Мујо и Хасо

Седи Мујо покрај река и вика: -Нема логика! Нема логика!
Поминува Хасо и го прашува:
-Што нема логика?
-Нема логика! Тулата е кочкаста, а кога ќе ја фрлам во вода, се создаваат кругови

Со што се греат Босанците преку зима, а почнува на буквата з?
-Здрвима.

Тргнале Мујо и Хасо за Белград ,ама немале многу пари. После три дена стигнале некако, ама живи гладни ништо не јаделе.
Поминале покрај некоја кафана и влегле да прашаат што имат за јадење. Келнерот му рекол дека има само граф и тоа три дена стар. Хасо изел три тањири а Mујо не сакал. После отишле во хотел да спијат.Хасо заспал прв ,и почнал да прди и толку засмрдело што Мујо не можел да заспие. Влегол во тоалет и нашол црево 10 метри долго, па едниот крај го ставил во газот од Хасо а другиот низ прозор, и така заспал. Сабајлето станал Мујо прв и отишол да пие кафе. После некое време слегол Хасо целиот испотен. Мујо го прашал што му е,а Хасо му одговорил цела ноќ сум прдел па ми излегло газното црево па дур го вратив назад мака си видов.

Женска во кола, на семафор, крај неа застанува Мујо со својата кола.
Се гледаат меѓусебно и Мујо почнува да го спушпта прозорот.
Женската, цела среќна, почнува и она да го спушта прозорот и чека Мујо да и каже нешто.
А Мујо и вика: - Што ма, и ти прдна?

Доаѓа Мујо дома, ја наоѓа Фата никаква, неуредна и со сожалување и вели:
"Фато, зошто си таква? Мојата секретарка е секогаш уредна, нашминкана, дотерана. Ситна работа, ама многу значи."
Утредента истата сцена. Фата неуредна, а Мујо пак и вели:
"Фато, дај среди се малку. Мојата секретарка е секогаш дотерана. Ситница, ама многу значи."
Третиот ден доаѓа Мујо од работа, а Фата ја псма дома. Доаѓа дури вечерта и Мујо ведпаш ја прашува каде била.
Фата му одговара:
"Бев кај комшијата Хасо. Неговиот е 2 цм подолг од твојот. Ситна работа, ама многу значи."

Мујо и Хасо си купиле радио, ама некое настаро и за мнногу малце пари. И по три недели цело време слушање и воа цркнало. И Хасо почнал да се праве попаметен и го отворил и од него почнале да излеват глувци, ама оти и они исплашени сите одма се разбегале. И Мујо почнал да се дере:

-Морееее Хасоо смотко еден ами ни избегааа свирачите,шо ќе слушаме сега?

Дошол Мујо кај доктор :
* Докторе,имам проблеми со сексот...
* Кога последен пат си спиел со Фата??
* Не се сеќавам..
* Па тогаш еве телефон и прашај јаа
* АЛО! Фато,кога последен пат водевме љубов?
* А со кој јас зборувам??
( ова го има и цацко у скеч направено :pos2:)

сакаја мујо фата да му га пуши и му викаја..Фато ај да ми га пушиш!! а Фата викала: абе неуму..(незнам) а Мујо..де бе па.. исто како цигаре само га стави у уста и влечи... и ај Фата почнала да му га пуши.. и кд.. после три минута вика Мујо... ееејјјј Фато.. па дуни малко улегнами ќебе у дупе....

Чита Фата книга и прашува:

-Мујо, каде се Алпите?

-Не знам, жено, ти вчера ја чистеше куќата!

Што бара Мујо во пустина?

Ја бара Фата моргана:pos2:

Патуваат Мујо и Хасо со авион во Зимбабве...
пред да се симнат, стјуардесата дава известување...
Внимание...овде 60% од жителите се заболени
од туберколоза а 40% од сида...
Хасо му вика на Мујо...што значи тоа....
овој одговара...тоа значи дека може да ги
сексаме само тие што кашлаат....

Се враќа Хасо од Германија со ново BMW во своето родно село. За несреќа му се дупнува гумата пред самото село. Зема Хасо дигалка и резервна гума од багажник, пцуе, и се фаќа за работа. Кога ете ти го Мујо.
- Што правиш бе Хасооо!
- Еве вадам гума, у пизду материну!
Тогаш Мујо зема камен го фрла во шофершајбната на BMW-то.
- Што правиш бе црни Мујоо!!!!
- Ќути и вади ја побрзо гумата, а јас за тоа време, ќе го вадам радиото! :pos:

го прашува мујо другарот хасо: „што би направил кога жена ти би ја нападнал лав“

хасо: „сам ја нападнал, сам нека се брани!“

Си биле Мујо и Хасо и Мујо му раскажувал на Хасо како поминал на лов. И Мујо му рекол:
- Да видиш Хасо кога одеднаш ми излезе мечка, и почнав да бегам. Како трчев мечката се лизна, стана и пак се лизна.
- Аман бре Мујо јас да сум бил на твое место ќе сум се посерел од страв.
- А што мислиш од што се лизна мечката?

Имало некаде едно мочуриште кое било полно со разни месојадни животни а кој ќе го препливал ќе добиел голема награда но дотогаш ниту еден човек од него не излегол жив.Така една вечер стражарите слушнале како некој почнал да плива во мочуриштето и на другата страна од мочуриштето се собрале луге новинари за да видат кој е тој. И излегува човекот на другата страна од мочуриштето и новинарите се собираат околу него и го прашуваат што го навлекло да направи таков предизвик а тој изввикал кој ме турна бе мамето да му го ебам

Доаѓа американец во Босна и седи некое време таму шета ваму таму и заклучува дека народот во босна е многу прост. Си вика дај бе јас овдека можам пари да направам. И се среќава со Мујо и му вика :
Ај да играме квиз. Јас ти поставувам прашање ако не го знаеш ми даваш 5 евра, ти ми поставуваш на мене а ако не го знам јас ти давам 50 евра.
Се мисли Мујо некое време и прифќа.
И почнува американецов. Го прашува колку е одалечено сонцето од земјата.
Вади Мујо 5 евра му ги дава.
Го прашува сега Мујо. Што е тоа мало дебело црно кога искачува угорница има три нозе, а кога се спушта има две ??? Се мисли американецов се мисли....И вади 50 евра му ги дава на Мујо и му вика. Дај кажи го бе одговоров. Што ти е тоа мало дебело црно кога искачува угорница има три нозе, а кога се спушта има две ??? Мујо : На ти 5 евра идеме понатака.

Си биле Мујо и Хасо и оделе да крадат пченка. Мујо отишол да краде, а Хасо чувал стража. Дошол полицаец и му рекол на Хасо што правиш тука:
- Смислувам песни.
Полицаецов му вика:
- Ај отпеј една!
И Хасо пее:
- Сино је небо, зелена је трава, клечи Мујо, види ти се глава.

Pita Mujo Hasu: “Da li si cuo da je izasao Play Station 3.”

Haso: “Stvarno, ali ja nisam gledao ni prva dva dela.”
:pos2:

Што прават Мујо и Хасо на клацкалица?
Го заебаваат снајперистот.:pos2::pos2:

Го прашува Мујо Хасо:
- што ќе правиш ако утре дојде крај на светот?
- би сексал се живо што се мрда
- а ти што би правел?
- јас ќе се потрудам да не се мрдам!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom