На кого му е потешко?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Вака читав една статија на интернет, колумна, па ме интересира и вашето размислување.

На кого му е потешко ... на тој што ја раскинува врската или оној кому му раскинуваат?

Дали на тој што ја прекинува врската му е полесно, зашто се ослободува или?

Дали на тој на кој му раскинуваат му е потешко или тоа е само повреда на егото?

Значи ли дека тој кој ја раскинува врската не чувствува веќе љубов кон другата страна или не мора тоа да значи?

Кажете и ваши искуства?
Кога ви било потешко кога сте раскинувале или кога ви раскинувале?

Потешко е коа ти раскинува. Барем кај мене.

Значи ако и раскинам ја на неа, тоа значи дека нејќам да бидам веќе со неа, или пак ми згрешила нешто многу ...

А, ако она ми раскине, а ја уште ја сакам, секако дека така би ми било многу потешко ...

И то. :)

што е ова денес 100 нови теми се отворија... : )

Во поголемиот број на случаи му е потешко на оној на кој му раскинуваат! Особено ако до тогаш мисли дека се е во ред и нема шанса за такво нешто и тогаш е многу болно. Доколку подолго време имало недоразбирања, за очекување е такво нешто и двајцата тогаш полесно го примаат раскинувањето.
И не мора да значи дека тој што раскинува не чувствува повеќе љубов кон партнерот, можеби го прави тоа со цел да го заштити од некои свои постапки кои може лошо да влијаат на него/неа!

Една од подобрите теми, браво!
Значи вака... Има поголем број на одговори на ова прашање...
Еве ќе земеме вака: Јас сакам да и` раскинам на девојката која е лудо заљубена во мене и` тоа и и` раскинувам. Нормално на девојката ќе и биде потешко...
Втор случај: Врската почнува да се распаѓа, имено таа почнува да ми врти грб (тоа се гледа од марс) но тешко и` е да ми раскине... Јас и раскинувам гледајќи дека тука нема просперитет... Кој е повреден повеќе? Јас.
Значи ли дека тој кој ја раскинува врската не чувствува веќе љубов кон другата страна или не мора тоа да значи?
Не мора да значи... Одговорот е во горенаведениот случај...
Али дефинитивно според мене е најтешко ми е ако мене ми раскине и тоа без никакви знаци дека врската пропаѓа - квалитетно глуми заљубеност во мене - е лицемерна...

Како и да е, мислам дека му е потешко на оној на кој му се раскинува.

Еј интересна тема... мене лично течко ми е кога ќе раскинам со некого... првите три четири часа еве сила еден ден... пош многу лесно се приврзувам за луѓето... а кога некој ќе ми раскине.. паа ич не ми е тешко... јбг (може ќе звучи крајно нарцисоидно) кај да е пак ќе ми се врати само што тогаш нема јас да го сакам....

Е сеа.. Од мој аспект, никогаш не се знае на кого му е потешко, пред се заради околностите и причините за ставање крај на врската. Никогаш не би можеле да кажеме на кого му е потешко, затоа што пред се, не сме во другиот, па да можеме да разликуваме.
Секогаш кога се раскинува врска, прво се гледаат причините. Па ако едниот има причина да стави крај, а другиот не ја прифаќа, тогаш на овој вториов сигурно му е потешко.
Но, ако едниот и покрај тоа што не сака, а е приморан (на било кој начин) да стави крај, тогаш сигурно и на двајцата му е подеднакво тешко.
Поздрав

На тој што искрено сака му е најтешко , иако истиот можеби и мора да биде тој што ке раскине поради X разлози

Вака читав една статија на интернет,колумна,па ме интересира и вашето размислување.

На кого му е потешко ... на тој што ја раскинува врската или оној кому му раскинуваат?

Дали на тој што ја прекинува врската му е полесно,зашто се ослободува или?

Кажете и ваши искуства?

Во секој случај, раскинувањето е болна работа. Тешко е и за тој шо треба да стави крај на врската, затоа што не сака другата половина да биде повредена, и бара шо помалце тешки зборој за да ја ублажи ситуацијата. Исто, тешко му е на оној на кој му раскинуваат. Посебно ако е в крај заљубен во личноста и ако си влевал многу надежи дека врската ќе трај многу долго. Така за него следва едно огромно разочарвање.
И да, има и такви личности на кои егото им е огромно, и ќе бидат многу повредени ако им раскиниш. Тие се најлоши..И в крај ме нервират!:muh:

Мое искуство? Хм..Кога ја имав првата моја сериозна врска, тој ми раскина и ми се сруши целиот свет, оти многу се надевав и многу очекував од врската и целосно се посветив на неа и дадов се од себе и бев премногу повредена. То ми е искуство плус, ум за друг пат.

А кога сум раскинувала, шо знам, само еднаш ми беше така појќе тешко оти детето беше в крај добро..

На тој што искрено сака му е најтешко , иако истиот можеби и мора да биде тој што ке раскине поради X разлози

Баш ме интересираат разлозите на оној што сака , а мора да раскине?:kesa:

Во секој случај, раскинувањето е болна работа. Тешко е и за тој шо треба да стави крај на врската, затоа што не сака другата половина да биде повредена, и бара шо помалце тешки зборој за да ја ублажи ситуацијата. Исто, тешко му е на оној на кој му раскинуваат. Посебно ако е в крај заљубен во личноста и ако си влевал многу надежи дека врската ќе трај многу долго. Така за него следва едно огромно разочарвање.
И да, има и такви личности на кои егото им е огромно, и ќе бидат многу повредени ако им раскиниш. Тие се најлоши..И в крај ме нервират!:muh:

Мое искуство? Хм..Кога ја имав првата моја сериозна врска, тој ми раскина и ми се сруши целиот свет, оти многу се надевав и многу очекував од врската и целосно се посветив на неа и дадов се од себе и бев премногу повредена. То ми е искуство плус, ум за друг пат.

А кога сум раскинувала, шо знам, само еднаш ми беше така појќе тешко оти детето беше в крај добро..

Болна работа не би рекла....Олеснувачка работа да...
Кога не оди нешто не оди, поголема штета правиш да останеш со некој за кој немаш емоции...

Вака читав една статија на интернет,колумна,па ме интересира и вашето размислување.

Кажете и ваши искуства?

хм,темиве за љубов.. мислам дека ако си решил да раскинеш не ти е тешко.. после можеби коа ке сфатиш дека усше го сакаш ке чувствуваш последици..

Баш ме интересираат разлозите на оној што сака , а мора да раскине?:kesa:

Болна работа не би рекла....Олеснувачка работа да...
Кога не оди нешто не оди, поголема штета правиш да останеш со некој за кој немаш емоции...

Ок, болно-олеснителна. Сигурно ти кога би сакала да му раскиниш на некој би ти било неубо и болно, и би сакала него да му биди полесно. Така?

I vo dvata slucai mi bilo tesko:i koga sum raskinuvala i koga mi raskinuvale. Koga mi raskinuvale mi bilo tesko zatoa sto ne sum sakala da ja prekinam vrskata ili mozebi sum osekjala nesto sprema nego...Koga sum raskinuvala pak mi bilo tesko zatoa sto toj nesakal da ja prekineme vrskata i osekjal nesto sprema mene, pa ednostavno mi bilo zal.
No,ne mora da znaci deka sekogas e taka i deka ke ni bide tesko ako raskineme ili ako ni raskinat.Mislam deka seto toa zavisi od vrskata,od licnosta so koja sme,od nasite cuvstva itn.A opsta definicija za toa sto povekje boli,sto e potesko i dali postoi uste ljubov mislam deka ne mozeme da dademe i ne bi mozele na toj nacin da gi podelime rabotite.

~*~

Кажете и ваши искуства?

Зошто е битно кој го боли повеќе, битно е дека и двајцата ве боли.Болката е индивидуална работа.Ве боли кога сте заедно, ве боли кога не сте ... ова скоро е идентично на кој е виновен?
Понекогаш мораме да ставиме крај на врската од милион и една причина кои немаат врска со љубовта.
Го имам преживеано тоа искуство и скоја клетка во телото ме болеше како што ниту пред тоа, ниту потоа нешто ме има болено.
Затоа не може на овој начин да се генрализира, болката е болка, мала, голема ... сепак болка е.

Поќе го боли оној,на кој му раскинале.Цел негов свет наеднаш е срушен.А на тој што раскинува сигурно му е полесно,бидејќе штом решил да ја раскини врската или не го сака поќе партнерот или нешто слично,па можи на почеток ќе му биди малку тешко ама брзо ќе му помини мислам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom