Мојот со помалку даска

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Научниците ја открија тајната зошто на луѓето им се допаѓа вкусот на пржениот компир, па ако во моментов јадете помфрит специфичната арома која баш и не можете да ја идентификувате е мирис на - даска за пеглање.
348F300CD94479449AE9D3E246458665.jpg

Експертите сметаат дека примамливиот мирис на пржениот компир меѓу другото е комбинација на арома на кромид, еден вид на карамела и даска за пеглање.

Ова се резултатите до кои дошле научниците од Универзитетот во Лидс, по "човечката" и лабораториската анализа на мирисот на помфрит.

Тие мирисот го поделиле во компоненти, притоа користејќи процес наречен "gas chromatography mass spectrometry." Резултатите покажале дека во мирисот освен што учествуваат претходните три ароми, има и "жичка" на какао, цвеќе и сирење.

"Недоволно зготвениот помфрит, содржи три едноставни ароми, вклучувајќи и какао. Малку препржениот компир создава покомплексна арома која може да има и до 9 различни вкуса," објаснува претседателот на Советот за компир.

извор

:pos: :pos: :pos: :pos:

Ааа да, сега многу работи се разјаснија :pos:

Мирисот на чипсот е даска за пеглање. :pos: :pos:

Затоа ли ја “пеглам“ помфрит како луд :pos:

После ова откритие, мирисот на даска за пеглање ќе се користи многу често :)

Уф ако ја изгрицкам даскана онамо надвор шо ет.... :vozbud::vozbud:

Ќе заштедам 100 евра на помфрит хахаха.

Абе не е важно на што мирисаат битно да ме закопаат со пржени компири жив ке излезам. :)

Дома ми викаат само со компири да ме хранат и задоволен ке бидам. Али ете сеа со новото откритие ке почнам и да пеглам алишта за да се самозадоволувам со мирисот.

Дома ми викаат само со компири да ме хранат и задоволен ке бидам. Али ете сеа со новото откритие ке почнам и да пеглам алишта за да се самозадоволувам со мирисот.

Мастурбација со пеглање. :pos2::pos2::pos2:

Значи јас највеке даска за пеглање сакам:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom