Music Idol 3

Статус
Затворена за нови мислења.
Од женските, МАГДАЛЕНА е права ѕвезда, го има тој Х фактор, кој што го имаше и Милица во Операција Триумф

аааааа МАГ ДА ЛЕ НАААААААААА И АЦЕ :)

Незнам јас како беше на А1 и дали ко секоја коментарот на Дони за бугарската вечер, ама стопосто сум сигурен дека Македонците ќе си пејат на македонски. Колку само наивни се прат овие Бугарите абе чудо е значи, јас незнам како можи некој толку глуп да е. И една ваква емисија неможат, а да не ја просерат со комплексите.

Земете организирајте една емисија на ТВ, историска дебата и поканете историчари, па убиете се во јадење лајна. Не вака со педерски финти, демек оп оп ми се испуште сакав да кажам Бугарски и Македонски евергрини. Абе пак ќе речам, со Бугар да си немаш работа. Во еден момент ќе мора да почни да си ги лечи комплексите и ќе го чепни лајното за да засмрди.

ги боли бе
тие Македонија ја сметаат како нивни дел
i provociraat celo vreme

ebati fonto тие
alooooooooooooo Marija TaTarska lol

Незнам јас како беше на А1 и дали ко секоја коментарот на Дони за бугарската вечер, ама стопосто сум сигурен дека Македонците ќе си пејат на македонски. Колку само наивни се прат овие Бугарите абе чудо е значи, јас незнам како можи некој толку глуп да е. И една ваква емисија неможат, а да не ја просерат со комплексите.

Земете организирајте една емисија на ТВ, историска дебата и поканете историчари, па убиете се во јадење лајна. Не вака со педерски финти, демек оп оп ми се испуште сакав да кажам Бугарски и Македонски евергрини. Абе пак ќе речам, со Бугар да си немаш работа. Во еден момент ќе мора да почни да си ги лечи комплексите и ќе го чепни лајното за да засмрди.

Не си во право. Иван и Андреj са се друго, но не и националисти. Они са повеке фабрика за праене на пари. Апсолутно сум убеден, дека во понеделник сите ке пеат на бугарски, па после некоjа друга вечер ке гледаме како сите ке пеат на македонски (100% ке има и македонска вечер). По овоj начин они ке накарат бугарите да гласат за македонци, а македонците за бугари. Повеке гласане, повеке SMS-и, повеке пари. Оваа е финтава.
Во првиот Идол имаше вечер на балканските страни. Ги накараха дечките да пеат на србски, турски, грчки, румунски и македонски. Не знам само дали на албански не пеаха.
После пеаха на тешки за бугарите странски jазици.
Невена изпеа на унагарски и ги направи унгарците на YouTube на луди, а Преслава изпеа на иврит. Види ги клиповите:

Ако пејат сите на бугарски тогаш е во ред, го повлекувам зборот. Ама ако пејат нашите на македонски тогаш не му е ич наивно кажаното.

Не ме сфаќајте погрешно, јас не сум против то да се пеј на бугарски, против сум да се пеј на македонски на таканаречената „бугарска вечер“.

Иначе дека спомна бугарски поп, едно прашање. Наброј ми 10 поп пеачи во Бугарија, активни на естрадата денес. Не го велам тенденциозно, стварно незнам бугарски пејач/ка шо пее нормална музика, ете 2 ако знам Миро педеро и Графа.

Едно прашање.

На првиот концерт, жирито ќе додели песни, или сами ќе си бираат?

Едно прашање.

На првиот концерт, жирито ќе додели песни, или сами ќе си бираат?

Жирито не дава песни, туку екипата што се грижи за ова - а некогаш и сами си ги избират, но се консултират со екипата - сепак тие се музички педагози, професори и т.н. Дел од оваа екипа е и Дони од жирито (музичкиот продуцент на Music Idol 3).

Им избираат песни кои ке ги представуват во нивната наjдобра светлина :)

Минатата година, во емиисиите (Вторник мислам беште) им кажуваха кои песни ке пеjат идниот Понеделник.

Basically all three of the macedonians are acting like they've never seen a woman before, which in the end is not so bad - they're acting like a typical men ( not like our Plamen, which is acting like... a typical woman ). The problem is that in the case of Darko and Bojan it's not reflecting on theyr performance, unlike Alexander which for me doesn't looked prepared enough for the small concerts :). As you probably now, the show is gonna get tougher and tougher as the time goes by, so if you wanna succeed you should work really hard on the repetitions. As an example this monday they're gonna sing bulgarian songs and it's going to be tougher for Alexander and the other two, since even though bulgarian and macedonian languages are similiar ( even though in this forum, it seems that you prefer english than bulgarian ), it's a different languge ( and they'll probably sing a songs that they've never heard of ) and if they don't give 100% on the repetition they're not going to do a great job on the first concert, and the public will not like that.

I must disagree that there is no chance for Alexander to win - it's posible in Bulgaria, as we are open minded enough, but he have to be a class above our singers.If he is equal or slightly better we'll choose our singer - and I think that this is going to happen in every other country in the world :).
Maybe they haven’t seen Bulgarian women before, you know the Bulgarian girls are very popular in the eyes of the Macedonian men, so I don’t wonder why they are acting like that. And how do you know that Alexander is not giving 100% on the repetitions, you are working there or what? He seems fine to me, I haven’t seen some big mistakes from his side in the singing, maybe once on the last concert when he forgot the lyrics, but that was a small mistake, and also Doni said that Alexander and Bojan were singing 24/7 so you can’t say that they are not working hard. And yes, don’t worry about their Bulgarian language, they have one week for preparation, also I’m sure that the girls will help them with the songs to, don’t worry about that at all.
"The Bulgarians are open minded" - I think that I’ve heard the funniest joke ever, no he won’t win only because he is Macedonian not because he is bad.

Уште малку оф топици нека се пишуваат, па да видиме кој ќе биде баниран од тема.

Супер е што се вратија Александра и Магдалена но за Пламен не сум баш сигурен дали требаше он да се врати...Рут и Васко беа подобри според мене но штом жирито се одлучија за Пламен тоа е...Сакам да има 1 македонец во финалето без разлика дали ке биде Дарко,Бојан или Александар..а од женските Соња или Магдалена...

Најинтересно беше во Континентал кога беше нашиот кастинг. Се појави еден ОГРОООМЕН џип со амерички таблици и од него искача тој дебелиот од „журито“ до мартинки и бермуди до колена.. изгледаше ко да ќе тепа некого.

Lol, pal giving Ivan Angelov as an example is completly wrong - he had it all - he was teenagers role model, but he blew it away just like that. I'm not quite sure that you're aware, but he was sent off from Music Idol because he didn't showed up to a concert, because he preffered to go to a party! He was disliked by all of his collegues, the jury, and half of the country ( the other half loved him ). In the end after he was sent off, another television made show, about the life of Ivan Angelov, and after a couple of series he just disapeared, leaving the television wondering what was happend. After that I've never heard of him - nobody wanted to work with a guy with no selfcontrol at all :). I'm far away from thinking that Alexander is something like Ivan, but I'm pretty sure that if anyone wants to succeed he needs to work hard - winning the symphaty of the audience is only half of the work, since it can be losed for 5 minutes :). Take your Tose for an example - he was really good - he had the audience, but after that he've never stopped trying, that's what makes him great :)
About the open mindness - I'm not telling you that everyone here is open minded, of course there is people that dislikes macedonians, as they are people that dislikes greeks, turks and the rest of the world, but they're a lot of peoples that don't. As a matter of facts there is a common opinion that we are over-friendly with the foreigners and that the bulgarian likes foreign things better than ours :). Either ways, we'll wait and see :)

P.S. It looks like the moderators, find something wrong in what I'm saying, so it looks like I'll soon mistically dissapear from this forum - maybe they'll sent me to a vacation at Hawai, who knows ? :pos2:
Yes I know, and he called Funky a fat pig :pos:. Listen, I don’t know from were you are making this conclusions that Tarabunov is not working hard enough, the fact that he is a social boy doesn’t make him irresponsible, it actually shows that he is a man with strong personality and friendly attitudes. You’ve mentioned Tose, but I can tell you one thing about him, he is incomparable, I still haven’t met a human being that posses at least one tenth of his talent, and it’s not just the talent, his kindness, love and his big hearth made him immortal among us. When Tose was singing, he wasn’t trying to improve something in his performance or to prove how beautiful is his voice, he simply was enjoying in that what he was doing, like his voice came out directly from his soul. For me personally he was, is and will be the greatest singer in the history of the music, and I’m pleased only because I had the privilege to live in the same time with him.

Сега дури во понедленик ќе има? А зашто на А1 вчера го сецнаа делот каде им кажуваат дека треба бугарски песни да пеат? И нашиве ќе пејат на бугарски, не е малце одвратно тоа?
Задоволна сум од финалистите, Наталија нашана како секој момент да сака да им каже Шо знаете бе вие од музика, па да ме исфрлате од тука, ова ми е последен пат што доаѓав во салава, и ете ја пак идниот пат тука.
Јас сум за Магдалена, Тарабунов, Бојан, Дарко и Ели:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom