Motorola Moto X - новото чедо на татко Google и мајка Motorola

• Креатор на темата Креатор на темата jovankrstevski1
  • Време на започнување Време на започнување
Лесно е, ако гоогле го отпимизира аднроидот макисмално ќе испадне дека до сега што продале милиони милиони телефони го правеле намерно само да им земаат пари на народот. Тоа значи дека с5 треб да биде на дуал кор?

Може да има некакви подобрувања но кернелот е тој. Нот респондинг секогаш било, а и секогаш ќе биде тука.

Изгледа не се разбираш многу во ова.
Андроид е Open source, компаниите сами си го земаат и го изменуваат, додаваат многу работи во него. Затоа и на премиум телефоните знае неретко да лагира.

Нексусот е на stock андроид, затоа работи многу добро.

Лесно е, ако гоогле го отпимизира аднроидот макисмално ќе испадне дека до сега што продале милиони милиони телефони го правеле намерно само да им земаат пари на народот. Тоа значи дека с5 треб да биде на дуал кор?

Може да има некакви подобрувања но кернелот е тој. Нот респондинг секогаш било, а и секогаш ќе биде тука.

Kje bide pooptimiziran kade kade, mozda ne sovrsen no kje bide mn podobar od segasniot inacebrad naredno sto ke zeam ke bide lumia for sure ova androidov e krsh i ne trolam ;)

Изгледа не се разбираш многу во ова.
Андроид е Open source, компаниите сами си го земаат и го изменуваат, додаваат многу работи во него. Затоа и на премиум телефоните знае неретко да лагира.

Нексусот е на stock андроид, затоа работи многу добро.

Имам си некое почетно разбрирање....
--- надополнето: 16 јули 2013 во 20:25 ---
Kje bide pooptimiziran kade kade, mozda ne sovrsen no kje bide mn podobar od segasniot inacebrad naredno sto ke zeam ke bide lumia for sure ova androidov e krsh i ne trolam ;)

Сигурно ќе има некоја оптимизација.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Моќта на процесорите за мобилни вртоглаво се зголемува во последниве 3 години, а на колку реално апликации ке го искористите полниот потенцијал на процесорот? на 3 понови игри? Во реалноста само не палат со бројки, спецификации и бенчмаркови.Односно сите производители се фалат со тоа на кој му е поголем, иако во спалната соба и некој со помала должина може многу подобро да се покаже и да го задоволи корисникот :) Многу побитна ми е разликата помеѓу 1 и 2 гига рам отколку тоа дали е 1.4 квад кор или 1.7 дуал кор.

А бе дали е дуал -кор или квад-кор тоа нема никаква разлика тоа исто како да се каже интел процесор i3 со 3.0 Ghz и i5 со 2.6 Ghz ;) туку побитно е РАМ да е повеќе да не лагува и внатрешна меморија поради повеќе апликации бидејќи тоа е ТЕЛЕФОН а не ПЦ-то .

А бе дали е дуал -кор или квад-кор тоа нема никаква разлика тоа исто како да се каже интел процесор i3 со 3.0 Ghz и i5 со 2.6 Ghz ;) туку побитно е РАМ да е повеќе да не лагува и внатрешна меморија поради повеќе апликации бидејќи тоа е ТЕЛЕФОН а не ПЦ-то .
Па и не ти е баш добра споредбата :), i5 ката е далеку подобар од i3, па уште ако е и К...
Инаку новиов моторола е многу убав на изглед, а не се ни сомневам дека ќе биде супер телефон.

Sent from my Nexus

Па и не ти е баш добра споредбата :), i5 ката е далеку подобар од i3, па уште ако е и К...
Инаку новиов моторола е многу убав на изглед, а не се ни сомневам дека ќе биде супер телефон.

Sent from my Nexus
Ма тоа знам за интел ама зборувам за смартфон кое нема никаков ефект дали е дуал-кор или квад-кор во прашање е разликата на гигахерци и најди некое спордеба :)
Инаку моторола сигурно ќе биде супер смартфон ама дали во МК ќе биде популарна името моторола како токи-воки ме потсетува :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk 2

http://www.gsmarena.com/motorola_x_press_image_and_specifications_leak-news-6423.php
Google did it again!
Како што можевте да прочитате, резултатите од перформансите се импресивни (19000 на Антуту). Подобар е од Нексус 4 кој сеуште се смета за best buy, а чудово постигнува подобри резултати со ''послаб'' процесор и две јадра помалку. Сето она што Самсунг,HTC, Apple... се трудеа да не убедат во последните 5 години им падна во вода. Поголеми бројки на хартија не значат и подобри резултати. А со конкурентна цена од 250 долари комплетно ги става во сенка дури и ефтините кинески копии. Уште и камерата да биде добра и да најават редовни апдејти и мислам дека го имам мојот следен миленик.

Муабетот е следен, за ова се расправав и со другар.

Ми вика HTC One, бил најдобар....ја му викам, ок најдобар е, е сега прашање до тебе, што е подобро, Ферари од 300.000 евра, или Бугати од 1.000.000? искрено, што може One, а неможе (ѕверот од телефон за парите) Nexus 4, па дури еве и Moto X кога ќе излезе? било кој од овие 2 телефона, би бил оверкил за 95% од корисниците, а далеку од недоволно брз или нешто слично. Луѓето забораваат дека кога ќе дојдеш до еден стадиум, како сега што се да речеме десктоп процесорите, придобивките се минорни, и не вреди да се фрла пари во 95% од ситуациите, е на ист степен се дојдени и телефоните од уште пред година дена и повеќе..

moto x nema ni da go ima na nas pazar najverovatno osven po mobilarive ako se obidat da go donesat

Муабетот е следен, за ова се расправав и со другар.

Ми вика HTC One, бил најдобар....ја му викам, ок најдобар е, е сега прашање до тебе, што е подобро, Ферари од 300.000 евра, или Бугати од 1.000.000? искрено, што може One, а неможе (ѕверот од телефон за парите) Nexus 4, па дури еве и Moto X кога ќе излезе? било кој од овие 2 телефона, би бил оверкил за 95% од корисниците, а далеку од недоволно брз или нешто слично. Луѓето забораваат дека кога ќе дојдеш до еден стадиум, како сега што се да речеме десктоп процесорите, придобивките се минорни, и не вреди да се фрла пари во 95% од ситуациите, е на ист степен се дојдени и телефоните од уште пред година дена и повеќе..
Тоа е муабетот што го правам и на други форуми и на други теми од овој форум. Луѓе се летаат по спецификации и имиња и точно е, HTC, Samsung i Apple ги имаат најдобрите телефони моментално но мене ми треба best buy производ за нормална секојдневна употреба, а не производ кој ке биде најдобар и ке чини 700 евра. Цена која и богатите странци сметаат дека е скапа, а кај нас со 200 евра плата па да не зборам. Да купам ipad од пред година дена за 500 долари или да купам Гугл Нексус 7 2 за 200 долари со фантастичен квалитет. Мислам дека е јасно која е бест бај опција

Инаку сметам дека тешко дека ке дојде кај нас во догледно време. Ако предизвика бум како што очекувам тешко дека ке стигне до крајот на 2013

moe mislenje. Ne vikam so sigunost deka kje e taka. Kje vidime.

Нема врска ова,секој телефон го донесоа,па овој да не можат да го донесат.
Но сепак мислам дека и овој нема да може да го засени Нексус 4.Секако зависи тоа многу и од цената,но за 300 еура да добиеш телефон како Нексус,е ова мислев дека никогаш нема да се случи.Ама ете имало Господ,го нарачав и моментално сум на него.
Да ми дадат сеа моментално 1000 еура и Ајфон 5,би го одбил глатко,макар ме сметале и за лудак :)

http://www.gsmarena.com/moto_x_camera_specs_leak_10mp_with_1080p_capturing_at_60_fps-news-6490.php
Камерата ке биде со големина на пиксел од 1.4 микрони (нешто помеѓу С4 и HTC One) и ке снима 1080p со 60 фрејма во секунда- прв ваков смартфон до сега.
Tелефонов или ке биде лудило за парите, или најпомпезно најавуваното разочарување

Нема врска ова,секој телефон го донесоа,па овој да не можат да го донесат.
Но сепак мислам дека и овој нема да може да го засени Нексус 4.Секако зависи тоа многу и од цената,но за 300 еура да добиеш телефон како Нексус,е ова мислев дека никогаш нема да се случи.Ама ете имало Господ,го нарачав и моментално сум на него.
Да ми дадат сеа моментално 1000 еура и Ајфон 5,би го одбил глатко,макар ме сметале и за лудак :)

Ке го донесат ама кога? Нексусот го донесоа по една година ако не се лажам, тоа горе што пишав е најоптимистичкото можно гледиште. А за цената не заборавај дека Нексусите ги изработуваат други фирми, а сега Гугл го има главниот збор. Ако рече ке заработуваме само по 50 долари од телефон(останатите телефони ги чинат 200 долари ги продаваат за 500) и нема да трошиме пари за маркетинг, тоа е тоа. така и ке биде. Додека на Самсунг и на ЛГ не можеа многу да им влијаат. А пари ке прават и од customize-ирање на телефонот(меморија,боја,материјал...) By the way, Мото X вади подобри резултати на бенчмарковите од Нексус 4

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom