Bacillus gagous
Biohazardous
- Член од
- 21 јануари 2006
- Мислења
- 7.380
- Поени од реакции
- 168
Абе мислам дека восочните фигуро можеби би ги надополниле и малку попластично би го обележало значењето на некои музејски експонати, али не дека се неопходни.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не сум сигурен за името на човекот но, имам слушнато...ABC напиша:прашај ги кој лежеше затвор во 1984 од Прилеп со Драган Богдановски само затоа што на еден бел зид напиша:
MАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ.
Сепак ова со восочниве фигури како да не ми е баш арно или тебе ти изгледа атрактивно?
TpH_Bo_OkO напиша:Не сум сигурен за името на човекот но, имам слушнато...
Не е атрактивно, реално е. како инаку да се доловат вистинските ликови? Новите генерации мора да знаат што правеле нивните предци за да имаат цврста основа на тоа што ќе го прават тие во иднина! А историјата е најмалку за омаловажување - ниту па треба да се споредува со тутун, жито и штотијазнам друго, тоа спаѓа во дел што се нарекува ЕКОНОМИЈА и АГРАРНА РЕФОРМА. Ова овде за кое збориме е ИСТОРИСКИ СИМБОЛ и отчет на оние кои целиот живот го дадоа за Македонија...Тоа е светост.
ABC напиша:ќе се најдат имиња кој денес седат во удобните фотељи рамо до рамо токму со Гвујо како некој негов братучед па и пријател.
Трн абе огин од очи да не ти излегуваше кога го куцаше ова? Биди среќен твоите се вратиле од голи оток, некој и не стигнале до таму. Не ја знаеш историјата на секој форумџија за вака да пишуваш, па уште и да вреѓаш. Размисли првин два пати пред да напишеш нешто.TpH_Bo_OkO напиша:О бе незналици едни провокаторски...
О бе неписмени едни клетници...
О бе опозицијо трула што си се, само Македонска не...
Знам дека не ве тераат со сила да учите, ама не се учи за родителите - туку за самиот себе за кога ќе пораснеш да не трескаш вакви зелени и тоа на медиуми поготово, пошто форумот е и те како медиум, а овој па е најмасовно посетен...
ВМРО е свето име.
Личностите кои го создале ВМРО се Апостоли на Македонската кауза.
Следбениците на ова свето име се благословие.
Кога гледам вакви проклетници кои шкрапаат обидувајќи се да му наштетат на светиот дел од нашата понова историја, исто како да ми го колнат сопственото фамилијарно стебло! Прадедоми е Илинденец, родум Штип, Гоце Делчев живеел кај него додека бил наставник во Штип. Дедо ми е ВМРО-вец, она ВМРО кое комунистите го уништија поради нивната обединето-Македонска дејност! Мојот дедо лежел на Голи Оток поради крвавото копиле Тито на кој денешните СДС-овци гледаат најголем херој, крвта да им ја плукнам одродена! Лежел на камења поради таквата крв како на АБЦ...гарант дедо ти го шпиунирал дедо ми бе шлајму! ВМРО-ДПМНЕ кој знае знае, кој незнае незнае е создадена 1987, еден од основоположниците ми е вујко, а другиот ми е чичко...Крвта им ја испија КОС-овците до 90-та...Тоа што со доведуваето на Љубчета направија грешка, не е по нивна вина ами по вина на Кљусев! После тоа се смени се`....Но забгав од суштината...
Барам да се избрише овој топик или барем да се заклучи поради тоа што угостување на апетитот на јадење гомна на АБЦ е преглупа работа да се прави...
Имајте барем малку почит кон историјата ваша!
П.С. АБЦ, повели, објасни ми се во ПП, ќе се најдеме.
ABC напиша:Немаш слушнато и не е само човекот,туку сме човеците,тогаш млади од 18-20.Ни ги парчосаа животите за 4 свети букви.Сеуште не сме во целост рехабилитирани.Гвујо наместо да прави споменици од восок нека се заложи да се рехабилитираат и да добијат морална ако не и финансиска сатисфакција оние кој беа судени за Македонија,а не да го пикне како и неговиот предходник ЛуБчо законот под дипла и да чека некој друг да им се извини на оние кој гинеа за Македонија и да им прави восочни фигури.
Инаку предлог законот за обесштетување на жртвите од комунистичката влада ВМРО го "заклучи" од страв дека со докажување на постапките па и тортурата врз некои од "судените за Македонија" ќе се најдат имиња кој денес седат во удобните фотељи рамо до рамо токму со Гвујо како некој негов братучед па и пријател.