Монтевидео, Бог те видео (Онлајн)

• Креатор на темата Креатор на темата mALEFACTOr
  • Време на започнување Време на започнување

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
Локација
Frankfurt
Веб-сајт
www.iluzionist.com.mk
Montevideo-Bog-te-video-montevideo-m.jpg
"Монтевидео, Бог те видео!" Е српски филм снимен 2010 година. Ова е режисерско деби на српскиот актер Драган Бјелогрлиќ, сценарио на Срѓан Драгојевиќ и Ранка Божиќ. Сценариото е напишано според истоимената книга на спортски новинар Владимир Станковиќ, кој зборува за оформувањето и голем успех на националниот тим на Кралството Југославија (кој го состоеле играчи од Србија) на Светско првенство во фудбал во Уругвај во 1930 годин

Го гледав пред три месеца со другарка и заспав на пола филм, не ми беше по кејф некако.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ме нервира, многу е холивудски направен.

Ja bih do kraja zhivota chistio cipele, samo da oni ode u Montevideo.

Го глеав коа излезе на ДВД, многу ми се допадна да ти кажам ! И се сложувам со ime за холивудскиот стил, и се што е поново од српска кинематографија е такво, го загубија оноа „нивното“ ако ме сфаќате шт осакам да кажам. Голем љубител сум на нивната кинематографија и ја сметам за втора во Европа(посебно за комедии) , после Француската :)

Мене па ми се свиѓаше филмот.Не нешто посебно ама па мора ли да биде посебно за да ми се свиѓа..

Average направен за толку добра приказна.

Одличен филм. А што има везе што има холивудски шмек? Па да останат со кинематографијата од Ране? Се подобруваат и тоа како...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
многу јак филм. според мене добро е што не е уште еден филм каде што вонземјаните убиваат се живо и диво на земјата -.- приказната е супер а обработката уште подобра.

во моментов се снима втор дел во уругвај и исто така се очекува да е добар како овој ;)

Back
На врв Bottom