Во оваа верзија решен е проблемот со chat-от. Последните неколку подверзии правеа проблеми при отварање на два и повеќе контакта, ама повеќе тој проблем го нема.Порано користев различни броусери за истовремено јас и брат ми да бидеме вклучени на фб и други профили, ама сега го открив profile browsing на Chrome, и го користам само него со повеќе профили.
Пробај да четуваш на Фејсбук со Мозила. Тешко е
Мноооогу е побавна од Chrome, како во вклучување на програмата така и во вчитување на страниците.
https://developer.mozilla.org/en/Build_DocumentationТотален офтопик: некој да ми објасни како да го компајлирам сорс кодот во Убунту за Мозилата? Фала.
Многу точни резултати.Ај не зборувај така... Прво зачисти си од вируси и такви работи. Фајрфокс на пентиум 4, тие од пред 5-6 години, со 512 рам се пушта за 2 секунди. Проверено.
Фајрфокс најмногу шо ми има земено се 300 МБ рам, и тоа неколку саати бил пуштен а за тоа време се извртени едно 40-50 таба. Шо сакаш. ако поделиш фајрфокс малку троши. Реално гледано само Опера троши помалку.
Ела на хром отвори 10 таба уште тогаш цела меморија ќе ти ја собери.
А за ЦПУ искористување. Ај не треси, FF троши најмалку споредено со другите.
Еве види овде и овде.
Тука ако сакаш да продолжиш со дискусијава, кој е поарен или полош, цитирај ме во [thread=48188]оваа тема[/thread].