Mutua Madrid Open 2012 (ATP & WTA Tour)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.212
Жал ми е, не го фиксна добро.:D

Заебанцијата на страна, Новак премногу го процени противникот, за тоа и дојде до оваа ситуација, да загубиш сет во прв меч на Мастерс турнир, сигурно е од потценување и од ништо друго.
Се надевам дека во наредно коло ќе ги нема овие проблеми.
А и Травер имаше страшен сервис, тешко беше во втор сет да се освои и направи брејк.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Жал ми е, не го фиксна добро.:D

Заебанцијата на страна, Новак премногу го процени противникот, за тоа и дојде до оваа ситуација, да загубиш сет во прв меч на Мастерс турнир, сигурно е од потценување и од ништо друго.
Се надевам дека во наредно коло ќе ги нема овие проблеми.
А и Травер имаше страшен сервис, тешко беше во втор сет да се освои и направи брејк.
* мала грешка :D

Утре Рафа ќе игра околу 15 часот, редно е да се згази Давиденко.

Иначе утре интересни мечеви ќе има колку сакаш, во 21ч очи во очи Федерер и Раонич. :D

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Остана намерно повеќе на теренот, за да се прилагоди на новата земја :icon_lol:

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Toa е се е можно кај тенисот затоа со противникот мора да се има максимална почит аматер или не секој може да направи добар поен со малце желба и труд.

Подлогата е ферски направена за сите противници било да се сервери или играчи од основна линија најдобриот ќе победи.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Реков јас. Се гледаше од првиве кола дека чудово нема ефект како црвена земја. Изгледа како да не можат да клизаат по неа. Само ги оштетија тенисериве. Не верувам дека Новак го потценил дечкото макар што не го гледав нешто, убедена сум дека и подлогата има влијание.

L

Löwe

Гостин
Абе јас бев еден од најголемите скептици за плавава земја уште лани кога се соопшти дека ќе се игра на таква подлога. И во право сум бил. Е јебига неможи фарбана земја да ги има истите карактеристики како природна земја.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.212
Условите за игра на сите тенисери се исти.
Не игра некој на обична црвена земја, а некој на плава. Ќе видиме утре како ќе се испонашаат на терен Надал, а подоцна и Федерер со Раончич.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Подлогата е приказна за себе, не е нешто посебно за гледање. Бар во Мадрид беше добар контрастот кога се зборува за земја, беше далеку потемна од останатите и не беше таков проблемот каков што е да речиме во Монте Карло. Само си направија добра зделка, највероватно со спонзорот Mutua кој ни самиот не знае колку пари дал за да се оствари овај проект. Во секој случај, ни останува да го догледаме турниров до крај, за шампионот е многу тешко да се прогнозира. Од следната недела не очекува нормален тенис во главниот град на Италија. :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Условите за игра на сите тенисери се исти.
Не игра некој на обична црвена земја, а некој на плава. Ќе видиме утре како ќе се испонашаат на терен Надал, а подоцна и Федерер со Раончич.
Не станува збор за тоа. Точно сите на ист терен ќе играат, само која е потребата да им се отежни работата. Се ставам во нивна кожа, дупла мака ти е тоа, ја читам изјавава на Ноле и му верувам на човекот. Чим човек кој е во светскиот врв се жали, нешто не е ко што треба.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.212
Не станува збор за тоа. Точно сите на ист терен ќе играат, само која е потребата да им се отежни работата. Се ставам во нивна кожа, дупла мака ти е тоа, ја читам изјавава на Ноле и му верувам на човекот. Чим човек кој е во светскиот врв се жали, нешто не е ко што треба.
Aма сеа кога веќе се тука дојдени на турнирот нека го одиграат како - така, а после тоа нека даваат коментари и нека издествуваат кон челниците на ИТФ за тоа од наредна година да нема оваква подлога...
Реков, естетски стварно изгледа добро и атрактивно, а сега дали чини да се игра или не на таква подлога ете тие знаат најдобро.
Денес парите се во преде план, па се друго што следува.

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Колку тенисери (земјаши) одиграа мечеви на плавава земја ,никој ништо не искоментира ,србинов одма да се истакне .

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Надал повеќе се жали што играчите не биле консултирани за наглата промената и рекламите многу му биле блиску :ROFLMAO:(да може на бернабе ќе чека серва) . А за Федерер само визуелно било различно и коа тренирал врнело,така да друго е во тек на меч кога ќе се разиграат ,после тоа коментарите ги чекам од нив.
-----
btw вежбал во теретана Гаел xaxa

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom