Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Трае три дена, има музика цело време, и знам дека зетот убаво си го јаде од сватовите на пат кон собата за кај младатаЕ баш деновиве в комшии се правеше муслиманска свадба. Какви обичаи практикуваат муслиманите пош кога и да поминев не ја видов невестата... кога ја носат, како дали има некој интересен, народски кажано, адет?
More na da ubavo si go jade, sreken bi bil ako pomine bez nekoja skrsenicaТрае три дена, има музика цело време, и знам дека зетот убаво си го јаде од сватовите на пат кон собата за кај младата![]()
е добро де... кажи што обичаи практикувате на свадба во тв ојот крајMore na da ubavo si go jade, sreken bi bil ako pomine bez nekoja skrsenica
p.s. inaku , za informacija, ne e toa muslimanski obicaj. Se objasnuvaa drugite na drugata tema, onaa za hristijanskite obicai, istoto vazi i tuka, nisto ne e povrzano so religijata, tuku ednostavno so tradicijata vo toj kraj kaj sto se desava svadbata.
чекај пак се зафаќаш?Ви кажаа еднаш, ќе ви кажам јас уште еднаш: фустаните на невестата, пукањето од калашњиков, тридневната музика, ќотекот на младоженецот... се работи кои се прават во одредена средина... немаат врска со исламот.
Ако мислите во тој правец да ја терате темата, тогаш не и е местото тука. Фустаните на невестата можат да одат во "Мода и убавина", ќотекот на младоженецот во "Чек дис аут"...
Од друга страна, што очекуваш од авторов на темата кој за христијански обичај ја смета погачата![]()
Затоа напишав дека ова нема врска со христијанството а очигледно ни со муслиманството...Едноставно споено на земја е споено и на небото и толку..не се потребни циркуски атракции за да се фати "магијата"..Во религите (исламот и христијанството, иако за второто не сум сигурен) не постои термин свадба. И двете религии (според мои скромни знаења за втората) се бара младоженците да ги венча свештено лице. Тука завршува религиозноста..
Princ vo pravo si. I nie sme Hristijani i vo Germanija se hristijani. Nie pravime svadba so 300 gosti, a tamu so 30. Najglup obicaj sto go imam videno e toa sto i zetot se zboguva so negovite i nevestata so nejzinite (vo hristijanstvo zboram). Se utepav od smeenje. Abe ili zetot ili nevestata birete.
Dojdi so mene na svadba ke vidis kakvo smeenje ke padne za toa zboguvanje. PozdravКако тоа се збогува? Јас до сега немам чуено, нит видено такво збогување.