MSN messenger на мобилен

Член од
14 декември 2005
Мислења
130
Поени од реакции
2
jovan напиша:
компатибилен ми е тел со листава на странава најверојатно е до интернетов шо го имам
Оние подесувања што ги има на страната на Т-Мобиле се за користење на wap преку gprs. За користење само на GPRS треба да се креира нов аксес поинт: internet се одбира во телефонот data bearer: GPRS username: internet за password: t-mobile сега различни телефони имаат различно мени па така да незнам како да објаснам поинаку. За овај тип нема впишување на ип адреси, протоколи и слично, се пишува само тоа што го напишав погоре и толку. Па потоа пробај се конектираш на миг33 преку телефонот преку Gprs. Јас го користам ова и се е супер. Изгасни го/ упали го телефонот после овие подесувања. Инаку кога пробуваш да се конектираш преку тие подесувања на миг33 што ги имаш најдено на страната на Т-Мобиле да знаеш дека при секое уклучување ти зема по 5 денари затоа што имаш започнато сесија и ја заокружува на 10 килобајти. Така да ако си се уклучил/исклучил над 10 пати помножи по 5 денари и тие пари ќе ти дојдат во сметката ако си постпеид/или веќе си ги потрошил за припејд.
За сите оние кои што сакаат да го имаат миг33 на телефонот потребно е најпрво да го симнат преку њап преку гпрс (со подесувањата од страната на т-мобиле), а потоа се конектираат на него преку гпрс со подесувањата кои што ги напишав тука.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
i da mi kazis na programcevo mi vika da izberam tip na konekcija koj sum go koristel:tcp,http ili manual ima opcija
neznam koj tip treba
fala

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
abe probav so ova so vikas ti nov internet profil ama neke ne mi vleguva a so wap vleguva.
a programcevo dosega ne mi se ima konektirano.
na stranava na mig33 pisuva deka zavisi od tel i od konekcijata(internetot)
taka da kazete kako da go namestam
inaku telefonov mi e soni ericson k310i
fala

Член од
18 јули 2006
Мислења
34
Поени од реакции
0
Мислам дека к310 нема подршка за Internet GPRS, само Wap GPRS. Такa да пази се, пошто изгор им се цените (6 ден +ддв за 10 КБ).

Друго програмче што го најдов е www.nimbuzz.com

Со него може да се конектираш на MSN, GoogleTalk, Yahoo!, да праќаш неограничени пораки и да титкаш и кога немаш кредит (но ако имаш пристап на интернет).

Coca-Cola1981

uzivaj vo nepovtorliviot vkus Always CocaCola
Член од
27 јануари 2007
Мислења
417
Поени од реакции
1
redguy666 напиша:
Мислам дека к310 нема подршка за Internet GPRS, само Wap GPRS. Такa да пази се, пошто изгор им се цените (6 ден +ддв за 10 КБ).

Со него може да се конектираш на MSN, GoogleTalk, Yahoo!, да праќаш неограничени пораки и да титкаш и кога немаш кредит (но ако имаш пристап на интернет).

Aj uci me sho i kako da napraam za da do imam ova, imam motorola v360

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
redguy666 напиша:

da be bas sega bev vo t-mobile i tie taka mi kazaa deka nema podrska za internet gprs taka da nisto.
mislam deka preku wap nemozes da koristis mesinger ili ova so go imas najdeno moze???
so telefon imas ti?

Член од
18 јули 2006
Мислења
34
Поени од реакции
0
Преку browser-от на твојот телефон идеш на страната web.nimbuzz.com

Ако имаш компактибилен телефон, можеш да го симнеш java програмчето. Ако не, можеш директно преку сајтот да комуницираш.

Coca-Cola1981

Член од
27 јануари 2007
Мислења
417
Поени од реакции
1
ova gornive dva posta za mene objasnuvanje se?
a mozam li da go setiram prvo netot da mi ide preku gprs preku ona 122 sho ima setinzi za mms gprs itn.?

Член од
18 јули 2006
Мислења
34
Поени од реакции
0
Да, обавезно интернетот треба да ти е активиран и сите сетинзи да ти се подесени пред уопште да користиш било што во врска со интернет преку мобилен.

Гледај само да одбереш сетирање на Internet GPRS, а не на Wap GPRS.

Член од
14 декември 2005
Мислења
130
Поени од реакции
2
redguy666 напиша:

Sony Ericsson ima poddrska za gprs i na mig33 se povrzuva bez problem. Prvo treba da se simni progranmata preku wap najprvo, a potoa na nea se povrxuvas samo preku gprs so onie setinzi koi sto gi imav napishano pogore. Znaci APN znaci Access point name i tuka se pishuva internet, za se drugo ima napishano pogore. Odbiras http konekcija koga ke te prasha mig33, ova e provereno i raboti na T-mobile preku gprs na K310i.
Pa probaj.

Coca-Cola1981

Член од
27 јануари 2007
Мислења
417
Поени од реакции
1
abe na ova 122 mi dava nekoj setinzi ama neznam koi se odam na ona gprs sho e, a na samiot sajt barav i ne mi e bas jasno kako da protumacam koj e wap internet a koj gprs, zoato kolku sho jas znam wap e isto kako browser na komp, mozebi sum greska ama aj nekoj sho se razbira poveke neka mi kaze kako sho, ili neka vidi na tmobile za motorola v360 koj setting e toj sho mi treba i neka pise linkot
vi blagodaram odnapred
ps a kako ke mozm da odam na net ako nemam kredit za da mozam da titkam??? malku ne mi e jasno

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
galaxy2027 напиша:
Sony Ericsson ima poddrska za gprs i na mig33 se povrzuva bez problem. Prvo treba da se simni progranmata preku wap najprvo, a potoa na nea se povrxuvas samo preku gprs so onie setinzi koi sto gi imav napishano pogore. Znaci APN znaci Access point name i tuka se pishuva internet, za se drugo ima napishano pogore. Odbiras http konekcija koga ke te prasha mig33, ova e provereno i raboti na T-mobile preku gprs na K310i.
Pa probaj.
ај ке пробам ама утре немам кредит сега:)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
104
Поени од реакции
1
Најбољи месинџер за мобилен под јава што работи ти е EQO www.eqo.com можеш и скајп,мсн,јаху ова он,јас го користам веќе 5 месеци

Kajgana Shop

На врв Bottom