MSI All in One [Прашање]

• Креатор на темата Креатор на темата Filip95
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Го имам овој компјутер веќе некое време , ама никако да се распрашам дали може да се смени графичка или не како на лаптопот... се работи за овој компјутер ( http://www.itechnews.net/wp-content/uploads/2009/02/msi-wind-top-ae1900-all-in-one-for-japan.jpg ) без куќиште се у монитор... па ако некој има искуство со вакви компјутери и ако знае пред да одам да се распрашувам за графичка да знам дали може да се мења , незнам до сега ништо не ми е сменето од кога го купив , а кога го купив не прашав ко за беља :D

abe za igri se znae samo obicen kompjuter laptop ili kako tvojot ne vervam deka moze da se dograduva.
ps zato sekogas se igraat igri postari nova igra na sredna konfiguracija tesko !!!

Не е проблемот у конфигурацијата , имам РАМ 4гб ,процесор се останато си е океј , само графичката би сакал да ја сменам , затоа прашувам ако има некој искуство со вакви компјутери да ми каже дали може да се мења графичка.
Не прашувам дали е добар за игрици или не :)

Каков добар процесор (Atom и игри? :pos:) какви 4gb рам кога на тој модел што си го пишал макс. може 2gb да се стават. Нов компјутер.

Се исмејаваш на глупости а немаш везе што збориш. Повели:
http://www.balkan-ekspress.com/upload/files/8288212046.png

RAM : 4 GB Моделот на компјутерот е MSI Wind Top AE2220 идете и многу надвор од темава , ја поставив прашање што ме интересира дали може или не , а не да ми објаснувате за игрици :pos: Кој спомна тука игрици ? :tapp:

Да не рендерираш, се бавиш со 3D на компјутерот? Кога не кажуваш зошто ти треба нова карта, на сите ни асоцира дека сакаш апгрејд за да поиграш некоја нова игрица, пошто очигледно со GF 9300 неможеш ништо да направиш. И да, слаб процесор имаш.
Ај сега на прашањето. Да изгледа имаш PCIe слот, али многу ретко, посебно кај нас можеш да најдеш m карти за лаптопи и вакви машини, а и да најдеш ќе најдеш некоја слаба карта со висока, пренапумпана цена.
Најдобро седи вака со овој сега, па кога ќе присобереш пари ќе си земеш добар десктоп, многу побрз од овој компјутер сега што го имаш.

Dobro be sto tolku se obajsnuvate covekot prasa dali moze da se smeni graficka ne mu objasnuvajte zosto saka da ja smeni i sto ke pravi so nea, kazete mu dali moze ili nemoze, tolku...

Реков процесорот е океј , не е кузнаи што ама не е толку лош , да работам 3D и супер е , рендерирање се си тера како што треба , само чисто онака ме интересираше дали би можел да ја сменам и да ставам нешто појако... Ке се распрашам и по продавнициве па ќе видам..

Реков процесорот е океј , не е кузнаи што ама не е толку лош , да работам 3D и супер е , рендерирање се си тера како што треба , само чисто онака ме интересираше дали би можел да ја сменам и да ставам нешто појако... Ке се распрашам и по продавнициве па ќе видам..

Не верувам дека ќе најдеш кај нас во Македонија по продавниците. Освен да си порачаш преку Ибеј или од странство да купиш.

Се мислев и за тоа , али сепак ке проверам пошто во Трговски видов на излог го имаше скоро истиот компјутер , па ваљда и делови имаат.. ќе се распрашам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom