Момчето што гледа без очи

• Креатор на темата Креатор на темата ^Exotic^
  • Време на започнување Време на започнување

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.061
Во темава станува збор за Бен, момче кое е вистински феномен.Тој на свои 3 години поради рак го губи видот и му ги вадат очите.Потоа после неколку години тој развива способност која го прави единствен во светот.Тој всушност гледа без да ги користи очите.Со методот ехо-локација тој со одзвукот кој го прават предметите ги лоцира и знае за што станува збор.Тој може да игра видео игри, да вози велосипед и ролери користејќи ја ехо-локацијата.Можеби некој од вас го гледал документарецот за него, а за останатите еве го линкот:

http://video.google.com/videoplay?docid=-4498316499158278508

стварно чудно...се наежив...

иначе може е тоа плус за човештвото, еволуција и такви ствари....

стварно незнам....

Нешто слично како девојчето од Русија, само што она има рендгенски вид.

ај ќе го гледам утре видеово...

Нешто слично како девојчето од Русија, само што она има рендгенски вид.

Тоа е поинакво.Тоа има очи и гледа низ телото и препознава болести.А Бен нема очи а сепак гледа.И мислам дека како тоа девојче имало уште 5 во светот.

Во темава станува збор за Бен, момче кое е вистински феномен.Тој на свои 3 години поради рак го губи видот и му ги вадат очите.Потоа после неколку години тој развива способност која го прави единствен во светот.Тој всушност гледа без да ги користи очите.Со методот ехо-локација тој со одзвукот кој го прават предметите ги лоцира и знае за што станува збор.Тој може да игра видео игри, да вози велосипед и ролери користејќи ја ехо-локацијата.Можеби некој од вас го гледал документарецот за него, а за останатите еве го линкот:

http://video.google.com/videoplay?docid=-4498316499158278508

ме интересира како може да игра видео игри користејќи метод на ехо - локација?
кога прв пат го гледав филмот Daredevil, неговата способност за ехо-локација ми изгледаше нереална, ама од x примери на овој феномен во светот гледам дека е мн реална работа..
со тренинзи ехо-локацијата би можела значително да им го олесни животот на слепите луѓе..

ме интересира како може да игра видео игри користејќи метод на ехо - локација?
кога прв пат го гледав филмот Daredevil, неговата способност за ехо-локација ми изгледаше нереална, ама од x примери на овој феномен во светот гледам дека е мн реална работа..
со тренинзи ехо-локацијата би можела значително да им го олесни животот на слепите луѓе..

Да ти кажам, во сета оваа работа ова ми е најчудно.Ајде со другите предмети со ехо-локација успева, ама како на пример некој лик од игра може да направи ехо-локација кога Бен ќе кликне со устата?Тоа ми е чудно.Тој ќе добие одзвук од екранот, или од самата конзола ама не и од ликот во играта.Како и да е, детево е цар.Воопшто не се чувствува како слеп, дури и одбива да носи бел стап.Што ќе му е кога може да оди по улица и без него:)

Многу добар документарец. Кога се сака, се се може, тоа го докажува малиот. Браво!

Gleav dokumentarec vcera stvarno neverojatno momce..
a stvarno me cudi kako moze da igra video igri ? ? :vozbud::vozbud:

Vcera koa gleav igrashe so brat mu i go pobedi ...kako taka ?:toe:

a dajte link ili klip ako ima za toa devojce od Rusija ..

Интересно... само ова за играта стварно не држи вода :toe:

Абе разбирам одзвух на баскетот ама на гемчето :uvo:

И овој гледа или само се ориентира.

детево е закон, го изгледав цел клип и уште не ми се верува
дури и неможеш да го излажеш што предмет има до него

Toa so devojceto e laga go davaa na Discovery , majka i go navela devojceto demek ima nekoja nadcovecka sila samo za popularnost. Ja testiraa naunici i na krajot priznaa i taa i majka i deka bilo laga :toe:

ОмГ, брао за детето ама леле колку се наежив кога си ги ставаше очите (лажните) :icon_conf А иначе што знам, можно е, се раѓаат секакви феномени...:raz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom