Мујо и Хасо

Одат Мујо и Фата Германија и после неколку дена одат банкрот и Мујо и вика на Фата
-Фато оди работи она знаеш ја машко сум и неможам,Фата се согласува и оди изутрина се врака вечерта и му ги дава парите 202 евра на Мујо а овој зачудено прашува.
-Фато разбирам 200 евра да ама од каде 2 не разбирам.
-Оф море Мујо па 2 по 2 се праат.

Си биле Мујо и Хасо и отишле да ловат риба. И им снемало црвци и Мујо му рекол на Хасо да оди зад грмушката и таму ке најдел. И Хасо оди и у мегувреме Мујо фаќа златна рипка и му вика ако ме пуштиш ке ти исполнам 3 желби. Мујо ја пуштил и рекол да биде многу богат и да има убава жена. Се мислел за третата и рекол ајде Хасо шо ке каже тоа нека биде. И во тој момент испага Хасо од зад грмушката и вика - МУЈО ДА ТИ ГО НАЧУКААТ 100 МАГАРИЊА ТУКА НЕМА ЦРВЦИ!!!

Фата трудна , и пука водењакот и одма мујо со кола цел возбуден и нервозен ја носи и ну викаат чекај ти надвор додека Фата се пораѓа, и така целиот нервозен , слуша крици на фата од и по некое време од нервоза и врткање низ ходник паѓа во несвест.
И го будат и му викаат:
Господине се порорди жена ви.
И тој целиот така изморен зашеметен ги прашува :
-Што е?
-Женско.
-У ќути среќа не мушко да се мучи као ја

Мујо му вели на Хасо.. Често слушам гласови,,но не гледам луге на .
-А кога се случува тоа?-прашал Хасо.
-Кога зборувам по телефон.-одговорил Мујо..

Мујо и Хасо си купиле радио, ама некое настаро и за мнногу малце пари. И по три недели цело време слушање и воа цркнало. И Хасо почнал да се праве попаметен и го отворил и од него почнале да излеват глувци, ама оти и они исплашени сите одма се разбегале. И Мујо почнал да се дере:
-Морееее Хасоо смотко еден ами ни избегааа свирачите,шо ќе слушаме сега?

Мујо вози камион во Словенија и го запира полицаец.
П.-'Госн не дела вам мигавац'
Мујо искача и врти околу камионот.
П.-'Госн леви мигавац'
Мујо пак врти околу камионот.
П.-'Ма госн леви предњи мигавац'
М.-'Ма јебо те мигавац где је мени приколица'

Го прашале Мујо: „Што е полошо: Да не знаеш или да не те интересира?” Мујо: „НЕ ЗНАМ И НЕ МЕ ИНТЕРЕСИРА!”

Мујо & Хасо сакале да ловат мечки. Отисле сред ноЌ и застанале пред една црна дупка - пештера чекајЌи ја мечката.По неколку минути се слушнало едно страшно : УУУУУУУУУУ!! , поминал еден воз и ги згазил. Кога Мујо се вратил од болница цел у завои и на штеки, жена му го прашала дали сака чај и Мујо се согласил. Кога завршил чајникот со зовривањето на водата, напраил едно страшно:УУУУУУУ!!!! тогаш Мујо на штеки , у завоји, станал иму се нафрлил на чајникот да го утепа! жена му го прашала:
-Мујо, зошто го кршиш чајникот?
А Мујо и рекол:
- Ова да го утепам дур е мало, Зошто коа ке порасне лом ке ме напраи!!!!!

Хасо му е љубоморен на Мујо зошто заработил 20 евра од умпрофорците:

- Добро де Мујо како ти дадоа дваесет евра.
- Им продадов 500 лигњи.
- Абе Мујо неаме ние лигњи овде.
- Е многу знаат умпрофорци што е тоа сурат!

Биле си Мујо и Хасо и отишле на пазар. Арно ама, случајно заврнало дожд и мислилесе сто ќе прават. На
Хасо му текнало и му рекол на Мујо:
- Ај, ке одеме кај мене и таму ке приспиеме. И така направиле. Станало ноќ и Мујо и Хасо си легнале. По некое време, Хасо гледа дека го нема Мујо, и после пола саат, се враќа Мујо целиот натопен. Хасо го прашува:
- Каде беше бе ти до сега?
А Мујо му одговара:
- Абе, бев до дома да си ги земам пижамите, си ги заборавив

Фатил Мујо златна риба и како што бил редот, оваа му понудила исполнување но само на една желба. Размислувал Мујо долго време и на крај рекол:

Мујо- Сакам сабајле да се разбудам како Принц престолонаследник!
рибата- ОК , нема проблем...и си заминале секој на своја страна.

Следното утро Мујо слуша глас кој го буди:

- Станувај сине Фердинааааанд, мораш да одиш во Сараево....

Заминуваат Мујо и Хасо на печалба во Америка.
По неколку години се враќа Мујо без денар и го прашуваат :
-Каде е Хасо
Мујо - Отвори Банка.
-Е како ??
Мујо - Со Хебла

Отишол Мујо на работа во Германија и нашол работа како дрвосечач. Првиот ден сите исекле по десет кубика дрва, Мујо само три. Запнал утре депта и исекол одвај пет кубика. За да не го избрка газдата, отишол кај некој Црногорец да се распраша како тој сече дрва. Овој му вели:
"Јас ти станувам рано, во 10 часот, појадувам, ќе се напијам кафенце, па ќе испушам една цигара, па потоа ќе отидам во шумата и ќе ја вклучам пилата..."
"Па, зарем ти ја вклучуваш...?

Si bile mujo i haso:))) i mujo mu vika na haso slusaj sega ja ke idam da kradam pcenka a ti ke cuvas straza... i ovoj kazal dobroo po nekoe vreme doaga policaec i mu vika na Haso sto pravis tuka be? i ovoj mu vika eve smisluvam pesna i policaecov vika aj da ja slusneme i pocnal haso da pee.... CRNO NEBO ZELENA TRAVA KLECI MUJO GLEDA TI SE GLAVA hahahahhaha:LD lol:tapp:

Мујо и Хасо си купиле нов мотор и заспале, дошле крадци и го украле моторот и им оставиле прасе.
Кога се разбудиле од спиење Мујо седнал на прасето и му ги вртел ушите кога тргнало да оди, одело, одело и застанало да моча и Мујо викал:
- Хасо на моторот му истече горивото и потоа продолжило да оди и пак застанало да сере и Мујо викал на Хасо:
- На моторот деловите му испаднаа!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom