Must see: Фантастичен документарец за електро-магнетските промени

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.584
Сумирано:

1. Шумановата резонанца = 7.83 Hz = фреквенција според која човечкиот мозок и организам функционираат.

2. Фреквенцијата на Земјата = 7.83 Hz = нај-неверјатна коинциденција е оваа фреквенција да е еднаква на Шумановата резоннца, ако воопшто е коинциденција. На таа фреквенција на која што Земјата пулсира, еволуирал сиот живот.

3. Ново откритие во 2011 година (добиена Нобелова награда), ДНК во епрувети комуницираат меѓу себе на фреквенција од 7.83 HZ. Иако се одвоени во епрувети и изолирани од вода, ствараат нова ДНК, нов живот.

4. Сите живи организми имаат криптокром молекули/клетки кои зависат од магнетското поле на земјата и го контролираат тнр. Шахадиан ритам на живите суштества. Последниов се губи ако луѓето се изолирани од природната фреквенција со која што Земјата пулсира (7.83 Hz) како на пример во подземни букнери. Организмот е збунет, напнат, телото се разболува итн.

5. Од електро-магнетски промени посебно се повлијаени пчелите, кои се оријентираат со помош на магнетските линии на Земјата и запрашуваат 70% од сите растенија. Експерименти со птици покажуваат дека многу мала промена во фреквенцијата има огромно влијание на крипто-кром клетките и ги оневозможува да летаат, а тоа е ниво под дозволеното на кое ние сме изложени.

6. Јачината на вештачки произведена електро-магнетската фраквенција е променета/зголемена за неколку МИЛИОНИ пати последниов половина век. Таа тотално ја поклопува Шумановата резинанца. Научниците тврдат не можат веќе да ја измерат Шумановата резонанца во големите градови заради огромното загадување на електро-магнетна фреквенција од мобилни телефони и мораат мерењата да ги прават на отворено море.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=E31vNK19e0A#at=1264

.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom