Mutua Madrid Open 2012 (ATP & WTA Tour)

Статус
Затворена за нови мислења.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Игор Ј. Oтворај тема за Рим, започна турнирот денеска :)
Ако не, тука да си продолжиме, секако не се важи овој турнир, на плава земја се игра.:ROFLMAO:

Иначе сеа започнувам да го глеам финалето, изедначено во третиот сет, Бердих е незгоден играч, Федерер сеуште не се предава...
Многу сум зафатен деновиве, верувајте. Ете видовте не пишував на темава доста време, од четвртокот. Ќе се вратам подоцна за 2-3 сати и ќе отворам тема :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.925
Поени од реакции
16.209
Многу сум зафатен деновиве, верувајте. Ете видовте не пишував на темава доста време, од четвртокот. Ќе се вратам подоцна за 2-3 сати и ќе отворам тема :)
Ги знаеме тие фанови, пола ги нема на Надал фановите, уште кога беше доминацијата на Новак, некако се кријат, а поразот во Мадрид уште толку ги докопа.:D
Се зафркавам, коа мојш тогаш, ако не, јас нешто ќе склопам ако не ја отвориш до утре, ама глеј отвори ти. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
:cuc:

Бердих е за мене најдобриот тенисер од на брза подлога, (надвор од топ 3) незнам кој би можел да му спротистави во дуел, едноставно константно добар е во текот на целиот меч со многу ретки грешки.

С

сашенко

Гостин
Фотос, немој така бато, па славев титула на Јуве до сега едвај стигнав да видам финалево до каде е

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Дефинитивно човекот, т.е. тенисерот кој најмалку го сакам, тој го освои Мадрид.

Едно е јасно, еден од двата меча (против Раонич и Бердих) не го заслужи. Едвај против Бердих, невероватни грешки на Чехот во најдраматичните моменти.

Колку и да не го сакам ова чоече, сепак нека му е честито на титулата и на неговите фанови.

Се гледаме во Рим каде Рафа е најголемиот фаворит за трофеј! VAMOS.

С

сашенко

Гостин
^ Федерер не го сакаш? Најголеми ривали се со Надал кого го пратам од 18 години кога имаше, па никогаш не сум можел да кажам нешто против тој човек.Најдобриот на сите времиње, без сомнеж.Уште сум фан на Надал, неможам да не навивам за Федерер кога игра против некој друг (освен со Рафа нели:D)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.925
Поени од реакции
16.209
Честито титула на Федерер , и на фановите, незнам кој се тие, знам само два - тројца Psyside @Џену (со заебаниот ник:D) Red John (oвој тек го учи тенисот, ама надежен е :) )
Заслужен триумф, изедначен меч, немаше да биди грешка и Бердих да го освоеше, ама за да е интересно на АТП листата добро што освои Федерер...

Рим ќе биде доста интересен, мислам дека Рафа во второ коло налетува на Раонич, Новак на квалификант, за Федерер не сум запознаен.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
@Игор, немој таков муабет, имаше неколку страшни ритерна вс Бердих во клучен момент, и одржа високо ниво на тенис, иако имаше по некоја неизнудена. Додека пак за Бердих, незнам како можеш да збориш нешто лошо против тенисер кој на 2 пати спаси по 3 меч топки на резулат од 0-40....вс најдобриот тенисер на сите времиња, замисли кој притисок е тоа.

Ако гледаме така, да беше некој друг одамна ќе беше завршен натпреваров, овој Бердих од денес, (на оваа подлога) ќе ги тепаше Надал или Џокович 2-0 во сетови 100% тоа е тоа.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.925
Поени од реакции
16.209
Фотос, немој така бато, па славев титула на Јуве до сега едвај стигнав да видам финалево до каде е
Исклучок си ти, заедно со уште 2-3ца максимум, ама да не навлегуваме во тоа, небитно е, башка и се зафркавав, не мислев нешто озбилно

С

сашенко

Гостин
Епа кога веќе се врати Феџо на број 2, кој е за кладбата шо ја предложив пред некој ден У ШТО САКАТЕ, ДЕКА ФЕДЕРЕР КЕ БИДЕ БРОЈ ЕДЕН ПАК

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Уште го има во себе. Честито:)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
@Игор, немој таков муабет, имаше неколку страшни ритерна вс Бердих во клучен момент, и одржа високо ниво на тенис, иако имаше по некоја неизнудена. Додека пак за Бердих, незнам како можеш да збориш нешто лошо против тенисер кој на 2 пати спаси по 3 меч топки на резулат од 0-40....вс најдобриот тенисер на сите времиња, замисли кој притисок е тоа.

Ако гледаме така, да беше некој друг одамна ќе беше завршен натпреваров, овој Бердих од денес, (на оваа подлога) ќе ги тепаше Надал или Џокович 2-0 во сетови 100% тоа е тоа.
Јас во никој момент не ја потценав играта на Федерер, ниту кажав нешто лошо за неа. Еден од најдобрите тенисери во историјата на тенисот, нема да кажам најдобриот само затоа што го нема онај натпреварувачки дух како Рафа и Ноле и нема да го има. Неговата игра е на брзи поени, брзи винери, а мене тоа не ме импресионира премногу. Почнав да навивам за Надал кога татко ми го гледаше Љубичич пред 7 години во Мадрид, Хрватот водеше 2-0 во сетови и Рафа мајсторски, пожртвувано на теренот со многу потрошена енергија успеа да го совлада Иван. Секоја чест за некои удари денеска, не ги оспорувам но едноставно се нервирам кога поради психичка нестабилност на противникот тој успева да го скрши неговиот отпор. Често се случува тоа и со противниците на Рафа, но најчесто против Федерер.

Утре во Рим започнува еден нов турнир, турнир на земја :)
--- надополнето: 13 мај 2012 во 20:27 ---
Епа кога веќе се врати Феџо на број 2, кој е за кладбата шо ја предложив пред некој ден У ШТО САКАТЕ, ДЕКА ФЕДЕРЕР КЕ БИДЕ БРОЈ ЕДЕН ПАК
Јас сум за кладба ;)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Toa e ствар на вкус, мене не пример не ми се допаѓа физичка игра, нити форсирање на една иста тактика со години, него ја преферирам техниката - елеганцијата, разновидноста и прилагодувањето на разни подлоги, (Федерер е скоро еднакво добар на сите подлоги) добро е познато дека играта на Федерер генерално се смета за уживање да ја гледаш, ама ајде тука да прекинеме на таа тема и пак ќе речам вкус и нема да кажам дека грешиш.

Она што го истакна дека Федерер тепал заради психичка доминација е исто еднакво за Надал, затоа се најдобри, не се кршат во клучни моменти, и го дигаат нивото на игра, како што беше денес случај со Бердих, Бердих доминираше но во клучните поени скоро секогаш Федерер излеагаше како поуспешен и истите поени ги изигра многу агресивно, и храбро, што неможе да се каже за Бердих иако на двапати на меч топка се враќаше од 0-40!

Ако веќе збориш за психичка предност, што да се каже за Надал над Федерер? дали јас треба да кажам дека Надал тепа само заради присхичката доминација во неговите дуели со Федерер? колку неизунедни имал Федерер вс Надал во кључни моменти на грен слем натпревари? колку бекенди у публика? колку форхенди во мрежа (не во аут) дали се сеќаваш? значи според мене таа аналогија е погрешна, ако е така никој никого нема да победи и ќе играат цели денови без еден од нив да заврши како победник, тенисот е таква игра и тоа е тоа.

А за напреварувачки дух, ако не рипаш до небо на секој поен, или да стискаш тупаница, или пак да се молиш на господ, не значи дека немаш натпреварувачи дух, се е ствар на дисциплина и ментален развој - навика. Федерер е учен - трениран, (ментален склоп) да не покажува емоции и тоа е тоа, а дали во него има натпреварувачи дух, докажаа солзите при освојувањето на првиот Вимболдон, и солзите при поразот од Надал на АО.

Да се каже такво нешто за човек кој е најдобриот на сите времиња (според достигнувања) е нелогично. Само екстремно мотивиран и човек спремен за натпреварување - кне по нашки, е способен за такви достигнувања и констатност дури и на 31 година.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom