MVP- На Светското првенство во Јужна африка

Кој ќе биде прогласен за најдобар играч на првенството?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Секој си обожава различен стил бе.На пр.мене ми се свиѓа играта на барса со роналдињо игра на подек дриблинг а не на акции како на Германија и сеа како на Шпанија пас игра,а за паметна игра е и на шпанија и на германија(на контри и одлични акции) осим со шпанија коа беа преимпресионирани и надиграни и на интер целата сезона!они не можеа да освојат тројна ако не играа паметно.да се браниш на барса на камп ноу и да не примиш гол т.е 1 ама од офсајд е паметна игра.

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Горче незнам што ти е филмот...дека Германија е подобра од Шпанија и дека Шпанците победија на срека???

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Горче незнам што ти е филмот...дека Германија е подобра од Шпанија и дека Шпанците победија на срека???
Германија играше подобар фудбал во текот на цело светско. Најдобар.
Е сега, Шпанија што играше таков фудбал(на претходните страни имам 10 пати објаснето каков) и што Германците потфрлија, не значи дека Шпанија е подобра репрезентација од Германија.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Подобра е Шпанија,ги млатат 2 пати по ред,едноставно им набија комплекси.

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Германија играше подобар фудбал во текот на цело светско. Најдобар.
Е сега, Шпанија што играше таков фудбал(на претходните страни имам 10 пати објаснето каков) и што Германците потфрлија, не значи дека Шпанија е подобра репрезентација од Германија.
потфрлија затоа што се послаби и треба уште леб да јадат за да ги стигнат...

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Подобра е Шпанија,ги млатат 2 пати по ред,едноставно им набија комплекси.
Ги млатат..немој вака, некој ќе мисли дека тепале 5-6 нула, со трипати подобра игра.
За пред 2 години да, подобро играа, заслужено победија..али сега..

потфрлија затоа што се послаби и треба уште леб да јадат за да ги стигнат...
Изгледа и Шпанците се послаби од Швајцарија..Германија од србија..ако глеаш според една победа..

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Ги млатат..немој вака, некој ќе мисли дека тепале 5-6 нула, со трипати подобра игра.
За пред 2 години да, подобро играа, заслужено победија..али сега..

Изгледа и Шпанците се послаби од Швајцарија..Германија од србија..ако глеаш според една победа..
не гледам според една победа, туку гледам според играта и статистиката од натпреварот...

vs Germany

shots on target : 2 - 5
shots off target : 1 - 7
possession (%) : 49 - 51
corner kicks : 6 - 7
offsides : 2 - 1
fouls : 9 - 6
yellow cards : 0 - 0
red cards : 0 - 0

Spain vs Switzerland

shots on target : 8 - 3
shots off target : 17 - 3
possession (%) : 63 - 37
corner kicks : 12 - 3
offsides : 3 - 1
fouls : 9 - 17
yellow cards : 0 - 4
хммм

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
не гледам според една победа, туку гледам според играта и статистиката од натпреварот...

shots on target : 2 - 5
shots off target : 1 - 7
possession (%) : 49 - 51
corner kicks : 6 - 7
offsides : 2 - 1
fouls : 9 - 6
yellow cards : 0 - 0

Spain vs Switzerland

shots on target : 8 - 3
shots off target : 17 - 3
possession (%) : 63 - 37
corner kicks : 12 - 3
offsides : 3 - 1
fouls : 9 - 17
yellow cards : 0 - 4
хммм
Шпанците имаат посед на топка..имаат и удари..ама од сите удари само 1 гол? Нели сте најдобри?
Нормално дека ќе имаат посед, кога цело време играат со празни пасови.
И џабе, колку и да ме убедувате со тоа дека Шпанија има посед на топка, пак неможете да ми го промените мислењето дека Шпанија не игра убав фудбал на ова светско;)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Темава е МВП, што го потите со Шпанциве бе аман.

M

Mario Gómez

Гостин
Германија игра напаѓачки, можеби не го има индивидуалниот квалитет на Шпанците но далеку повеќе импресионираат играјќи тотален фудбал без класичен деструктивец... Германија постигна 16 гола во 5 натпревари. :)

Да не сум офтопик, мислам дека Снајдер треба да биде, а и Форлан, тие ја влечат цела репрезентација. Додека силата на шпанците е во средниот ред, не во Виља.

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
http://www.goal.com/en/news/2994/betting/2010/07/08/2012147/world-cup-2010-who-are-the-favourites-for-the-golden-boot
Според коефициент и според анкетава и според фифа вечер ќе се види дека дуелот е меѓу виља и Снајдер каде предност му се дава на Снајдер.Кој знае шо ќе се случи вечер може ќе блесне виља може шнајдер не се знае.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Форлан дефинитивно. Што и да направат денес Виља и Снајдер, Форлан покажа страшна игра и постигна феноменални голови што не се споредуваат со останатите!

В

Вори

Гостин
^

Се слагам со коментарот погоре.Според игрите и досега прикажаното мислам дека Форлан заслужи да го добие ова признание.5 гола,одлични игри,едноставно сам на грб ја носеше цела репрезентација до полуфинале.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Супер сезона имаше Форлан....но сепак мислам дека Снајдер треба да биде....:)

M

Mario Gómez

Гостин
КАСИЉАС! Најзаслужено досега. Ако не е тој криминал ќе биде.

Kajgana Shop

На врв Bottom