Те молам прочитај неколку книги во слободно време.

-----------
Околу темата очигледно е дека некој од внатрешноста има намера да ги подгрева меѓуетничките тензии. Не се возбудувајте, не правете бурни реакции. Наложено е од сите светски раководства, оваа држава да стане мулти-етничка заедница со еднакви права. Точно е дека сето ова не повредува нас Македонците, но една коалиција баш тоа го сака, за нашето внимание да биде свртено кон мулти етничкото прашање. Ќе бидете сведоци на многу вакви идни изданија во најразлични форми. Фокусирајте се на внатрешните економски и социјални промени. Размислувајте што може да се превземе против: Недемократското владеење, Цензурата на медиумите, Нерегулирано енергетско стопанство, Неоправдани инвестиции и сл.

Кога еден народ има стабилна економска состојба, развиена социјална структура, добри примања и светла иднина, престанува да се замара со религија и национализам. Ова ви го потврдувам од студии извршени врз десетици европски земји. Секаде каде овие прашања се успешно решени и продолжуваат да се решаваат демократски, кај луѓето потполно е изоставен национализмот и религијата. Се што ги интересира е нивната фамилија, нивното здравје, нивниот бизнис и примањата. Кога сите се среќни во ваква економска структура, никој не си создава услови за негативна енергија, конфликти и меѓуетничка нетолеранција.

Мое мислење на прв пост. Дај им прст, цела рака ќе ти земат. Е тоа.

Има право дечкото. И кога изнесуваш контра мислење ти требаат и контра аргументи. Но бидејќи си стандард необразован и интелектуално неразвиен, знаеш само да пишуваш претпоставки дали некој е во право или не.

Принципот на обраќање ти е стандард уличен сленг со желба да звучи интелигентно. Но звучи ништо поразлично од Латас конверзација. Те молам прочитај неколку книги во слободно време.

-----------
Нема право дечкото.
Тој го нарече :гомце:,местото каде што јас го наоѓам мирот..
Автоматски ме навредил..Од кога христијаните го наоѓаат мирот во гомна?

"Каде и да се свртиш никнуваат верски објекти како печурки?"

-Точно,но за која вера?Нека потенцира.Од 2001 па навака некој анонимен има дигнато 200 џамии низ цела Македонија.
Цркви?Па не верувам дека се повеќе од десет..И уште толку реновирани..

"На крај што се чудите,државава не е од вчера отидена во "ПИЧКУ СЕКС"<."

-Не се чудиме,токму заради ваквите луѓе што се збунети и што живеат во заблуда државата е отидена во пичку секс..

"Сите што јаделе гомна дека нема радикален ислам во Македонија,pozdrav4e.."

-Ајде бе те молам,па само радикалните исламисти јаделе гомна дека нема радикален ислам..Кој абсурд,зошто воопшто да го напише тоа..

..

Знам да пишувам претпоставки,затоа се измислени..Ама во овој случај не претпоставував ништо..
Принципот на обраќање ми е стандард уличен сленг,тоа е точно..Ја сум дете од улица,пораснато во реалноста..
Латас матас конверзација..:facepalm:
Секако,слободното време го трошам на улица..Ниедна книга нема да ме научи толку добро како што може да ме научи улицата..
А сега ќе те молам да ми дадеш контакт инфо,за да видам дали навистина си толку бистро човечко суштество вака во живо,и дали ќе можеш да ме гледаш во очи додека ја кажуваш оваа половина реченица:
Но бидејќи си стандард необразован и интелектуално неразвиен

Една ваква во центарот на Македонија и - сајонара :cool:

613.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom