MSN messenger на мобилен

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
galaxy2027 напиша:
Sony Ericsson ima poddrska za gprs i na mig33 se povrzuva bez problem. Prvo treba da se simni progranmata preku wap najprvo, a potoa na nea se povrxuvas samo preku gprs so onie setinzi koi sto gi imav napishano pogore. Znaci APN znaci Access point name i tuka se pishuva internet, za se drugo ima napishano pogore. Odbiras http konekcija koga ke te prasha mig33, ova e provereno i raboti na T-mobile preku gprs na K310i.
Pa probaj.
abe probav sekako ama ne mi uklucuva.da ne treba nesto da se napravi na 122 setinzive ovie sto se?
tuka za internet mi vika deka ne mi bil aktiviran a od listava na telefoni sto e ponudena ima samo 2 tel sony ericson p800 i p900mislam(ne mi se veruva deka kaj samo 2tel od sony ericson podrzuva)
mojov e k310.pa sto da izberam???
ako znae nekoj...

jovan напиша:
abe probav sekako ama ne mi uklucuva.da ne treba nesto da se napravi na 122 setinzive ovie sto se?
tuka za internet mi vika deka ne mi bil aktiviran a od listava na telefoni sto e ponudena ima samo 2 tel sony ericson p800 i p900mislam(ne mi se veruva deka kaj samo 2tel od sony ericson podrzuva)
mojov e k310.pa sto da izberam???
ako znae nekoj...

Javi se na 122 i bitno e da ti bidi aktiven GPRS i vidi tamu vo toa menito za internet i toa aktiviraj go. Ali najprvo ti kazav, podesi wap setinzi od stranata na T-mobile i ukluci se i simni java aplikacija preku browserot na telefonot, java aplikacija za MSN. Potoa podesi setinzi za gprs kako sto ti napishav vo prethdnite postovi, tie samo so APN-internet, username: internet i pass: t-mobile i taka ukluci se na messengerot preku taa gprs konekcija.

nicotine напиша:
Најбољи месинџер за мобилен под јава што работи ти е EQO www.eqo.com можеш и скајп,мсн,јаху ова он,јас го користам веќе 5 месеци

e dobro daj kazi mi so i kako da praam

se ukluciv na gprs internet(fala im na t-mobile koj mi rekoa deka ne mozelo na mojov telefon).
fintata e najprvin na 122 na gov avtomat da izberes internet aktivacija.iako go nema tvojot telefon izberi koj bilo(jas imam k310 a izbrav p 800 pa ke ti se aktivira.
isto taka treba i nov akaunt
apn-internet
username-internet
pasword-t-mobile
i se e ok.
vlegov na web.nimbuzz.com se zaclenav i funkcionira super.
eve eden primer za 15tina otprilika min razgovor so 2kontakti na msn mi zede 2denari sto e i toa kako evtino
pa probajte.
fala na site koi ucestvuvaa(t)i mi pomognaa.
ako imate nekoe dr iskustvo slobodno napisete

jovan напиша:
vlegov na web.nimbuzz.com se zaclenav i funkcionira super.
eve eden primer za 15tina otprilika min razgovor so 2kontakti na msn mi zede 2denari sto e i toa kako evtino
pa probajte.
f

Simni ja java aplikacijata mig33 za chat na mobilen za MSN i Yahoo mislam deka e podobra od toa sto go koristis sega. Ili na pvt isprati mi broj od mobilen kade mozam da ti go ispratam aktivacioniot link preku pokana od mene za da go simnis preku mobilniot.

galaxy2027 напиша:
Simni ja java aplikacijata mig33 za chat na mobilen za MSN i Yahoo mislam deka e podobra od toa sto go koristis sega. Ili na pvt isprati mi broj od mobilen kade mozam da ti go ispratam aktivacioniot link preku pokana od mene za da go simnis preku mobilniot.

DAJTE MI I MENE TOA LINKOT,POKANA NESTO I JA SAKAM I NEKOE POOPSHIRNO OBJASNUVANJE SHO KAKO DA NAPRAAM

galaxy2027 напиша:
A, sto ne ti e jasno? Kakvo poopsirno objasnuvanje sakas?

pa kako da podesam toa stranata,kako se upotrebuva, kako e mozno ako nemam kredit da odam na net preku tel pa uste i da titkam????

PROSVETLETE ME

Coca-Cola1981 напиша:
pa kako da podesam toa stranata,kako se upotrebuva, kako e mozno ako nemam kredit da odam na net preku tel pa uste i da titkam????

PROSVETLETE ME

Za podesuvanje i slicni stvari ti pishav pogore citaj so toa sto ke aktivirash GPRS net na telefonot, prvo kazi i sto telefon imas, potoa podesuvas setinzi so username i password ako si na T-mobile, toa sto pogore go napishav vazi za na T-mobile. Treba da imas i telefon sto ti poddrzuva java aplikacii. A, za toa da titkas iako nemas kredit na telefon e spored nekoja programa koja sto e za chatuvanje preku mobilen, ne sum ja isprobal i neznam da ti kazam, ali prvata osnovna namera e da imas MSN i Yahoo chat na mobilniot, a ne da titkas preku programata. Inaku na T-mobile nemozis da se povrzis na gprs servisot na internet ako na smetkata imas pomalku od 50 denari, dodeka na Kosmofon odnapred kupuvas paket od 3Megabajti (minimalen paket), a potoa gi koristis istite, dodeka na T-mobile ne kupuvas paket so MB odnapred tuku trosis od kreditot. Taka da ako si na Kosmofon a imas kupeno pred toa paket od 3MB koj vazi 3 meseci i da go potrosis kreditot na telefonot mozis da se konektiras na net bez problem se dodeka ne gi potrosis 3te Megabajti.

galaxy2027 напиша:
Za podesuvanje i slicni stvari ti pishav pogore citaj so toa sto ke aktivirash GPRS net na telefonot, prvo kazi i sto telefon imas, potoa podesuvas setinzi so username i password ako si na T-mobile, toa sto pogore go napishav vazi za na T-mobile. Treba da imas i telefon sto ti poddrzuva java aplikacii. A, za toa da titkas iako nemas kredit na telefon e spored nekoja programa koja sto e za chatuvanje preku mobilen, ne sum ja isprobal i neznam da ti kazam, ali prvata osnovna namera e da imas MSN i Yahoo chat na mobilniot, a ne da titkas preku programata. Inaku na T-mobile nemozis da se povrzis na gprs servisot na internet ako na smetkata imas pomalku od 50 denari, dodeka na Kosmofon odnapred kupuvas paket od 3Megabajti (minimalen paket), a potoa gi koristis istite, dodeka na T-mobile ne kupuvas paket so MB odnapred tuku trosis od kreditot. Taka da ako si na Kosmofon a imas kupeno pred toa paket od 3MB koj vazi 3 meseci i da go potrosis kreditot na telefonot mozis da se konektiras na net bez problem se dodeka ne gi potrosis 3te Megabajti.

znaci vaka, imam motorola v360 na tmobile sum, imam poveke od 50 denari, ama nema setinzi za mojov na 122, sho praam? ima nesho na net da gi stavam tie ili? zasto tamu vika deka e gprsinternet ama vie me plasite so muabetite deka lazat i deka e izgor taka, a da odam u tmob, i da baram da mi podesat toj gprs net? drugo mora li da se simne direktno na tel programot, ke funkcionia li ako go simnam na komp pa da go prefrlam na tel?

e sea namestiv se taka kao sho vikate ama mi vika conection unsuccessful,try again later. a vidov gi ima tie settizi kos ho vikate za se internet da bide i na tmob na sajt najdov kaj sho kako se vnesuvaat ama nejke :(

Coca-Cola1981 напиша:
e sea namestiv se taka kao sho vikate ama mi vika conection unsuccessful,try again later. a vidov gi ima tie settizi kos ho vikate za se internet da bide i na tmob na sajt najdov kaj sho kako se vnesuvaat ama nejke :(
ne odi po to od t-mobile zs tamu ti e za wap ne za gprs probaj ko so ti pisit na temava

galaxy2027 напиша:
abe go imam ova imam i uste dve vakvi mesingeri spusteno i opera mini ama nisto ne funkcionira ne sum vlezen dosega preku nikoe od ovie aplikaciive neznam zs.

jovan напиша:
abe go imam ova imam i uste dve vakvi mesingeri spusteno i opera mini ama nisto ne funkcionira ne sum vlezen dosega preku nikoe od ovie aplikaciive neznam zs.
Аман бе друже, тебе ништо не ти функционира, ни МСН ни Опера...
Прочитај уште еднаш што ти објасниле луѓето до сега и види каде грешиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom