Момче/девојка кој/а се уште ја/го сакате?

Мислев да имав таков што не почнав врска со него, па ми беше криво неколку месеци потоа, зашто бев недопирлива за него (така се поставив криејќи ги своите чувства) Но подоцна кога видов каков е воопшто не ми е жал...Боље што не сум се плеткала со него, искочи да не е тоа што мислев...

Мислев да имав таков што не почнав врска со него, па ми беше криво неколку месеци потоа, зашто бев недопирлива за него (така се поставив криејќи ги своите чувства) Но подоцна кога видов каков е воопшто не ми е жал...Боље што не сум се плеткала со него, искочи да не е тоа што мислев...
Генерално ова се случува кај многу луѓе. Моментот е “што ќе беше, ако беше“, “што ако успееше„ и слично. Голем дел од луѓето го мешаат тоа со непреболување или љубов. А не е.
За нешто што не успеало никогаш не сум помислила дека е нешто непреболено или дека имам уште чувства. Ако требало да успее, ќе успеало. Некогаш и ќе успее, а пак нема да биде љубов, туку практичност. Генерално многу се мешаат тие поими.
Има мал процент на исклучоци (ретки ептен) кога стварно било голема љубов, ама отишла у неповрат.

Имам напишано на темава еднаш, ќе кажам пак - ако не успеало, не требало да успее. Нема потреба од беспотребно романтизирање на завршени работи.

Имам напишано на темава еднаш, ќе кажам пак - ако не успеало, не требало да успее. Нема потреба од беспотребно романтизирање на завршени работи.

Многу убаво кажано, истото го мислам и јас.Но постојат многу кои живеат во илузии и надеж да нешто ќе биде со неа/него. И така со години, и никој не може ради таа неостварена желба да им се приближи..Најубаво е кога гледаш дека ништо не се остварува во рок од неколку месеци, па да баталиш, и се тргнеш од таа особа.
Ако не успева има и зашто е подобро да не сте заедно. Причината ќе ја дознаеш покасно, ќе ти стане јасно зашто не успеало и не требало никогаш да успее да бидете заедно.

Немам некој кој не сум била со него, а сеуште да го сакам. Ако ништо не испаднало, сум се ладела доста брзо. Не сум си ја тупела главата со „Леле, зашто не ме сака?“... Можеби сум помислила на тоа што би било, ама не си фантазирам многу многу ако знам дека нема шанси.

Меѓутоа има некој со кој сум била и уште го сакам. Ама не на љубовен начин. Едноставно, како личност. Сме поминале многу работи, и ми бил основа за се` што знам за врските и љубовта. И секогаш бил фер према мене и ме има научено на многу работи. Не верувам дека некогаш ќе го заборавам или ќе престанам да го сакам. Едно време мислев дека има шанси да се залажувам сама себеси и дека всушност го сакам на љубовен начин, ама се видовме после долго време и ми се потвди дека не сум се залажувала и дека сепак го гледам само како пријател. Сакам да е дел од мојот живот затоа што мислам дека е многу добар човек. Се надевам ќе си најде некоја и ќе биде среќен како јас што сум.

Првата девојка.Сеуште на скришно место си чувам мала слика од неа и си ја погледнувам,се присеќавам на убавите спомени од време на време:).Иако поминаа скоро три години сеуште не ми згаснале целосно чувствата спрема неа.Ваљда пошто се разделивме против наша волја.

Анита, иначе ми беше професорка по германски:love:, се важит? Ех бе шо ти значит љубов невозвратена:ROFLMAO:

Беше во погрешно време.
Толку.

Е,и мојата беше во погрешно време.
Тинејџерски години.
:tapp:

Годинава ја имав најубавата врска досега, каде што сум се осеќала најисполнето, најсакано, најзаљубено, почитувано нонстоп бевме заедно и делевме се, ама ипак заврши. Искрено криво ми е многу.
Се' уште ме боли, не ми е сеедно... Ќе помине, ваљда... :noze:

деца ко бевме мастики му купував..многу други одбив во годините али никогаш не им кажав дека ја сакам... летово се омажи за дечкому...се надевам постои друга личност на планетава за мене и дека таа беше само илузија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom