MTV Europe Music Awards 2008

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Eве како би гласала:

*категорија ROCK OUT
- Linkin Park
*категорија ULTIMATE URBAN
- Chris Brown
*категорија ACT OF 2008
- Leona Lewis
* категорија NEW ACT
- Duffy
* категорија BEST ACT EVER
- Christina Aguilera
* категорија MOST ADDICTIVE TRACK
- Duffy - 'Mercy'
* категорија HEADLINER
- Linkin Park
* категорија ALBUM OF THE YEAR
- Leona Lewis - Spirit
* категорија EUROPE`S FAVOURITE ACT
- UK & IRELAND - Leona Lewis

кое време?:)
и освен на MTV каде ќе се емитува знае некој?:)

кое време?:)
и освен на MTV каде ќе се емитува знае некој?:)

од 21 часот

На MTV Adria ќе има. Нашиве директно нема да го пренесуваат, а сигурно како досега за недела две ќе го има на А1 ама директно не:)

А на Антена 5 има секогаш пренос и вклучување во живо од MTV, но не знам за вечер:toe:

Еве eедна новост за вечер:
-Славниот син на Ливерпул и дел од музичката четворка
The Beatles која засекогаш ја промени музикат ќе добие посебно одликување на 15-тото јубилејно издание на MTV Europe Music Awards, објавено е на вчерашната прес конференција од страна на главниот човек на MTV Networks International, Bill Roedy. Paul McCartney ќе ја добие The Ultimate Legend наградата која се доделуваза прв и веројатно последен пат во историјата на овие награди. Најавено е и дека наградата ќе му биде врачена од страна на едно големо музичко име кое засега се држи во тајност, како изненадување за публиката.

И еве неколку интересни факти за MTV EMA:

MTV EMA – ФАКТИ (ИЗВЕДУВАЧИ)
-------------------------------------------------------------

*Вечерва во Ливерпул ќе има вкупно 9 live настапи на MTV EMA, од кои 5 изведувачи се дебитанти.

* Katy Perry оваа година дебитира како водител на EMА, додека познатиот блогер Perez Hilton ќе биде домаќин на интернет шоуто, кое ќе се емитува паралелно со големото шоу во Еко Арената.

* Вкупно 10 од можни 11 номинации се изгласани од публиката на MTV.

* Rick Astley изнанади со номинацијата во категоријата Најдобар Изведувач на сите времиња.

* Вкупно 16 бендови и изведувачи од Европа учествуваа во финалето на Најомилениот Изведувач во Европа, вклучувајќи ја и Leona Lewis, како најомилен артист од Британија.

MTV EMA - ФАКТИ (ОРГАНИЗАЦИЈА)

Еве некои од организаторските факти на MTV Europe Music Awards во Liverpool.

* Црвениот Тепих на MTV EMA оваа година ќе биде долг 35 метри и широк 5 метри, односно вкупно 75 метри квадратни ќе бидат покриени со тепих.

* Околу црвениот тепих ќе бидат поставени вкупно 120 бариера кои ќе ги држат на страна акредитираните 180 интернационални екипи.

* За време на шоуто ќе бидат потрошени вкупно 2000 ампи струја што е доволно за од прилика 100 домови да се снабдат со електрична енергија.

* Официјалните фотографи на 2008 MTV Europe Music Awards треба да изработат над 30.000 фотографии.

MTV EMA - ФАКТИ (ТИМ ЗА РАЗУБАВУВАЊЕ)

Тимот за разубавување на големите ѕвезди има голем број професионални make-up артисти кои ќе се грижат за шминката, како на ѕвездите, така и на повеќето од 200 танчери кои вечерва ќе се појават на сцената.

*Познатиот лондонски тим за графити „The Urbanizt“ ќе работи заедно со стилистите и make-up артистите и ќе се обиде да ги обои танчерите со уникатен, графити, фри-стајл лук.

* Познатиот англиски производител на козметика M.A.C, оваа година ќе донира над 20.000 фунти на MTV's Staying Alive Foundation за поддршка на активностите за подигнување на свеста за постоењето на СИДАТА и ХИВ Вирусот.

Вечерва тимот за разубавување ќе користи:

* Над 30 сенки за очи од M.A.C
* Над 200 M.A.C кармини
* Над 400 M.A.C римели
* Над 40 различни пудри за лице, во зависност од пигментот на кожата
* Над 1,500 парови вештачки трепки
* Над 100 сетови со вештачки нокти
* Над 50 спрееви за коса
* Над 1000 парчиња од златни и сребрени листови
* Над 500 додатоци за коса и перики
* Над 5000 кристали во различни бои

MTV EMA - ФАКТИ (ТРАНСПОРТ)

Следуваат фактите за хотелите и за транспортот на MTV Europe Music Awards во Liverpool.

* 4.563 соби се резервирани во над 17 хотели низ Ливерпул и Манчестер, за да се сместат изведувачите, презентерите и екипата.

* Екипата за организација на MTV EMA доаѓаат од сите страни на светот, вклучувајќи и од Шпанија, Франција, Германија, Шведска, Америка итн.

MTV EMA - ФАКТИ (КЕТЕРИНГ) -------------------------------------------------------------

* Се претпоставува дека ќе бидат сервирани над 8.050 видови храна пред и за време на шоуто, вклучувајќи и:

* 8.400 шишиња со вода

* 2.400 шишиња пиво

* 4.000 лименки со обична и диетална Coca-Cola

* 1.500 лименки со Red Bull

* 600 шишиња со бело и црвено вино

* 1.080 јајца

* 2.151 килограми компири

* 359 килограми од мешани зрнести производи

* 1.075 килограми говедско месо

* 7.170 килограми пилешко месо

MTV EMA - ФАКТИ (ЕКО АРЕНАТА) -------------------------------------------------------------

* MTV Европските Музички Награди по трет пат се одржуваат во Обединетото Кралство, а оваа година град домаќин ќе биде Ливерпул. Гламурозното шоу ќе биде во концертната сала Еко Арена, каде исто така се одржа и церемонијата на прогласувањето на Ливерпул за Главен Град на Културата за 2008 година.

* Во „делото на уметноста“, како што многумина ја нарекуваат Еко Арената, од нејзиното отворање па до сега концерти одржале Oasis,Diana Ross, Bryan Adams и Sugababes.

MTV EMA – ФАКТИ (ИСТОРИЈА)

* The MTV Europe Music Awards до сега има доделено над 170 награди од нејзиниот почеток, т.е. од 1994 година.

* MTV EMA во историјата има забележано неверојатни и секако незаборавни настапи, како оние на George Michael во Берлин, Madonna во Милано, Snoop Dogg во Копенхаген и Tokio Hotel во Минхен.

* Оваа година шоуто ќе биде пренесувано во над 40 земји низ Европа, како и во Америка, Латинска Америка, и делови на Азија и Африка.

Е ова е интересно што ќе добијат изведувачите :vozbud:

MTV EMA - ФАКТИ (ТОРБИ ЗА ПОДАРОЦИ)

Артистите и изведувачите ќе добијат неверојатни торби со ексклузивни и уникатни подароци, и тоа:

* Sony Ericsson W595 мобилен телефон

* edc by Esprit алки и вредни ситници

* Dell лап-топ

* St Tropez кутија за подароци

* Картичка за членство во најпрестижниот ноќен клуб Amika

* Производи за мажи кои сакаат да се негуваат од познатиот производител Kyoku

* Паковки за пасош дизајнирани од луксузната модна куќа Seven Minutes од Дубаи, секако зборуваме за лимитирана едиција

* Часовници од Swatch, односно од колекцијата „007 Villain“

* Лак за нокти од производителот „Butter London

* ДВД изданија од Paramount Home Entertainment, вклучувјќи ги и филмовите: Iron Man, Transformers, the Godfather Trilogy и Jackass 2.5

* ДВД од познатата цртана серија Bratz Girlz Really Rock

* Видео Игра Rock Band 2

* Гел за туширање и крем за тело од „Kings & Queens“

* Стандардна Руска Водка

* Многу чоколади од Cadburys

de be so pravat ovie?bog da cuva ko da nemaat pari da si gi dozvolat site ovie raboti [a naknadno se im se podaruva

Има трачеви дека Бритни ќе настапи ( но од Калифорнија , преку телевизор валјда) :vozbud: Can't wait.

* категорија ULTIMATE URBAN
- Alicia Keys
- Beyonce
- Chris Brown
- Kanye West
- Lil Wayne

* категорија ACT OF 2008
- Amy Winehouse
- Britney Spears
- Coldplay
- Leona Lewis
- Rihanna*

категорија NEW ACT
- Duffy
- Jonas Brothers
- Katy Perry
- Miley Cyrus
- OneRepublic*

категорија BEST ACT EVER
- Britney Spears
- Christina Aguilera
- Green Day
- Rick Astley
- Tokio Hotel
- U2
(омфг, токио хотел ги номинирале!!! :tapp:)

- Coldplay - 'Viva La Vida'
- Duffy - 'Mercy'
- Katy Perry - 'I Kissed A Girl'
- Kid Rock - 'All Summer Long'
- P!nk - 'So What'(иако хејт ту адмит)

- Alicia Keys - As I Am
- Britney Spears - Blackout
- Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
- Duffy - Rockferry
- Leona Lewis - Spirit

касно палам, ама ете ми ги фаворитите. Ту бре, пак си најдов оправдување да не учам :Ѕ

Пф, мене ме обвинуваат за изнесување глупости у јавност. Види ја Пинк шо праи алооооо... :pos: Е признаам, ја не можам ваква pillow fight да напраам...:vozbud:

Незнам дали јас не сум во тек со музикава или шо е...,ама ние могуче, Бритни зеде дури две награди. :tapp:

Битно е дека Кејти Пери имаше одлично деби како водител на шоу, навистина нема влакна на јазикот
исто така и говорот на Боно беше фантастичен
настап на вечерта Д Килерс :vozbud:

денешново шоу ме разочара
очекував многу повеќе:toe:

а за Бритни се знаеше, а и сметам дека заслужува за почеток на нејзиниото враќање:smir:

Ништо друго не ми остави впечаток, ништо не ми го задржа т.е. одвлече вниманието од ПЕС 09 која ја играв(мултитасткинг, јебига компјутер гик :)). Ништо, освен едно. Каков говор на Боно, каква почит му покажа, какви епитети му додели... на Макартни, секоја чест. Иако мене Боно ми е еден од луѓето кои највеќе ги ценам на светов, сепак не очекував таква понизност да видам од него кон друго битие. Бидејќи не можам да судам и да ги оценувам делата на СЕР-от :) бидејќи мајсторот работел во време кога јас не сум бил тука, сепак после она кое го кажа Боно, ретко кој би останал рамнодушен и не би имал почит и кон Макартни. :)

Мене ми беше криво за Best Act Ever , прв пат слушам за Rick Astley :tapp:
Албумов на Бритни не дека беше нешто нај нај , ама ајде ( порано не и даваа кога имаше подобри , сега :tapp: )

Ем јубилејна ем една од подосадните MTV EMA. Немаше некои спектакуларни настапи како вообичаено, многу едноставно шоу и имаше некои награди кои не ми се допаднаа како оние на Бритни и на Токио Хотел.

Еве ги победниците:
* категорија ROCK OUT
- 30 Seconds To Mars
* категорија ULTIMATE URBAN
- Kanye West

* категорија ACT OF 2008
- Britney Spears
* категорија NEW ACT
- Katy Perry
* категорија BEST ACT EVER
- Rick Astley
- P!nk - 'So What'

* категорија HEADLINER
- Tokio Hotel

- Britney Spears - Blackout
* категорија EUROPE`S FAVOURITE ACT
- TURKEY - Emre Aydın

* ARTIST CHOISE
- Lil Wayne

* ULTIMATE LEGEND AWARD
- Sir Paul McCartney

Еве слики од настанот:

MTV+Europe+Music+Awards+2008+Show+3rLjWpisRTjl.jpg

MTV+Europe+Music+Awards+2008+Show+OpOd7HVO7oLl.jpg

MTV+Europe+Music+Awards+2008+Show+DI8R71-Al-tl.jpg

MTV+Europe+Music+Awards+2008+Show+1kj4P2S5kwjl.jpg

MTV+Europe+Music+Awards+2008+Show+3COcVI5Y1_9l.jpg

MTV+Europe+Music+Awards+2008+Show+4pF7xy71oSDl.jpg

MTV+Europe+Music+Awards+2008+Show+5exx1Bo14ZQl.jpg

MTV+Europe+Music+Awards+2008+Show+7IRNoz314A-l.jpg

MTV+Europe+Music+Awards+2008+Show+7WG5Ov9-NULl.jpg

MTV+Europe+Music+Awards+2008+Show+F5l3FFJcCYYl.jpg

MTV+Europe+Music+Awards+2008+Show+FyUn-8P7viRl.jpg

MTV+Europe+Music+Awards+2008+Show+Zea8esi3cUfl.jpg

Генерално земено, просечно издание. Имаше неколку интересни настапи, ми се допадна и сценографијата, меѓутоа имало далеку поинтересни години. Некои од наградите ми беа бесмислени како таа на Токио хотел, во конкуренција на Металика, Линкин парк итн. Не знам што стана и со категорииве, порано се знаеше најдобар пејач, пејачка, група, албум, хит. Сега ништо до тоа, се некако испревртени категории. Како и да е не беше лошо да се проследи.

Некако не сум воодушевен од оваа година. Немаше ништо посебно, се беше според мене онака колку да се одржи. Многу понепривлечно од предходните години, добар избор на делење на награди но тоа другото не толку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom