MS MP404 Player

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.243
Поени од реакции
962
Локација
Скопје
Неодамна го купив овој MP4 плеер во Germanos а продавачот ме информира дека многу такви се купувале деновиве па би сакал да ве информирам и јас за тоа што да очекувате од плееров доколку сакате него да го купите.

msi1zf9.jpg

Како прво, плеерот на сликата изгледа поприлично голем но всушност димензиите му се 7 см (должина) иа 3,5 см (ширина). Внатрешното мени има ужасен дизајн, има некаков крупен непознат фонт и ужасна графика. На CD-то што го добив со плеерот има некаков чуден софтвер за да зборувам преку плеерот! Нема ништо друго, нема конвертер за MTV Или AMV Клипови (само такви поддржува, во упатството пишува дека поддржува и ASF и WMV ама не е така). Има и firmware којшто нажалост е истиот што е веќе во плеерот па ако се обидете да му направите UPGRADE ќе го добиете истото мени. На веб-страницата од плеерот нема ништо ново од 2004 година!

Како и да е, има опција за слушање радио и снимање од радиото, а има и слушалки кои што се со задоволителен квалитет а има и екстерен звучник во случај да не ви се слуша на слушалките. Долго трае, околу 8 часа може да слушате, има две варијанти од 512МБ и 1ГБ, во Германос имаа само од 512МБ и тој е 2700 денари а другиот не знам. Мислам дека за парите и не може повеќе да се добие, во секој случај, ако не ви е гајле како изгледа менито (бидејќи стварно е лошо), се останато е ОК!

Ja zemav vakov isto MS miracle ali ne 404 tuku 403 i prviot mi crkna ali srekja pod garancija pa go smeniv :)

Пред некои си 2-3 месеца ми падна MP3-плееров и изгуби екран :)
Т.е не се скрши ама не гледам ништо :)

Некој што има ваков сличен плеер, да ми пише и да ми каже како да си го исклучам екстерниот звучник или евентуално ако го има упатството.

Тоше,во истиот Германос имаше Sweex MP4,со гига меморија и 1,8 инчи ЛЦД,1350 ден беше.

Не знам што ти текнало за ова чудо,навистина,за 512 мега толку скапо.
Да пишеше дека купуваш,два ги иам дома :)

mozelo da kupis mp4 od AMC za 3400denari so 2gb memorija + slot za memoriska karticka, 1.3 megapixel kamera, 2 zvucnika, 2,4" incen lcd ekran........ a ima i poevtini

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom