МПО му се придружи на грчкото лоби во САД

• Креатор на темата Креатор на темата R.Haradinaj
  • Време на започнување Време на започнување
Аз ште забегна в офтопик оште повече. Не само, че ми прави впечатление, ами направо ми избоде очите, че нито един Албанец в този форум не ме нарече татарин, никој не обиди Б'лгарија, а дори много албанци заштитиха Б'лгарија тук. Изклјучвам нормалните македонци тук, като Струмикс, които се изказват обективно и смислено. Албанци пишат полижителни нешта за Б'лгарија, а македонци - отрицателни.:uvo: Има нјакој тук които даже по репутација са в култ, само заштото обиждат б'лгарите. Пак ви питам, на езика ми залепна вече, зашто обиждате Б'лгарија? Заради танковете, признаването или заради подкрепата за ЕС и НАТО?

штаслива Новата 2008 година!:smir:

нито един Албанец в този форум не ме нарече Татарин, никој не обиди Б'лгарија, а дори много албанци заштитиха Б'лгарија тук.Заради танковете, признаването или заради подкрепата за ЕС и НАТО?
Моментот кога ќе престанете да го негирате нашето постоење ние ќе станеме збратимени држави, а не мајка и ќерка или мајка и син како викате вие. А сега за сега јас не ве мразам и ве почитувам, ама ми пречат вашите убедувања дека сум нешто за што јас не сум и ниту се чувствувам дека сум. Исто оф топик. Среќни празници и на тебе и се надевам дека се ќе биде подобро во 2008. :smir::smir:

Струмиксе, да се в'рнем на темата, това трјабва да ни е јасно. Това че сме две различни д'ржави, две нации, нјама спор. Така е. Но има нешто, което ни прави по-близки от всички наши с'седи. Не искам да кажа че е нација или език. Но има нешто дето ни прави близки, другари... Зашто го криеме? Зашто не сме просто пријатели? Не може ли две д'ржави да са пријатели?:wink:

Срекна Нова година!:smir:

Струмиксе, да се в'рнем на темата, това трјабва да ни е јасно. Това че сме две различни д'ржави, две нации, нјама спор. Така е. Но има нешто, което ни прави по-близки от всички наши с'седи. Не искам да кажа че е нација или език. Но има нешто дето ни прави близки, другари... Зашто го криеме? Зашто не сме просто пријатели? Не може ли две д'ржави да са пријатели?:wink:

Срекна Нова година!:smir:

Признај ми ја нацијата, јазикот, црквата и признај ми ја ИСТОРИЈАТА И МОЈОТ ИДЕНТИТЕТ па ќе бидеме пријатели.....

Значи не сакам да ме викаш бугар ,сакам македонец да ме викаш,црквата македонска,јазикот македонски и ПРИЗНАЈ МИ ЈА НАРОДНОСТА И ИСТОРИЈАТА..

И ќе бидеме пријатели ОК?

Признај ми ја нацијата, јазикот, црквата и признај ми ја ИСТОРИЈАТА И МОЈОТ ИДЕНТИТЕТ па ќе бидеме пријатели.....

Значи не сакам да ме викаш бугар ,сакам македонец да ме викаш,црквата македонска,јазикот македонски и ПРИЗНАЈ МИ ЈА НАРОДНОСТА И ИСТОРИЈАТА..

И ќе бидеме пријатели ОК?
E Strumiks,

Nali prvi vo svetot ve priznavme ? :wink:
Vo diplomaciata se priznavat samu drjavite i nishto drugo ... :wink:

Inaku, kako sakash Bugarija da gi priznae site tia raboti ? So nekakav dekret ili shto ?

Odnosno istoriata, prvo vie se razberete pomegu vas za koja tochno istorija barate priznavanje, zoshtoto mnogo ze da se menuva vo posledno vreme ....

Da ste jivi i zdrave vo Novata 2008 ! :helou:

E Strumiks,

Nali prvi vo svetot ve priznavme ? :wink:
Vo diplomaciata se priznavat samu drjavite i nishto drugo ... :wink:

Inaku, kako sakash Bugarija da gi priznae site tia raboti ? So nekakav dekret ili shto ?

Odnosno istoriata, prvo vie se razberete pomegu vas za koja tochno istorija barate priznavanje, soshtoto mnogo ze da se menuva vo posledno vreme ....

Da ste jivi i zdrave vo Novata 2008 ! :helou:

Јас не зборувам за името..

Зборувам за Нацијата не сакам да ме викаш бугарин сакам да ме викаш македонец..

Не сакам јазикот да ми го негираш , јас имам свој јазик тоа е македонски јазик

Има, има доста за признавање само ај ти како и секогаш се правиш наудрен...

vo tetovskiot region i makedoncite zboruvaat na cist srpski jazik kolku za da te informiram isto i vo kumanovo zboruvaat na srpski ili pak vo istocna makedonia na bugarski znaci toa se dosljaci
spored tebe
Мешаш дијалекти со јазици.Можеше некој попаметен одговор да напишиш.

Јас не зборувам за името..

Зборувам за Нацијата не сакам да ме викаш бугарин сакам да ме викаш македонец..

Не сакам јазикот да ми го негираш , јас имам свој јазик тоа е македонски јазик

Има, има досnа за признавање само ај ти како и секогаш се правиш наудрен...
Jaz lichno nikogash ne sam ti vikal Bugarin, nito jazikot ti Bugarski ! :helou:

No kak Republica Bugarija moje da gi priznae MK nacijata i jazikot ? Ne sum slushnal vo megunarodnoto pravo da se pravi vaka ! :toe:
Eve naprimer ni Germancite sakat priznavanje od nas, ni nie od niv ....

zar ne e golem brojot na tie sto zemaa bugarski drzavjanstva i sto se deklarirat kako bugari.i ne samo obicni gragani tuku i vrni politicari od zemjava poranesni premieri i taka natamu ili toa ne e dovolno

Исто како и косоварите шо земаат македонски државјанства и се “декларираат“ како Македонци!!!

zar ne e golem brojot na tie sto zemaa bugarski drzavjanstva i sto se deklarirat kako bugari

иди пред амбасада да видиш колку од брачата ти чекаат ред...мој пријател од софија ми кажа дека албанци се женат со бугарки за пасош...

тоа со пасошите е толку провидно што да ти кажам..13 000 од македонија за 5 години(и ова е непроерено) и уште толку од Молдавија плус од Србија Русија и кај ти не...

времињата ке се подобрат визите ке паднат...

Хм

иди пред амбасада да видиш колку од брачата ти чекаат ред...мој пријател од софија ми кажа дека албанци се женат со бугарки за пасош...

Да бе, а но мој пријател пријателјат му каза, дека... Еј аланколу, ама и кај нас сватбата не значи директен бугарски пасош, пак ја има процедурата, но по-кратка. А инак кај нас во Софија доде македонец од Тетово, кој јасно си кажува дека го зима пасошот зошто македонските партии и сите македонци ги остали тетовчани на - вие знате кој, да се не обидат неки форумджии. И човекот кажува дека засега двете му деца и жената ке бидат во Бугарија и ке се учат и двете тука, а он ке седи тамо докато може, зошто кажува самијат да е јасно да такозванија "соживот" е п'лна измислица.

За МПО - значи пак кажувам, дека они су створили толку добро за РМ, колку сите форумджи со глупостите и фалц-национализма си нема да створат за 10 живота. И во таја врзка се сетив шо ми кажува тетовчанинот - "Големи комити су сите во Скопие, ама кога дојдат кај Тетово - само чутанье и смирен поглед. Се радват на секоја полицијска акција, а не знајат шо става со нас подир то".

Да бе, а но мој пријател пријателјат му каза, дека... Еј аланколу, ама и кај нас сватбата не значи директен бугарски пасош, пак ја има процедурата, но по-кратка. А инак кај нас во Софија доде македонец од Тетово, кој јасно си кажува дека го зима пасошот зошто македонските партии и сите македонци ги остали тетовчани на - вие знате кој, да се не обидат неки форумджии. И човекот кажува дека засега двете му деца и жената ке бидат во Бугарија и ке се учат и двете тука, а он ке седи тамо докато може, зошто кажува самијат да е јасно да такозванија "соживот" е п'лна измислица.

За МПО - значи пак кажувам, дека они су створили толку добро за РМ, колку сите форумджи со глупостите и фалц-национализма си нема да створат за 10 живота. И во таја врзка се сетив шо ми кажува тетовчанинот - "Големи комити су сите во Скопие, ама кога дојдат кај Тетово - само чутанье и смирен поглед. Се радват на секоја полицијска акција, а не знајат шо става со нас подир то".

Абе торбо татарска.
Много си обичаш да лжеш.Јас имам роднини во Тетово и сигурно дека не се тепаат за бугарски пасош.Значи на другите можеш да им ги продаваш овие финти ама на мене неможеш:icon_cool.

А верувај дека се покажавме и ние во Тетово, а и богами во Бродец:wink:.
Него виделих сме ваши Блгарски Корифеи на Градски стадион.Завршија со дупнати глави.Кажи им следниот пат кога ќе доаѓаат нека понесат кациги со себе:icon_cool.

МПО е нај старата и автентична македонска организација в Северна Америка с над сто годишна историја.Докато големите патриоти на този форум служеха в југославската народна армија и се к'лнјаха в вечна вјарност на Тито МПО заштитаваше македнската кауза.К'де бјахте вие југо реликви когато ја имаше МПО?Не ви се чуваше древнија гласец допреди 17 години

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom