Mystery machine

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
0000tc6.jpg

0011hv4.jpg

Видете ова колку е добро.

Не е до серверот копиљаците ставиле забрана за сликата со помош на форумџискиот колега Ханзо дојдов пак до сликата еве ја:

515606glupost.jpg

Сега има две слики...

Че го пукам со ласер хеј. :)

Сега има две слики...

Че го пукам со ласер хеј. :)

Лазерныј пистолет с пиротехническој лампој-вспышкој. Разработан в 1984 году.:)
..edit..

Данное оружие было разработано как лазерное оружие индивидуальној самообороны космонавтов. Конструкторскаја группа под руководством В.С. Сулаквелидзе создала лазерныј пистолет, которыј по весу и размерам не отличалсја от армејского огнестрельного аналога. Было установлено, что длја вывода из строја чувствительных элементов оптических систем непријателја нужна не слишком высокаја энергија излученија. Это об'јаснјаетсја тем, что глаз и оптика фокусирујут лучи, увеличиваја плотность излученија в сотни и тысјачи раз. Элементами лјубого лазера јавлјајутсја активнаја среда, источник накачки и резонатор. Необходим был малогабаритныј источник оптическој накачки, помештаемыј в полости обојмы и патронами. Авторы разработки решили применить одноразовые пиротехнические лампы-вспышки, заполненные кислородом и металлом в виде фольги или порошка. Первые самодельные лампы имели вид колбочек диаметром 1 см, внутри находилась вольфрамо-рениеваја нить, покрытаја горјучеј пастој длја поджига пиротехническој смести (циркониј в кислороде). В обојме пистолета помештајутсја восемь ламп, и после каждого «выстрела» они выбрасывајутсја, как гильзы. Способность ослепить и обжечь луч сохранјает на расстојании до 20 м. Различные модификации устројства позволјајут использовать его не только длја самообороны, но и в качестве медицинского инструмента.
............

Интересна работа, кај го најде Апокалипто.:)

Русиве се заиграле мамата... Ласер кој има способност да ослепи луѓе до 20м, или да им посмета во видот. Их студената војна што ти прави. Гарант во ова има катодна цефка како во CRT телевизорите :pos:

Кај го најдов... гугл и пишев што ќе ми текнеше, да видиш ти модел на фотонски пиштол правен по технологија на стар трек што сум нашол (ама играчка права со напојување од 9 волти батерија :pos:)

добро де ајде следни..на кој што ќе му текне, да погодуваме.:)

Ако е ова...
Пустината во близина на Лос Анѓелес која е полна со вакви сончеви електроцентрали, кои сончевата енергија ја претвараат во електрична. Башка се задвижувани од мотор и може да се наречат сончогледки, бидејки ротираат по движењето на сонцето за да можат максимално да ја искористат енергијата во текот на целиот ден. Инаку од 365 дена овде врне или е облачно само некои 20-30 дена годишно.

Ако не е таа, тогаш е нешто слично :)

Мене ми заличе на онаа соларната печка.

four_solaire_odeillo.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_furnace

тоа е исто добро имаше на дискавери како ја правеа.

а овие погоре во невада ли се? мохаве?:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom