MTEL Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MALINOV.A
  • Време на започнување Време на започнување
Една педа земја сме., толку е тешко да се воспостави стабилна мрежа низ цела територија? Некогаш може да спаси живот. Кога сме кај тоа дали и како броевите за итни случаи се достапни кога се нема мрежа?

Што ти значи последната реченица? Сакаш да кажеш ни А1 ни Мтел, немаат мрежа надвор од населено место?
Mislev na brzinata, ima mreza povicite se so slab kvalitet i seckajne / mTel iznajmuva mrezata od A1 ...
Автоматски споено мислење:

Има А1 сегде мрежа надвор од населено место, ама заради оддалеченост од базните станици можи да имаш само послаб интернет, иначе повиците се супер и интернетот лета.
Ne pisav deka nema mreza voopsto ama brzinata od 400mbps na 5 sleguva ....

Vucic company izgleda ,,casti,, plus nekoj mesec od ,,godisen paket,,.
Trebase da mi istece godisniot paket deneska, no toj se obnovil na polnokj.
Imeno, na 27.11.2024 -ta uplateno godisen paket za dve brocinja pod Lyca sto trebase //360 dena// vcera na polnok da zavrsat.

Bev pred nekoj den vo city mall ,,na standot,, mtel, deckoto kulturen mi rece //otkako vide vo kompjuter// deka brojcinjava ke traat so godisniot paket do 20-ti fevruari. Spored ,,negovo iskstvo,, so drugi korisnici, odelo od denot na prevzemanje od lyca pod mtel 1 godina //vo mojot slucaj spored sms istorija, me prevzemale na 08.02.2025 vo 02:52 casot//.
Znaci vo mojot slucaj sistemot gi vodel da istecat na 20-ti fevruari.

Slicno iskustvo?

Attachments

• Screenshot_20241127-114616_Gallery.jpg
    Screenshot_20241127-114616_Gallery.jpg
    122,9 KB · Прегледи: 9
Vucic company izgleda ,,casti,, plus nekoj mesec od ,,godisen paket,,.
Trebase da mi istece godisniot paket deneska, no toj se obnovil na polnokj.
Imeno, na 27.11.2024 -ta uplateno godisen paket za dve brocinja pod Lyca sto trebase //360 dena// vcera na polnok da zavrsat.

Bev pred nekoj den vo city mall ,,na standot,, mtel, deckoto kulturen mi rece //otkako vide vo kompjuter// deka brojcinjava ke traat so godisniot paket do 20-ti fevruari. Spored ,,negovo iskstvo,, so drugi korisnici, odelo od denot na prevzemanje od lyca pod mtel 1 godina //vo mojot slucaj spored sms istorija, me prevzemale na 08.02.2025 vo 02:52 casot//.
Znaci vo mojot slucaj sistemot gi vodel da istecat na 20-ti fevruari.

Slicno iskustvo?
Koga sto e prefrlen od lyca na mTel do togash 12m./360 denovi

Дали ви стигаат ОТП кодови од Мтел дека од гугл не ми стига и од некој други страни?

Прочитај наназад, стопати повторено - нема правило, некогаш стигнува, некогаш не, и тоа важи за сите можни кодови.

Дали ви стигаат ОТП кодови од Мтел дека од гугл не ми стига и од некој други страни?
Od google(meet )ne stasuva otp ni na a1,smeniv 2 tel,za 1 mesec i ne mozam confirmation da napravam.....im pisav feedback (mi vratija deka tie isprajkaat a Operatorot ne mi ja prenesuva/distribuira porakata)

Последно уредено:
Od google(meet )ne stasuva otp ni na a1,smeniv 2 tel,za 1 mesec i ne mozam confirmation da napravam.....im pisav feedback (mi vratija deka tie isprajkaat a Operatorot ne mi ja prenesuva/distribuira porakata)
Druzhe,
Na 6 Noemvri beshe reaktiviran paketot za 2500 denari.

1. Kako vo aplikacijata da vidam do koga trae paketot?
2. Zoshto mi dava vi Internet 37.7 GB internet i istekuva za 12 denovi
3. Shto se slucuva ako vo mesecot gi potrosham tie 5 Gb ?

Fala

1000028355.jpg

Druzhe,
Na 6 Noemvri beshe reaktiviran paketot za 2500 denari.

1. Kako vo aplikacijata da vidam do koga trae paketot?
2. Zoshto mi dava vi Internet 37.7 GB internet i istekuva za 12 denovi
3. Shto se slucuva ako vo mesecot gi potrosham tie 5 Gb ?

Fala

Прегледај го приврзокот 461618
Cel soobrajkaj.go imas, po 5gb ako ne gi trosis se sobiraat vo sef ,paketot ke se obnovi posle 12 dena od 30 nanazad gi broi ....
prva obnova tie za 12 dena ili na sekoi 30 od denot na aktivirajne
Ne mozes da vidis do koga e
Ako tie na 06.11 aktiviran smetaj 360.dena
Vo prevod 01 noemvri 2026

Cel soobrajkaj.go imas, po 5gb ako ne gi trosis se sobiraat vo sef
I shto znaci vo mojov slucaj konkretno?
Pishuva 37,7 pred toa beshe 37,6.
Znaci potroshenoto go dodava.

I kako ima 37,7 a mesecen paket e 5Gb.
Toa ne razbiram.
Ili podobro receno mi e strav da ne mi recat po mesec dva, godisno se 12x5=60Gb i si gi potroshil za 6 Meseci i do kraj na godina nemas povejce ili stavi si paket ako ti treba!

Shto pishuva kaj tebe ?

I shto znaci vo mojov slucaj konkretno?
Pishuva 37,7 pred toa beshe 37,6.
Znaci potroshenoto go dodava.

I kako ima 37,7 a mesecen paket e 5Gb.
Toa ne razbiram.
Ili podobro receno mi e strav da ne mi recat po mesec dva, godisno se 12x5=60Gb i si gi potroshil za 6 Meseci i do kraj na godina nemas povejce ili stavi si paket ako ti treba!

Shto pishuva kaj tebe ?
Ne znam sto se cudis i sto e nejasno, imas na sekoi 30ndena obnova 5gb, ako ne potrosis ic imas +5,i taka sekoi obnovi ti imas mig,paket(migriran lyca-mtelmi si imal na toi datum 2,4gb,)te portirale od lyca na mTel i ti pustile vednas 5gb i tie tekovni 2,4 od lyca7,4gb stasala obnova za 30dena pak 5gb,na tie 7,4 i taka sekogas si vo + ne gi trosis site ako gi potrosis imas povici i sms data ke imas koga ke imas gb, na 30 dena ako tise malce ke aktiviras samo data+, ako i toa e malce odis na 20gb plan ako e i toa malce odis na postpejd.....

ti gledam imas 2 paketi od eks lyca i od mtel
avtomatskinsi imal 5+5 gb,
ne trebalo da aktiviras 12m paket na mtel, bidejki mtel od denot na portirajne ti pustile 12m,nivni paket(kaj mene site broevi se portirani 02/03 mesec 2025,ako jas gi aktivirav noemvri/ dekemvri gratis 3 meseci ke odat .....Vucic e dobar decko ....
koga ke si dojdis tuka instaliraj app mTel mk,, logirajse na app,na tvojot telefon kade i da si ke sledis sto se slicuva so toa sto na brojot sto e MK, stasuva 20sekundi otp kod,za log in jas na 1 app imam 4 log in broevi, site im aktiviram jas/plajkam,dopopna itn....

Ne znam sto se cudis i sto e nejasno, imas na sekoi 30ndena obnova 5gb, ako ne potrosis ic imas +5,i taka sekoi obnovi ti imas mig,paket(migriran lyca-mtelmi si imal na toi datum 2,4gb,)te portirale od lyca na mTel i ti pustile vednas 5gb i tie tekovni 2,4 od lyca7,4gb stasala obnova za 30dena pak 5gb,na tie 7,4 i taka sekogas si vo + ne gi trosis site ako gi potrosis imas povici i sms data ke imas koga ke imas gb, na 30 dena ako tise malce ke aktiviras samo data+, ako i toa e malce odis na 20gb plan ako e i toa malce odis na postpejd.....

ne trebalo da aktiviras 12m paket na mtel, bidejki mtel od denot na portirajne ti pustile 12m,nivni paket(kaj mene site broevi se portirani 02/03 mesec 2025,ako jas gi aktivirav noemvri/ dekemvri gratis 3 meseci ke odat .....Vucic e dobar decko ....
koga ke si dojdis tuka instaliraj app mTel mk,, logirajse na app,na tvojot telefon kade i da si ke sledis sto se slicuva so toa sto na brojot sto e MK, stasuva 20sekundi otp kod,za log in jas na 1 app imam 4 log in broevi, site im aktiviram jas/plajkam,dopopna itn....
Moze toa i da ne si tuka, samo vo toj moment na log in da ti go procita otp koj stasuva po sms na mtel, ako si vo zemja kade e mtel Zona, ke si muabetis bespari....na 30 dena po 1000min, voip se povicite ama se slusa odlicno....

Attachments

• Screenshot_20251123-212721.MTEL MK.png
    Screenshot_20251123-212721.MTEL MK.png
    138,6 KB · Прегледи: 7
  • Screenshot_20251123-212714.MTEL MK.png
    Screenshot_20251123-212714.MTEL MK.png
    145,8 KB · Прегледи: 7
  • Screenshot_20251123-213210.MTEL MK.png
    Screenshot_20251123-213210.MTEL MK.png
    206,4 KB · Прегледи: 7
Последно уредено:

Moze toa i da ne si tuka, samo vo toj moment na log in da ti go procita otp koj stasuva po sms na mtel, ako si vo zemja kade e mtel Zona, ke si muabetis bespari....na 30 dena po 1000min, voip se povicite ama se slusa odlicno....
Abe se javiv vo Oktomvri da prasam do koga e paketot od Lyca aktiven zatoa shto besche do 8.8.2025 platen.
Deckoto na Telefon mi vika 08.12.2025 ti zavrshuva i posle tia treba da si aktivirash nov.
Zatoa na 06.11.2025 plativne 2500denari za novi 12 Meseci.

A sega mi e nejasno i kaj vide deka imam dva paketi aktivirano?

E sega mene me buni toa shto denes sabalje pishuvashe 37,6Gb a popladne 37,7gb.
Toa go svajcam deka sum potroshil za tie nekolku saati ushte 100Mb. Shto ima i nekoja logika.

E me uplashi taa golema brojka od 37Gb zatoa shto si rekov ova budalive ostavaat da se troshi se do tie 60Gb shto se plateni kako 12x5Gb.

I zatoa ovde pishav dali stravot mi e bez prichina ili vistina.

A ti shto vikash nepotroshenite Gb od predhodniot mesec se predavaat za naredniot e isto ok i logichno AMA ne mozhi da bidi sred mesec tuku odkako ce pomini mesechniot period. Inace kako bi znaele kolku da dodadat vo naredniot mesec!
A kaj mene ochigledno e deka projksta vo razlika od nekolku chasovi porasna.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom