MOVE - OTT стриминг платформа - MTEL - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата MALINOV.A
  • Време на започнување Време на започнување
Во Црна Гора на Move TV читам во листата тв канали имаат и неколку 4К тв канали. Што интернет нудат во Црна Гора па да си дозволат 4К канали?

Кај нас 4К воопшто на било кој оператор ќе дочекаат некој идни генерации а и прашање и тогаш дали ќе има.
Na optika najverojatno im se tie 4k kanali

Транскодирани се тие канали со намален битрејт. RAW стрим ретко кој може да понуди. 10-15 mbps се и помалку.

Ова е се чисти UHD канали, плус BT во atmos..

feb32063cb4b397e10a38f929a807d07.jpg

8ae496155bce66a1e8aa21e9a4745c42.jpg

Последно уредено:
Na optika najverojatno im se tie 4k kanali
Не е проблем за гледање 4К канали. Јас сум на жица docsis 50Mb/s.
Проблем е до операторите што немаат техника за репродукција на 4К канали.
IMG_20231107_123832.jpg

Ова оди со 50 Fps. Значи нет брзината сосем задоволува, битен е и телевизорот.

Последно уредено:
Како е квалитетот на каналите? Колкав битрејт?

Што филмови и серии има во L понудата, знае некој?

Има некој понови или се се стари филмови?
И дали се со македонски или српски превод?

Дали има некој што не ја користи апликацијата за ТВ да ми ја даде да ја делиме ќе му платам.

Kај нас Телеком Србија први вовеле ресивери со Android tv. Го воведоа месецов и во Црна Гора а треба да го воведат и во Босна, Србија.

Направиле МTEL Македонија и видео упатство за MOVE.

Kај нас Телеком Србија први вовеле ресивери со Android tv. Го воведоа месецов и во Црна Гора а треба да го воведат и во Босна, Србија.

Направиле МTEL Македонија и видео упатство за MOVE.

Ги изедоа ТОТАЛ ТВ со MOVE TV. Имаат многу канали и уште ќе додаваат. Тотал Тв стагнира ништо ново нема од канали.

Ги изедоа ТОТАЛ ТВ со MOVE TV. Имаат многу канали и уште ќе додаваат. Тотал Тв стагнира ништо ново нема од канали.
МTEL многу српски канали. Барем во Македонија на Superstar нивните канали да понудеа титлови и на македонски јазик.

МTEL многу српски канали. Барем во Македонија на Superstar нивните канали да понудеа титлови и на македонски јазик.

Nova S na total nudi makedonski prevod
Автоматски споено мислење:

Ama nema nisto na nea superstar se bolje a msat ja imaat i una tv i eurocinema i hbo i cinemaxx so se plakjaat kaj total

Ama nema nisto na nea superstar se bolje a msat ja imaat i una tv i eurocinema i hbo i cinemaxx so se plakjaat kaj total
Да знам за Nova S ама и Superstar нудат добра интересна програма и зошто да нема македонски јазик титлови.

Да знам за Nova S ама и Superstar нудат добра интересна програма и зошто да нема македонски јазик титлови.
Тотал Тв пак ја каличе претплатата за 100 денари од Јануари. Move TV ќе ги изеде за 399 денари многу канали и на многу уреди. Готови се Тотал . Претераа Телма И канал5 ги нема.

Тотал Тв пак ја каличе претплатата за 100 денари од Јануари. Move TV ќе ги изеде за 399 денари многу канали и на многу уреди. Готови се Тотал . Претераа Телма И канал5 ги нема.
Тотал Тв ја тресе УЈП не е ни чудо да се затвори.

Не е проблем за гледање 4К канали. Јас сум на жица docsis 50Mb/s.
Проблем е до операторите што немаат техника за репродукција на 4К канали.

Ова оди со 50 Fps. Значи нет брзината сосем задоволува, битен е и телевизорот.
Koja lista koristiš za ovoj kanal ako moži da mi pratiš?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom