Music Idol 3

Статус
Затворена за нови мислења.
Море, море... фино ги подбра Сања овие двајцава, како им го спушташе брзо со остроумни шали, секоја чест. Секој ден се помудра е :icon_lol:

Како кажа "Синдикат" ова е по сценариj.

Инаку од сум много задоволен од Боjан Стоjков денес, исто така и од Ели Раданова. Како Бугарин, можам да кажам, дека Боjан jа испеа песната без никаков "акцент" беше 1:1 на бугарски. Александар од Македонците пеа наjлошо пеа и акцентот му не беше добар.

Го слушнав Боjан неколкоу пати, беше просто перфектен, не може да се познае дека не е Бугарин. Верувам дека Боjан нема да биде сред 5-те со номинациjа. Алескандар исто така, но не затоа зашто се справи добро, а затоа зашто има премногу фенови во Бугариjа.

Ама тоа е само што го мислам, не знам што ке биде.. сепак "Ова е Мjузик Аjдол". :)

Нејќам да ме сфатат погрешно Бугарите и да почнат да ме пичкараат, ама прв пат во животов ми се случи денес да ислушам 10 песни и ниедна едина да не ми остане во глава.(сум гледал Валандово-фест и сум памтел нешто после:))
доброоо бе мајку му шо песни има таму. :icon_lol:
И јас мислам дека Бојан уби денес, убедливо најак од троицата наши.Александар може да се подосвести и да сфати дека тоа шо ја мокри Марија не му е гаранција за ништо.
Оној Пламен ми е такво буљашиште, тоа чудо едно :nesvest:
Откако ја нема Милица, Мембрено и Раданова са моите фаворити

Песните беа стари, некои се барем на 30 години. И jас сметам, дека ова не беше добар концерт. Сум разочаран од потчи сите. Боjан беше #1 во коцертот, исто така беа нелоши Ели, Викториjа и Русина.

Како кажа "Синдикат" ова е по сценариj.

Инаку од сум много задоволен од Боjан Стоjков денес, исто така и од Ели Раданова. Како Бугарин, можам да кажам, дека Боjан jа испеа песната без никаков "акцент" беше 1:1 на бугарски. Александар од Македонците пеа наjлошо пеа и акцентот му не беше добар.

Го слушнав Боjан неколкоу пати, беше просто перфектен, не може да се познае дека не е Бугарин. Верувам дека Боjан нема да биде сред 5-те со номинациjа. Алескандар исто така, но не затоа зашто се справи добро, а затоа зашто има премногу фенови во Бугариjа.

Ама тоа е само што го мислам, не знам што ке биде.. сепак "Ова е Мjузик Аjдол". :)

Да бе и јас слушнав дека Бојан студирал во Благоевград нешто актерство таква работа. Иначе нема никаква шанса така да го погоди акцентот за еден неполн месец. Јас знам каква комедија бев првиот месец во Софија, глупост до глупост акцентот врска да нема. Сега ако сакам можам апла Бугар да звучам, ама појако е со битолски акценат си зборам пооргинално е.

Да бе и јас слушнав дека Бојан студирал во Благоевград нешто актерство таква работа. Иначе нема никаква шанса така да го погоди акцентот за еден неполн месец. Јас знам каква комедија бев првиот месец во Софија, глупост до глупост акцентот врска да нема. Сега ако сакам можам апла Бугар да звучам, ама појако е со битолски акценат си зборам пооргинално е.

Можно е, таму Американски Универзитет има. Инаку ова е само една песна, имат цела седмица, може просто да има талент за ова, незнам. Во секоj случаj беше наjдобар оваа вечер, ова е битното. Ми е интересно дали ке има македонска вечер, мислам за ова зборуваа жирито, ама не е сигурно.

Па во Благоевград има многу Македонци шо студират така да не му се налага многу да научи Бугарски, ама сепак студира мора да збора на факултет, освен ако учи на англиски.

И јас знам многу шо врска немат Бугарски, а со години се Бугарија. Ако сакаш ќе научиш ако не ништо не ти помага, ќе се глупираш по шалтери и по продавници, а и на факултет. Јас Бугарски зборам само по продавници, шалтери и со Бугари шо не ги познавам подолго време, иначе не си кршам јазик.

За ова си прав, ама тоа е само една песна, не е да зборуваш по цел ден. Инаку некои Македонци навистина и после 4 години зборуват со акцент - зависи од средата во коjа се, а имам познати Македонци кои во нашиот Универзитет за една година зборуват без никаков акцент.

Дарко горе-долу добро се справи си jазикот, но Алескандар... Ништо... верватно нема да му се налага да пее на бугарски подоцна во Идолот и ке се представи во полна светлост.

Па да не ти е направил проблем б'лгарин дето не го познаваш, че говориш на македонски? Ако е така, жалко за него !

Не бе проблем, ама глупо е плус ако не се знам подобро незнам ни дали ме разбира. Сеа не можам да влезам во продавница и да си зборам на македонски, како прво ќе се збуни продавачката нормално не очекува на друг јазик да му збораш. Со Бугари шо бев заедно Америка 4 месеци секој ден бевме заедно и на македонски му зборав цело време и пак некогаш не разбират точно шо му зборам, па недај боже да се опуштам на битолски ко шо си знам.

Иначе назад на темата, утре освен шо ќе кажат кој се номинирани за испаѓање, друго шо ќе има?

Не бе проблем, ама глупо е плус ако не се знам подобро незнам ни дали ме разбира. Сеа не можам да влезам во продавница и да си зборам на македонски, како прво ќе се збуни продавачката нормално не очекува на друг јазик да му збораш. Со Бугари шо бев заедно Америка 4 месеци секој ден бевме заедно и на македонски му зборав цело време и пак некогаш не разбират точно шо му зборам, па недај боже да се опуштам на битолски ко шо си знам.

Иначе назад на темата, утре освен шо ќе кажат кој се номинирани за испаѓање, друго шо ќе има?

До колку знам утре ке има "talk show". 5-имата идоли со наjнисок вот ке бидат подкрепувани од бугарски звезди. Колку се "звезди" ке видиме утре :)

Русина е страхотна!
Веднага след това е Бојан. Страхотен пејач!:wink:

Учесниците се одлични пејачи, во тоа нема двоумење, жирито е интересно, но вчерашната гала вечер - голем концерт беше ултра досаден, што интересно имаше освен досадни бугарски песни?
Затоа и го споредив со понеделничните гала концерти на Операција Триумф, каде имаше спектакл, преубаво облечени водители, изненадувања, разгорени страсти од публиката, возбуда, вистинско шоу - се што вчерашниот концерт немаше (мое мислење, така го доживеав)

Ei tova e tupo. Da slu6am glupostite na razni smotanqci.Advokati - kukovci.

бтв на интернет каде има? ама ми треба линк што ќе работи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom