Молитва за душманите

• Креатор на темата Креатор на темата Cool Hand Luke
  • Време на започнување Време на започнување
Bese ednas eden vaiz,koj koga god bi se kacil na minber,bi pocnal da moli za ulicnite tepaci i razbojnici i dova za niv da upatuva.
Gi kreval racete,ucejki: "Gospodaru,smiluvaj im se na losite i na razbojnicite"
Za vernicite nisto ne ucel.Cela dova mu bila za poganite.
Taka ednas nekoj mu rekol: "Toa sto go pravis,ne e bas voobicaeno,dova za zabludeni,ne ti e bas dobra postapka."
Toj na toa mu odgovori: "Jas od niv gledam poseben hair (dobro) Zatoa i ucam za niv dova.
Tie pravat tolku loso,tolkav zulum i kriminal,na toj nacin da od zlo me gonat kon dobro.
Koga god me zaokupira dunjaluk (ovoj svet),jas od niv dobivam udarci i bodezi koi me osvestuvaat.
Pa,volcite se tie koi me vrakjaat na dzade (glavni pat).

Posto tie se pricina (sebab) za moeto dobro,dova za niv,o ti razboriti,mi postanuva obaveza.
Allahoviot rob mu se obrakja na Hakka i se zali na bodezite i bolkite koi go snasle,stotina jadikovanja Mu iznesuva.
Allah na toa mu odgovara: Makata i bolkata vo konecnicata te pravat poveke skrusen i poveke cvrst.
Se somnevam vo ni'metot (blagodetite) koi te odvrakaat od nasata vrata,koja te pravi oddalecen i proteran.
Vo sustina,sekoj tvoj dusman tvoj e derman (lek),tvoja vlastita alhemija,za tebe korisen i za tebe delotvoren.
Ti od nego begas i baras Allahova zastita i vnimanie,
a vistina e kako tvoite prijateli se ustvari tvoi dusmani. Bas tie te oddalecuvaat od Allahoviot Hadret (prisutnost).

Ima edno zivotno koe se vika Uzejra. Toa,sto poveke so stap se udira toplku poveke se goi i napreduva.
Se poubavo mu e dodeka se udira.Pod udarci na prat,toa prosto se debeli.
Navistina,Mu'minskata (vernickata) dusa e kako Huzejra.Jaka e i i godi pod udarcite na bolkata.
Zaradi toa,od site stvorenija na ovoj svet,naj mnogu maki i problemi imale Allahovite pratenici,
cii dusi bea naj jaki od site dusi. Nikoj ne bil na takvi maki kako tie.
I kozhata se rastegnuva pod tretman na maka,postanuva meka,kako da e cuenata taifska stavena kozha.
Ako ne se stavi so gorcina i sol,se probiva,rasipuva i postanuva pogana.
Znaj kako covekot e taa nestavena kozha,od silna vlaga postanal tezok.
I toj treba da se leci so gorcina i sol,kako bi postanal cist,prefinet i blistav.
Pa i koga nemozes da podneses,ti povtorno,ostroumen,raziluk (zadovolstvo na Allahovata odredba) pokazi,i togas koga Allah iskusava bez tvoja volja.
Problem od Sakaniot za vas e cistenje. Negovoto znaenje pogolemo e od vaseto promisluvanje.
Koga ke se pogleda i cistotata (koja doagja),beljata postanuva slatka,kako sto i lekot vkusen e ako covekot vo nego go vidi svoeto ozdravuvanje.

Bese ednas eden vaiz,

И СИ БЕШЕ ЕДНАШ ПЕПЕЛАШКААААААААА......АХХХ НЕ
И ТАКА ТИТО МУ РЕЧЕ НА ЧЕНТО...................АХХХ НЕ

и си беше еднаш црвенкапааааааа и отиде на плажа да фати боичка да се посунчаа ....арно ама......................аххххххххх не

ОВА РЕЛИГИИВЕ САМО ПРИКАСКИ
НИЕДНА ДЕФИНИРАНА РАБОТА , КОНКРЕТНА РАБОТА КОЈА И НИВ ЌЕ ГИ ОБРЗУВА

НИЕДНА ДЕФИНИЦИЈА, НИЕДНО ИЗЈАСНУВАЊЕ ШТО Е ШТО

Е ДОБРО ВО ТЕМАТА ...ЕТИКА НА РЕЛИГИИТЕ И ВЕРИТЕ ИМ ГИ НАЈДОВ ПОЛИТИЧКИТЕ ПРОГРАМИ

ТИЕ НЕ СЕ ПРИКАСКИ

ТАМУ БАРЕМ СЕ ИЗЈАСНИЛЕ ДЕКА ОТСЕКОГАШ И ЗАСЕКОГАШ ЌЕ СЕ ЗАЛАГААТ ЗА
НЕПРАВЕДНИ ОПШТЕСТВЕНИ УРЕДУВАЊА

СЕ ДРУГО ИМ СЕ ........ПРИКАСКИ ..ФРЛАЊЕ ПРАШИНА У ОЧИ , ЛАЖГИ

Зошто ни е толку тешко да се молиме за злите, и отворено злите и оние поприкриените? Лицемерно ни е да се молиме и тие да имаат здравје и среќа за да тоа не им дојде како сатисфакција за злото. Но мудрите велат дека вистински среќен може да биде само добар човек, лош само ужива во задоволствата. Ако нашата молитва се оствари, некој од нив ќе биде излечен, ако не неговата болест која не сака да ја даде, тогаш тој самиот ќе биде излечен. Дед мен. :)

Мојот личен свет, со се и сите што спаѓаат во него, се што знам и сум видел, и што уште не сум видел, е прекрасен. :) Се во него е мирно, добро, здраво, богато, среќно. Вклучувајќи ги и моите душмани и непријатели. Се молам и за нивно здравје, бидејќи здравјето треба да ги излечи и нив. На овој или на оној начин. :)

Бидејќи на крајот на краиштата, сево ова е само за наша лична среќа и мир. Лично ми е глупаво ова да го изговарам но како став не е лошо да преовладее.

ДОБРО РЕЧЕНО............НИШТО РЕЧЕНО

НИШТО РЕЧЕНО ОТИ НЕЕ ДЕФИНИРАНО КОЈ Е КОЈ ВО ПРИКАСКАТА

МОЛИТВА ?

ЧИЈА СЕ ПРИФАЌА ЗА ВОПШТО ДА ЈА КАЖУВА ЗА ДА НЕ СИ ГУБИ ВРЕМЕ

ЕВЕ :

1 Петрово: 3:12 зашто Господовите очи гледаат на праведниците и Неговите уши ги слушаат нивните МОЛИТВИ, а Господовото лице е против оние, кои прават зло.”

Јаков: 5:16 Делотворната МОЛИТВА НА ПРАВЕДНИКОТ има голема сила..

Пословици: 15:8 Жртвата на нечесниот Му е омразена на Господа, а мила Му е МОЛИТВАТА НА ПРАВЕДНИТЕ.
.
.
.
.
ЗНАЧИ МОЛИТВИ ОД ИСЛАМ (АКО САКААТ И 100 ПАТИ НЕКА КЛАЊААТ ДНЕВНО ) ОД ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ .......СЕ ОМРАЗЕНИ НА БОГ-ГОСПОД
И НА СИТЕ НИВНИ ВЕРНИЦИ И НА СИТЕ УГНЕТУВАЧКИ ЗАКОНОДАВЦИ И НА КАПИТАЛИСТИ-УГНЕТУВАЧИ

ЕВЕ ДЕКА СЕ ОМРАЗЕНИ :

Јов: 37:23 Да, не можеме да Го достигнеме Сèдржителот, неизмерлив е во Својата сила и во судот, и во совршенството на правдата, Тој не угнетува никого.

Пословици:
28:3 Беден е човекот , кој ги угнетува слабите, е пороен дожд, по кого нема леб.

Исаија: 14:12 Како падна од небото Деницо (Бивш Светлоносецу Ѓаволу Сатано), сине Зорин? Како ли си симнат на земјата ти,УГНЕТУВАЧУ на народите?

Матеј: 20:25 А Исус ги повика и рече: „Знаете дека владетелите на народите господарат над нив и дека големците ги угнетуваат.

Јаков: 2:6 А вие го презревте сиромавиот! Не се ли богатите тие, кои ве угнетуваат и ве влечат по судилиштата?

.
.
..

спрема тоа :
нема што да молат приватизери криминалци , дегенерици , мутанти , угнетувачи , ислам . православие католицизам , протестантизам ОТИ НАПИСМЕНО Е КАЖАНО ДЕКА НИВНИ МОЛИТВИ СЕ ОДВРАТНИ И ОМРАЗЕНИ .

Ateist.
"Prikaskite" se za onie koi tesko svakaat.
"Prikaskata" kazuva deka ako ne bese zloto i ako ne bea losite,togas ni dobroto ni dobrite ke gi nemase.
Da ne e temninata nemoze ni mesecinata sjajot i ubavinata da si ja pokaze.
Majstorijata na Hirurgot ke ja doznaeme togas koga nekoj raka ke si skrsi.

никој не треба по секоја цена да биде добар со оние што не заслужуваат туку ова е пред се за себеси,да нема нервози омраза.........

атеист твоите зборови се исто празни,ти си изгледа за револуција, тогаш не чекај :-)

важно е да му се прости и на бог,не верувам дека некој нема барем малку лутина во себе према него

Луке ;-) :*

Молитвата е само формалност. Треба тоа во душата да го осеќаш

Непросветлената душа преку посредство на Вечната Светлина, Која е спасителната информација, молитва, медитација, ... доаѓа до просветлување, трансформација на свеста, промена на светогледот, а со тоа и чувствата (или како што велиш ти осеќањата :) ) .

Нема друг Спасител освен Божјата Сёмилостива Вечна Светлина, Која БОГ за спасение на сите (значи добрите и злите) ја отелотвори во ИСУС!

Тешко нам луѓето ако и се противиме на ВИСТИНАТА!

Сте слушале дека е кажано: ,Љуби го својот ближен, а мрази го непријателот.‘

А јас, пак, ви велам: љубете ги непријателите свои, (благословувајте ги оние што ве колнат, правете им добро на оние што ве мразат) и молете се за оние што ве (навредуваат и) гонат, за да бидете синови на Вашиот Отец небесен; зашто Тој го остава Своето сонце да грее и над лошите и над добрите, и им праќа дожд и на праведните и на грешните.

Непросветлената душа преку посредство на Вечната Светлина, Која е спасителната информација, молитва, медитација, ... доаѓа до просветлување, трансформација на свеста, промена на светогледот, а со тоа и чувствата (или како што велиш ти осеќањата :) ) .

Нема друг Спасител освен Божјата Сёмилостива Вечна Светлина, Која БОГ за спасение на сите (значи добрите и злите) ја отелотвори во ИСУС!

Тешко нам луѓето ако и се противиме на ВИСТИНАТА!

Сте слушале дека е кажано: ,Љуби го својот ближен, а мрази го непријателот.‘

А јас, пак, ви велам: љубете ги непријателите свои, (благословувајте ги оние што ве колнат, правете им добро на оние што ве мразат) и молете се за оние што ве (навредуваат и) гонат, за да бидете синови на Вашиот Отец небесен; зашто Тој го остава Своето сонце да грее и над лошите и над добрите, и им праќа дожд и на праведните и на грешните.

ок во ред

се гледа дека си православен

ама што го мешаш исламот

мислиш ќе ги убедиш со ласкави зборови кој ништо не значат ?

Јас не се страмам од тоа дека сум роден православен и крстен како бебе православен ...!

Покажими ласкави зборови во моето сведоштво дека Исламот за кој што сведочам е постар и почист од секоја друга верзија на Исламот!?

Јас не се страмам од тоа дека сум роден православен и крстен како бебе православен ...!

Покажими ласкави зборови во моето сведоштво дека Исламот за кој што сведочам е постар и почист од секоја друга верзија на Исламот!?

НИКОЈ И НЕ БАРАШЕ ДА СЕ С(Т)РАМИШ !

АМА СТО ПАТИ ТЕ ПРАШАА И БЕГАШЕ ОД ОДГОВОР !

АКО ИМАШ ПРОТИВ ИСЛАМОТ НЕШТО ЧЕСНО КАЖИ СИ А НЕ ВАКА ПОДМУКЛО ШТО Е НАВИСТИНА ВО ДУХОТ ПРАВОСЛАВЕН АМА СЕ СПРДАШ ЦЕЛО ВРЕМЕ ПО ФОРУМОВ .

ЈАС БАРЕМ СИ КАЖУВАМ ДЕКА СУМ ПРОТИВ ИСЛАМОТ КАКО И СИТЕ ДРУГИ РЕЛИГИИ

НЕМОРАМ ДА СЕ ЛИГАВАМ ЗА ДА СИ КАЖАМ ШТО МИСЛАМ !

ЕТЕ ЗАТОА АТЕИЗМОТ Е НЕЗАМЕНЛИВ ВО СВОЈАТА ЧЕСНОСТ И ИСКРЕНОСТ !

ТОЧНО ЗНАЕШ СО КОГО И ПРОТИВ ШТО СИ ИМАШ РАБОТА !

БЕЗ ЛИГАВЕЊА И ПОДЛОСТИ НИСКОСТИ ...БЕДУТИИ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom