MVP- На Светското првенство во Јужна африка

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Bt
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде прогласен за најдобар играч на првенството?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Според некои,на листата води Форлан:)

Форлан зема веќе, не само што води. Заслужено.

Forlan i oficijalno go ima na vikipedija ... spored mene realen izbor zosto sam gi donese Urugvaj do 4to mesto..

Заслужено Форлан,само Весли остана без ништо.Од Шпанија немора да се издвојуваат поединци.

Форлан MVP, Милер најдобар млад играч, Касиљас најдобар голман!

За Милер и Касиљас тотално заслужено, за Форлан можда и е особено кога потфрлија Виља и Снајдер у финалево, ма да и Касиљас да го одбереа немаше да биде грешка.

А златна копачка освоил Милер, поради асистенциите.

Forlan finished in a four-way tie with Thomas Muller, Wesley Sneijder and David Villa for the Golden Boot with five goals; an award Muller took on a tie-break thanks to having more assists.

Мило ми е за Форлан заслужено најдобар играч на СП !

da dadese villa gol toj ke bese najdobar,no nekako mnogu slabo go izigra finaleto i zatoa zasluzeno forlan koi sto sinoka izigra fenomenalno dobro

На wikipedia не е точно... Според wikipedia сребрена топка добил Алексис Санчез од Чиле, а бронзена Фелипе Мело... а нив ги немаше ниту на списокот :pos:
Инаку, мислам дека доколку Диего Форлан ја освои Златната топка ќе биде сосема заслужено.

Касиљас
Маикон-------Пујол---------Пике---------Коентрао
Швајни
Милер-------Снајдер----------Чави
Форлан----------Виља

Тимот на СП ЈАР 2010.

На wikipedia не е точно... Според wikipedia сребрена топка добил Алексис Санчез од Чиле, а бронзена Фелипе Мело... а нив ги немаше ниту на списокот :pos:
Инаку, мислам дека доколку Диего Форлан ја освои Златната топка ќе биде сосема заслужено.

Официјлно имаш на Фифа.ком... Форлан златна, Шнајдер сребрена, Виља бронзена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom