Мудрување

• Креатор на темата Креатор на темата dzesika
  • Време на започнување Време на започнување
Брат или си ми ги читал мислите пред да ја отвориш темава...или тоа е доказ дека имало уште некој на кој му се гади мудрувањето за внимание.

Јас не користам фејсбук,веќе скоро 1.5 година....и сум пресреќен.

А од друга страна,не сум таму,поради тоа што таму сите го имаат достигнато зенот на мудроста.....јас искрено сега прв пат да се среќавав со фејсбук,и да немаше луѓе од мојата околина кои ги познавам....ќе мислев дека фејсбук е олицетворение на мудроста...и дека таму некој го има најдено светиот Грал.

А во реалноста тоа е една таква проста збирштина,на искомплексирани и исфрустрирани и нереализирани ликови.(секоја чест на исклучоците)

Така да мудрувањето,е прекрасно доколку го слушаш од човек кои зад себе има оставено пола животен век,на истите тие мудрости.А не копи паст мудреци.

А најтажно од се е кога некој копук/чка(на возраст над 24год) ќе напише дека сфатила некој сегмент од животот....а од друга страна ти истото тоа си го сфатил уште во најбурните тинејџерски години....и после како да не се разочараш од околината?:)
Брат фејсбукот ти е како се друго во животот не е важно кое с*ање го користиш туку КАКО,
Опција 1:Дреми на ФБ ,троши го времето на глупи игрици, гледај слики од луѓе што ги познаваш и не ги познаваш,замарај се со глупи статуси итн. да не тупам
Опција 2: Направи некој солиден муабет по чат,договори кафе со симпатија,договори баскет со друштво или деца од маало,со клас од средно-факултет не си се видел од којзнае кога пиши им на група ајде собиранка на пиво да ја гледаме Македонија-Шведска итн.

Се надевам ми ја свати поентата и дрогата ако се зема во мали и контролирани од доктор дози делува како лек во спротивно ќе те уништи.

Фејсбукот не е лоша работа само што луѓето не го користат како што треба имаат желба да се докажат и покажат и од тука произлегуваат тие мудрувања и разголени фотки од интелектуално и емоционално недозреани личности.

Сега како и дали ќе го користиш од тебе зависи.(се мисли на секој поединец)

мене единтвено ме курчи тоа што работи што јас ги пишував во прва втора година некои луѓе дури сега ги пишуваат.
Немам ништо против пишувањето чувства и длабоки работи но ме иритира што се што пишуваат е едни исти статуси, копирани од друго место

Муабетов погоре, излив на емоции, да.
Ако желбата да истепаш 70% од луѓето кои ги читаш онлајн се смета за тоа, тогаш, да.
Ова, мудрец ме прави?
Мудрец не сака да истепа 70% од луѓето што ги знае, ги сожалува.
Ама кој кур, нит сум мудрец, нит пишувам мудри статуси и давам мудри совети.
Барем се поклопува.

Ја тебе те сфатив што сакаш да кажеш и разбирам што те нервира. И мене ме нервираат copy-paste мудрости ама не во толкави размери колку што тебе, и јас знам понекогаш да копирам некоја мудрост и да ја споделам на статус, но тоа мене не ме прави попаметна ниту пак поглупа, едноставно ми се допаднала некоја мисла и истата сакам да ја споделам со моите пријатели.

Меѓутоа проблемот не е во тие што копираат мисли туку во тебе. Ако ти сметаат такви мудреци избриши ги, едноставно е, додај си пријатели кои не пишуваат мудрости, очигледно имаш погрешен круг на фејсбук пријатели штом толку те изреволтирале ваквите моменти.

А и не ми одговори, зошто уште си на фејсбук ако те нервира? Тоа не можам да сфатам...

Глупости.Еднаш пишуваш дека мудрувањата не се во ред, а индиректно на еден начин и ти тука мудруваш што да прават луѓето а што не да прават.Јас не користам толку многу фејсбук но не можам и да им бранам на тие што го користат да не го користат.Ако толку ти пречи фејсбукот или немој да бидеш толку активен и користи го само за пораки и за прашања некакви до најблиските или пак деактивирај го.Просто и едноставно.

Брат фејсбукот ти е како се друго во животот не е важно кое с*ање го користиш туку КАКО,
Опција 1:Дреми на ФБ ,троши го времето на глупи игрици, гледај слики од луѓе што ги познаваш и не ги познаваш,замарај се со глупи статуси итн. да не тупам
Опција 2: Направи некој солиден муабет по чат,договори кафе со симпатија,договори баскет со друштво или деца од маало,со клас од средно-факултет не си се видел од којзнае кога пиши им на група ајде собиранка на пиво да ја гледаме Македонија-Шведска итн.

Се надевам ми ја свати поентата и дрогата ако се зема во мали и контролирани од доктор дози делува како лек во спротивно ќе те уништи.

Фејсбукот не е лоша работа само што луѓето не го користат како што треба имаат желба да се докажат и покажат и од тука произлегуваат тие мудрувања и разголени фотки од интелектуално и емоционално недозреани личности.

Сега како и дали ќе го користиш од тебе зависи.(се мисли на секој поединец)
Ја facebook користам за ивенти. Ептен ми е корисно.
Секако, постојат денови кога умирам од досада па читам мудри мисли.
Приватните пораки ми стигаат на телефон, па немам потреба да се уклучувам секој ден.

Али од мудреци и на форумов не можеш да куртулиш.

The Goddess, дај те моалм подобри си го сарказамов, не го достигнуваш саканиот ефект.
Тhe right question was: WHAT THA FUCK DO YOU CARE IF I'M STUPID?
And my answer is: Bitch, please, leave my home page alone.

That's why I ignore people like you.

Во вториот пост не бев воопшто саркастична, најсериозно го поставив прашањето.

Добро, глупа си или глупа се праиш?
Само ти го подобрив прашањето, го преформулирав.
Одговорот го имаш one line under.

Ти појаснив дека не бев саркатична... не те прашав пак. ЧИТАЈ !!!

Без навреди или ќе бришам. :pos:
Trollface.jpg

Ја facebook користам за ивенти. Ептен ми е корисно.
Секако, постојат денови кога умирам од досада па читам мудри мисли.
Приватните пораки ми стигаат на телефон, па немам потреба да се уклучувам секој ден.

Али од мудреци и на форумов не можеш да куртулиш.

The Goddess, дај те моалм подобри си го сарказамов, не го достигнуваш саканиот ефект.
Тhe right question was: WHAT THA FUCK DO YOU CARE IF I'M STUPID?
And my answer is: Bitch, please, leave my home page alone.

That's why I ignore people like you.
Дечкич, што правиш ти во моментов со темава? А? Мудруваш? :)

епа баш ради ова мн го сакам timeline-ов пошто на таквиите им правам unsubscribe само да не ми излагаат тие нивни излитени бисери на почетна, а немора да ги бришам пошто некои за жал ги знам лично.

You only live once, but if you work it right, once is enough
Joe E. Lewis (January 12, 1902 - 4 June 1971)
Еден Мудрец изговори.
Еве копи паст мудрост, дали тоа ве навреди, ви наштети некако а сигурен сум дека 2 пати ке го прочитате и ке го анализирате. Свесно знаете дека е точно, вистинито и поучно. Не го измислив јас има афтор, само го копирав.

Драги луѓе,

нит ме интересира, нит сакам да знам што им се дешава во животот на тие таканаречени мои „пријатели“ на некоја социјална мрежа.

Поентата ми беше, ако сите беа напатени во животот и созреаа толку многу, немаше да фрчат duck faces на истите профили од кои фрчат мудри мисли. И не е глумава само за мудрувањето. Глумат за тоа кои книги ги читаат, каква музика слушаат, создаваат сосем различна слика за себе пред другите. Ги лажат другите дека се нешто што не се. Тежок збор е лажење, не ја кажуваат вистината.
Поготову хипстерите. Сте слушнале каква музика слушаат хипстерите? Дали е тоа уопште музика? Дека обожаваат таква музика? Gee, цел живот со музичари се дружам, мислам дека типка што има длабоко деколте и се навалува кон камерата на сликата на профил дека може да издржи експериментална музика, а уште помалку, дека може да ја обожава. Hint, за тие што не слушнале што е експериментална музика. Ја ова можам само коа сум во облаци да го слушам. Инаку, man, really, I'm not that deep.

Не ми кажувај дека тип што не може да извади повеќе од 3ка логика во школо, може да слуша ваква музика: http://www.youtube.com/watch?v=ZYhZVqODYsI. Не ме заебавај, 18 години имаш дечко, не 50. Онака, преку глава од сите што се обидуваат да бидат „созреани“, „мудри“, „паметни“ а всушност немаат никакво искуство во животот.

Не викам не, паметниот учи од туѓите грешки, секако. Кога веќе научил, не мора да продава муда на цел facebook. Just, keep it to yourself.
Ја коа ќе се искарам со другар, не идам и пишувам wise thought на facebook. Постирам од време на време некоја песница, од прочина што сакам да ја споделам со моите soulmates, а ги имам бааги во тие 400 пријатели.

МУДРЕЦ СУМ НА ТЕМАВА ЕБАТЕ! Ја владеам! Барем од искуство зборам, не копирам мисла од *рандом тип од интернет*

tumblr_lxxk8ahSeS1qzado8o2_500.gif

Знам да бидам ѕверка некад бе xD
Ме пукала опасна нервоза чим волку пцујам еј! xD

Дај заживејте ја темава, досадно е -.-

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom